cruise Panama Kanaal

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

VIA DE BAHAMA’S & DE ANTILLEN

 

13 dagen /11 nachten aan boord van de MS Zuiderdam*****

panama

 

Sta vroeg op voor een mooi plekje op de boeg voor uw doorvaart door het Panamakanaal, en geniet van croissants en sinaasappelsap aan dek. Er is altijd iets nieuws om te bekijken: jungle tot aan de kust, werklui die de historische doorvaartroute onderhouden, de groene uitgestrektheid van Gatún Lake.

CostaRica-5

 

 

programma:

Dag 1:  Fort Lauderdale, USA

Vlucht vanuit Brussel of Amsterdam naar Fort Lauderdale via Atlanta. Onthaal en transfer naar Embassy Suites hotel***. Overnachting.

 

Dag 2 : Fort Lauderdale, USA

Ontbijt. Transfer naar de haven om in te checken

dag 3: Half Moon Cay, Bahama’s

Aankomst van het schip om 8u in de Bahama’s. Vertrek om 14u30.

Ultiem genieten op ons privé-eiland in de Caribbean. Ga diepzeevissen, beleef plezier in de golven of ontspan u gewoon in de schaduw van een palmboom.

dag 4 :  Op zee

Ontspanning op zee.

Holland America Line's Half Moon Cay provides a private Bahamian island experience on Caribbean itineraries. The Zuiderdam (background) is the line's first ship to sail year-round Caribbean cruises from Fort Lauderdale, Fla. Photo by Andy Newman/HAL.

dag 5 : Oranjestad, Aruba

Aankomst van het schip in Oranjestad om 13u. Vertrek om 23u.

Het door de wind geteisterde Nederlandse eiland Aruba, net buiten de kust van Venezuela, is buitenaards. De stranden zijn spectaculair ongerept, de wateren zijn romantisch rusteloos, het binnenland van het eiland is maan-achtige en gevuld met cactussen, en de bomen zijn heel beroemd gebogen in de wind. De consistente passaatwinden op het eiland zijn onderdeel van de allure van de bestemming: Ze zorgen voor vocht, regen en orkanen die gebruikelijk zijn in een groot deel van het Caribisch gebied tijdens het laagseizoen. De belangrijkste haven en hoofdstad Oranjestad is een doolhof van Nederlands-koloniale architectuur geschilderd in een palet van Caribische pastelkleuren. Er zijn enkele historische bezienswaardigheden van betekenis en talloze winkels, uiteenlopend van boetieks tot megastores, met allerhande souvenirs, en juwelen en goud als populaire items. Er werd hier goud gedolven in de 19 eeuw. In Oranjestad en langs de stranden vind u ook een schat aan uitstekende visrestaurants, terwijl verder weg vuurtorens, goudmijnruïnes en natuurlijke wonderen de ruige aantrekkingskracht van Aruba weerspiegelen.

 

dag 6  : Willemstad, Curaçao

Aankomst van het schip in Willemstad om 8u. Vertrek om 16u.

 

De hoofdstad van Curaçao, Willemstad, is bijna zo oud als een beroemdere Nederlandse nederzetting en werd gesticht in 1634, slechts 10 jaar na Nieuw Amsterdam, later New York genoemd. Maar hoewel de heerschappij van de Nederlanders in Amsterdam relatief kort was, blijft Curaçao tot op de dag van vandaag een deel van Nederland. Het historische centrum is een unieke mix van de Nederlandse bouwkunst en de pasteltinten van de Caribbean, de puntgevelhuizen met uitzicht op Sint Annabaai, een waterweg die de stad scheidt in twee delen en de Caribbean verbindt met de beschermde Schottegat Bay. Het hele historische centrum van Willemstad is door UNESCO erkend als werelderfgoed. Terwijl de legendarische dagen van weleer Willemstad verkend kunnen worden in instellingen zoals het Kura Hulanda en Curaçao Maritime Museum, is dit ook een bruisende levende stad. Onder de hoogtepunten van deze multiculturele smeltkroes kan een stop vallen bij de drijvende markt en een bezoek aan een curaçaodistilleerderij om de beroemde lokale likeur te proeven. Natuurlijke wonderen wachten ook: enkele van de mooiste duik- en snorkellocaties van de Caribbean zijn hier. Tot slot kunt u met een maaltijd in Willemstad de diversiteit van het eiland ervaren door middel van de verrassende smaken van de keuken, die de Europese, Caribbean- en Zuid-Amerikaanse invloeden weerspiegelt.

dag 7 : Op zee

Ontspanning op zee.

 

dag 8  : Panama

Via Cristobal, het Panama Kanaal (6u – 8u), Gatun Lake (9u – 10u) tot in Colon. Aankomst om 15u en vertrek om 19u.

