Yukon en Alaska

individuele rondreis - Schrijf je nu in

Selfdrive met huurwagen in 22 dagen

 img_9915

 

Of je nu houdt van een roadtrip met vergezichten en eindeloze meren, rivieren en bergketens of vliegend over de vele gletsjers, in een kano de rivieren afzakkend, lekker relaxt in een typische goudzoekersplaats of voor je eigen cabin bij een lodge: Yukon biedt het je allemaal in een oogverblindende pure setting die iedere verwachting overtreft… Yukon – Larger than Life

In de zomermaanden geniet je van de lange dagen van wel 18 à 22 uur daglicht in “The Midnight Sun” en de winter wordt gekleurd door het schouwspel van het Noorderlicht.

 

De Yukon… Dit gebied heeft zo veel meer te bieden dan alleen de prachtige wildernis! Ervaar de warme gastvrijheid en de rijke culturen van de 14 ‘First Nations’ van de Yukon. Bezoek in Carcross, Whitehorse, Haines Junction of Dawson City een museum of ga onderweg langs bij een cultureel centrum en kom meer te weten over hun tradities.

 bekijk hier ons filmpje:

dag 1 en 2       ANCHORAGE

vlucht vanuit Zaventem naar Anchorage via Chicago en oppikken huurwagen op de luchthaven

Anchorage is een van de meest spectaculaire plaatsen ter wereld: het is er schoon, gezond en vol leven. Er hangt een speciale, mystieke sfeer rond Alaska. De naam alleen al roept avontuur op, ruwe natuurlijke schoonheid, gletsjers, bergen, wilde zeeën, rijke flora en fauna, een uniek cultureel erfgoed en een onafhankelijke bevolking van pioniers. In het stedelijke Anchorage en de omgeving leeft een diversiteit aan wild. Er wonen ongeveer 250 zwarte beren en 60 grizzlyberen in het gebied. De grootste economische sectoren van Anchorage zijn transport; militaire, lokale en federale overheid; toerisme en de ontginning van natuurlijke bronnen. Een groot gedeelte van de lokale economie is afhankelijk van Anchorages geografische ligging en de omliggende natuurlijke bronnen.

img_0112

 

Overnachting in Anchorage

dag 3 en 4            DENALI  NATIONAL PARK

Vertrek naar het noorden.

In het enorme Denali National Park & Preserve vind je de hoogste berg in Noord-Amerika, de 6194 meter hoge Mount McKinley. Je vindt meerdere pieken en grote gletsjers in het Alaskagebergte. Denali omvat een volledig subarctisch ecosystemen met grote zoogdieren, zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden.

op de tweede dag een begeleide EXCURSIE in DENALI NP  :TUNDRA WILDLIFE/WILDERNESS TOUR  Vertrek rond 6.30am en duurt ong. 7u.

img_9846

dag 5 en 6            FAIRBANKS

Fairbanks werd aan het begin van de 19e eeuw opgericht tijdens de Gold Rush en is sindsdien uitgegroeid tot een levendig handels- en transportcentrum van Midden-Alaska en het verre noorden van Alaska. Het is de op een na grootste stad van Alaska en tevens de thuisbasis van de Universiteit Alaska Fairbanks. De stad heeft meer dan 20 uur daglicht van half mei tot en met juli. Fairbanks wordt ook wel ‘Het Gouden Hart van Alaska’ genoemd, zowel een verwijzing naar het karakter van de bevolking als naar de ontdekking van goud in 1902

img_9852

 

 

dag 7                    TOK

Tok is gelegen op de Alaska Highway en de ‘Sled Dog Capitol of Alaska’.

img_9914

 

 

dag 8 en 9             DAWSON CITY  – Canada

U steekt de grens over naar Canada.

