Zuid-Afrika: ontdekking van de kaap

individuele selfdrive - Schrijf je nu in

selfdrive

Kaapstad - Brussel/Amsterdam

Ga zelf op ontdekking met een huurwagen en proef heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen in Paarl, Stellenbosch en Montagu, evenals smakelijke oesters in Knynsa.

Aanschouw indrukwekkende bergen, uitzichten, rotsschilderingen van de Khoisan,… Luister naar het bruisende leven in Kaapstad en naar de geluiden van de bush in het Kagga Kamma Game Reserve. Kortom: laat je zintuigen prikkelen!

Dag 1 tot 2 – Kaapstad & Kaapse Schiereiland

Aankomst in de luchthaven van Kaapstad. Verwelkoming door onze vertegenwoordiger. Oppikken van de huurwagen. Kaapstad: het zuidwestpunt van het Afrikaanse continent. Deze oudste en tevens modernste stad van Zuid-Afrika biedt een grote variatie aan nieuwe en oude gebouwen, mooie stranden, een bruisend cultureel leven en heel veel bezienswaardigheden. Excursies: Tafelberg, Robbeneiland, V&A Waterfront, Bo-kaap, Botanische Tuinen van Kirstenbosch, Seal Island, Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach.

Dag 3 – Wijnlanden

Bezoek vandaag de wijnlanden van Groot Constantia, Paarl, Stellenbosch of Franschhoek. Proef er de lekkere Zuid- Afrikaanse wijnen in één van de 200 wijnkelders. Excursies: Groot Constantia, Paarl, Stellenbosch, Franschhoek.

Dag 4 tot 5 – Sederbergen

Kagga Kamma Game Reserve, gelegen in de zuidelijke Sederbergen en weg van alle verkeer en lawaai. Hier kan je genieten van de rust in een prachtige onontgonnen berggebied. Dit reservaat wordt ook bewoond door de laatste nog levende Khoisan in Zuid-Afrika. Ze vertonen er hun tradities en leiden de bezoekers langs de rotsschilderingen van hun voorouders. Excursies: Sederberg Wilderness Area, Bushman’s Kloof Wilderness Reserve, mountain bike tours, wandelroutes.

Dag 6 – Montagu

Het wijnstadje Montagu is gelegen op de bekende Route 62 en is vooral bekend om de thermische baden en de lekkere dessertwijnen uit deze prachtige regio. Excursies: Avalon waterbronnen, tochtje met een oude Cadillac + wijnproeven, vele wandelroutes in de bergen.

Dag 7 – Oudtshoorn

Vertrek via de legendarische Route 62 door de Kleine Karoo, een halfwoestijngebied, naar Oudtshoorn. Onderweg kan je stoppen voor een drankje in Ronnie’s Sex Shop, de enige pub in dit verlaten gebied. Oudtshoorn is het centrum van de struisvogelteelt in Zuid-Afrika. Gelegen in een vruchtbaar dal met veel open vlaktes en omringd door de Swartbergen in het noorden en de Outeniqua bergen in het zuiden. Excursies: Cango Ostrich Farm, Cango grotten, Swartberg Pass, Prince Albert, Kobus se gat.

Dag 8 – Knysna

Over de Montagu-pas rijdt u via de Tuinroute naar Knysna, een kuststadje bekend om zijn lekkere oesters. Excursies: Sunset cruise met champagne en oesters aan boord, boottocht naar Knysna Heads, stadsbezoek, Featherbed Natuurreservaat.

Dag 9 – Mosselbaai

Kuststadje aan het begin van de Tuinroute waar de eerste ontdekkingsreizigers in 1488 voet aan wal hebben gezet. Excursies: Bartholomeu Diaz Museum Complex, Oude postboom, Schelpenmuseum, Diaz strand, Seal Island, safari’s in Garden Route Game Lodge en Botlierskop Game Reserve.

Dag 10 – Hermanus

Na de ochtendsafari rijdt u via de kust naar Hermanus, ook wel de Kaapse Riviera genoemd.  Hier kan u het best walvissen spotten van juli tot november.

Dag 11 – Kaapstad – Brussel/Amsterdam

In de late namiddag, teruggave van de huurwagen in de luchthaven van Kaapstad en terugvlucht naar Brussel of Amsterdam.

Kaapstad - Brussel/Amsterdam