21 mijl van de doorvaart door het Panamakanaal voert u over het uitgestrekte Gatún Lake, een toevluchtsoord voor zeilers, wetenschappelijke onderzoekers en hengelaars op jacht naar pauwoogbaars.

Colon ligt aan de beeldschone Caribische kust van Panama, waar onovertroffen stranden en groene tropische landschappen het voor het zeggen hebben.

 

Denk aan het Panamakanaal en het beeld dat voor de geest kan komen, is van ’s werelds grote tankers en cruiseschepen die een reeks sluizen passeren. Dit weerspiegelt echter slechts één aspect van dit deel van de wereld. Wanneer schepen ervan de Atlantische naar de Stille Oceaan reizen, passeren ze ook koloniale steden, historische forten en door de mens veroorzaakte meren die tegenwoordig toevluchtsoord zijn voor honderden verschillende dieren- en plantensoorten. Bij de Atlantische ingang van het Panamakanaal roept Colón het oude Panama op van destijds met oude gebouwen die geleidelijk aan worden gerestaureerd. Ongeveer 77 kilometer (48 mijl) naar het zuiden, bij de Pacific-ingang, weerspiegelen Panama-Stad’s glinsterende skyline met kantoorgebouwen en appartementen het dynamische heden en de toekomst van het land. Reizend tussen deze twee steden, ontvouwt zich een episch verhaal voor u, een staaltje van techniek, ambitie en moed van vroeger. Zoals David McCullough vertelt in zijn meeslepende verhaal The Path Between the Seas, was het een combinatie van pure menselijke macht en technische bekwaamheid die vandaag de dag mogelijk maakt dat schepen via de Panamalandengte gaan, wat zeelieden de gevaarlijke reis van bijna 13.000 kilometer (8.000 mijl) rond de punt van Zuid-Amerika bespaart.

 

dag 9  : Puerto Limon, Costa Rica

Aankomst van het schip om 6u30. Vertrek om 16u.

Verken het regenwoud van Costa Rica in adembenemend mooie reservaten en parken zoals het Veragua Rainforest Eco Adventure.

CostaRica-10

dag 10 : Op zee

Ontspanning op zee.

 

dag 11 : Op zee

Ontspanning op zee.

 

dag 12 : Fort Lauderdale, USA – Atlanta

Aankomst in Fort Lauderdale om 7u. Ontscheping en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam of Brussel via Atlanta.

 

Vluchtschema vlucht Vertrek vanuit   Aankomst in  
1 Brussel / Ams Atlanta
2 Atlanta Fort Lauderdale
3 Fort Lauderdale Atlanta
4 Atlanta Brussel/ Ams

 

Schipinformatie

 

Holland America Line heeft in december 2002 het ms Zuiderdam geïntroduceerd. Dit schip valt op doordat er aan weerszijden glazen liften zijn geplaatst. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de zee. Verder is het schip zeer luxe ingericht zoals u van een schip van Holland America Line mag verwachten. De dekken zijn van prachtig teakhout, de trapleuningen van koperbeslag en in de verschillende vertrekken staan met zacht leer beklede fauteuils.

Afgezien van deze indrukwekkende uitstraling heeft het ms Zuiderdam nog veel meer te bieden. Er is namelijk een heerlijk zwembad en een aantal jacuzzi’s, in de openlucht. Aan de randen hiervan staan rijen met heerlijke ligstoelen waar u onder het genot van een verkoelend drankje lekker van de zon kunt genieten. Pas op dat  u niet verbrandt!

Kinderen kunnen zich aan boord tevens uitstekend vermaken. Speciaal voor hen is er de kinderclub, of “The Loft”. Hier kunnen ze gezellig met leeftijdsgenoten omgaan en er worden verschillende activiteiten georganiseerd.

’s Avonds zijn er verscheidene mogelijkheden om lekker te dineren. U kunt bijvoorbeeld Italiaans eten in een ietwat formele sfeer, of neem een lekkere steak in wat meer informele sfeer. Na een lekker diner kunt u gezellig borrelen in één van de bars of lounges. Vervolgens zet u de avond door in het casino, het theater of de bruisende nachtclub.

Bij Holland America Line komt de oorspronkelijke Nederlandse achtergrond nog in diverse facetten naar voren. De menu’s en het dagprogramma zijn op alle schepen in het Nederlands verkrijgbaar, er is vaak Nederlands personeel aan boord en ook de kapitein en officieren zijn vaak afkomstig uit Nederland.

De indeling van de hutten loopt uiteen op basis van hutcategorie. Elke hut heeft op zijn minst een badkamer met een douche, wasbak en toilet. Vervolgens varieert de indeling van de hutten met de toevoegingen van een bad, minibar, koelkast of balkon. Naarmate u zich in een hogere categorie bevindt, zal er in uw hut meer tot uw beschikking staan.