Dawson City is gelegen aan de Yukon River in Canada. De stad baadt nog steeds in een historische sfeer. Ze bestaat enkel uit ouderwetse gebouwen en zelfs de nieuwe gebouwen volgen diezelfde stijl. De stad herbergt het oudste casino van Canada, Diamond Tooth Gertie’s Gambling Hall en was vroeger een goudmijnstad. Het Dawson City Museum stelt Dawsons sociale en mijnbouwgeschiedenis tentoon, evenals de materiële cultuur van de Han Native People, het tijdperk van de goudkoorts, stoomlocomotieven en paleontologische overblijfselen. Om meer te weten te komen over goudwinning kan u deelnemen aan een rondleiding. Er zijn meerdere National Historic Sites, zoals de S.S. Keno – een oude stoomboot die de boten die vroeger op de Yukon River voeren vereeuwigt. Daarnaast zijn er in de omgeving tal van openluchtactiviteiten, waaronder goudzoeken met behulp van een zeef. Jaarlijks vindt er een muziekfestival plaats.

img_0002

img_0023

 

 

dag 10 en 11         WHITEHORSE

De stad Whitehorse is de hoofdstad van Yukon en ligt in de vallei van de Yukon River, aan de bovenloop van de rivier aan de Alaskan Highway. In de stad zijn er verschillende musea die het leven van de inheemse bevolking vóór het contact met de buitenwereld tentoonstellen, evenals de vroege ontdekkingsreizen, de goudkoorts, de walvisjacht en de missionarissen.

 

dsc_0794

x

 

 

 

dag 12                  SKAGWAY – USA

U rijdt terug de grens over naar Alaska.

Skagway werd gebouwd in 1897, tijdens de Klondike Goldrush. De plaats is bekend als plaats waar de goudzoekers aan land gingen, van criminelen en als startpunt van de White Pass & Yukon Route. Hier kan u de panoramische route met een authentieke trein nemen.

img_9861

 

FERRY van SKAGWAY naar HAINES

img_9820

 

 

dag 13                  HAINES – USA

Haines is aan het einde van de langste fjord van Amerika. Glacier Bay National Park is in de buurt gelegen, alsook Kluane National Park. Natuurliefhebbers kunnen genieten van overvloed aan vele vogelsoorten, wildlife, regenwouden en weiden met wilde bloemen.

Bezienswaardigheden : Alaska Bald Eagle Festival, rafting, kanovaren, kajakken, vluchtjes over Glacier Bay en de ijskap, Alaska Indian Arts Center

 

dag 14                   HAINES JUNCTION – Canada

Een aanrader is een vlucht met minivliegtuigje over de gletsjers van Kluane national Park.

img_9977dsc_0866

 

dag 15                    TOK   – USA

Dit rustige dorp ligt in de staat Alaska, en is de eerste “grote” plaats die je kunt bezoeken wanneer je de Amerikaanse grens oversteekt via de Top of the World Highway. Tok ontstond in 1942 als kamp voor de aanleggers van de Alaska Highway. Het wordt omringd door een ruig berglandschap en enkele mooie meren, waar veel wilde dieren in de dichtbegroeide oerbossen leven.

dsc_0695

dag 16                  GLENALLEN

Glenallen  is het commerciële centrum van de Copper rivier regio. De stad is genoemd naar 2 ontdekkers van de regio: Majoor Edwin Glenn en Lt. Henry Allen.

Bezienswaardigheden :  sportvissen, Wrangell-St. Elias National Park,  deWrangell Mountains, kamperen, hiking, rafting en kajakken.

img_0018

dag 17                VALDEZ

Valdez is de zuidelijkste haven en omgeven door bergen die 2100m hoog zijn.

Bezienswaardigheden : ski- en snowboard wedstrijden,  outdoor adventure, de Columbia Gletsjer, ,Chugach National Forest

FERRY van VALDEZ naar WHITTIER

img_9913

 

dag 18 en 19      SEWARD

Uitvalsbasis om Kenai Fjords National Park te bezoeken

dag 20             ANCHORAGE

Laatste nacht in Alaska

dag 21              vertrek

terugvlucht naar thuis

dag 22            aankomst thuis

aankomst thuis