Nieuw-Zeeland

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

Kia Ora: begeleide rondreis in internationale groep per luxe bus

Op deze 17-daagse reis door Nieuw-Zeeland laten we u kennis maken met het land van Peter Jackson. De wereldberoemde regisseur, zelf geboren en getogen Nieuw-Zeelander, maakte van de gelegenheid gebruik om enkele prachtlocaties die zijn land rijk is, te vereeuwigen en om te toveren in zijn machtige verfilming van de ‘The Lord Of The Rings’. Het succes van deze trilogie heeft ervoor gezorgd dat de schitterende natuur van Nieuw-Zeeland steeds meer bezocht werd door toeristen, wat het land geen windeieren gelegd heeft.

Lake_Wanaka_original_1823

Naast de adembenemende natuur, heeft Nieuw-Zeeland nog veel meer te bieden. Mooie steden, een rijke cultuur en een zeer vriendelijke bevolking: wat wil een mens nog meer? Deze reis neemt u mee door de belangrijkste steden van Nieuw-Zeeland: Auckland, Wellington en Christchurch. Onderweg zal u getuige worden van het unieke schouwspel dat zich dagelijks op Nieuw-Zeeland afspeelt: de natuur die u zal blijven fascineren. Unieke rotsformaties, zandstranden, unieke grotten, prachtige meren, alpiene landschappen, … Nieuw-Zeeland heeft het allemaal

The poi dance

Dag 1 : Brussel – Auckland

Vlucht naar Auckland in Nieuw-Zeeland. Auckland staat bekend als de “City of Sails” omdat er in de haven circa 135 000 jachten liggen.

Avondmaal en overnachting in Auckland

 

Dag 2 : Auckland

Reis langs de Hibiscus Coast naar de prachtige Bay of Islands. Maak een mooie cruise naar Cape Brett en, als het weer het toelaat, door de beroemde ‘Hole in the Rock’ formatie. De cruise terug naar Paihia gaat langs pittoreske eilanden en verlaten zandstranden.

Dag 3 – Vrije tijd in Bay of Islands

Optioneel: u kan een veerboot nemen naar Russell, gaan zeilen op een groot schip, dolfijnen kijken in de baai of een rondje golf spelen. 

Dag 4 – Bay of Islands – Auckland

Geniet van een ontspannen ochtend alvorens terug te rijden naar Auckland.

Dag 5 – Auckland – Rotorua

Na een stadstour in Auckland  bezoeken we de Waitomo grotten per boot. Bij aankomst in Rotorua maken we een oriëntatietour. Vanavond genieten van een traditionele Maori Hangi maaltijd bij de Tamaki Family Marae. 

Ontbijt en Diner
Auckland - Rotorua

Dag 6 – Rotorua

Bezoek de Agrodome Sheep Show en geniet van een vrije namiddag om eventueel Rainbow Springs te bezoeken.

Dag 7 – Rotorua – Wellington

Dag 7 – Rotorua – Wellington

We stoppen bij de Huka Falls en rijden langs de oevers van Lake Taupo. We reizen verder door rijke landbouwgronden naar de hoofdstad Wellington.

Ontbijt en Diner

Rotorua - Wellington

Dag 8 – Wellington – Picton

Deze ochtend krijgt u een rondleiding in Wellington. Er zal tijd zijn om het parlementsgebouw en de Beehive te verkennen. Bezoek ook Te Papa, het museum van Nieuw-Zeeland. Vervolgens nemen we de ferry naar Picton.

Deze ochtend krijgt u een rondleiding in Wellington. Er zal tijd zijn om het parlementsgebouw en de Beehive te verkennen. Bezoek ook Te Papa, het museum van Nieuw-Zeeland. Vervolgens nemen we de ferry naar Picton.

Dag 9 – Picton – Christchurch

Spot een aantal Nieuw-Zeelandse pelsrobben van dichtbij op Ohau Point, zie walvissen in Kaikoura en reis langs de Canterbury Plains naar Christchurch.

Dag 10 – Christchurch – Omarama

’s Morgens vrije tijd om te ontspannen. Later bezoeken we Lake Tekapo en Pukaki, de kerk van de Goede Herder en genieten van het alpine landschap van Mt. Cook National Park. 

Dag 11 – Omarama – Dunedin

Uw dag begint langs de Waitaki rivier met de waterkrachtcentrale Waitaki Scheme en Benmore Dam. Reis door Oamaru met zijn beroemde witte kalksteen gebouwen naar Dunedin, waar je een rondleiding krijgt in de stad. De namiddag is vrij om een Wildlife Cruise te nemen, een bezoek aan de Cadbury Chocolate Factory of een ritje met de historische Taieri Gorge Railway. 

Ontbijt en Diner
Omarama - Dunedin

Dag 12 – Dunedin – Te Anau

Na een vrije ochtend, kruist u het grootste meer van de South Island naar de stad Te Anau waar u vanavond een Glow Worm Caves tour (op eigen kosten) kan doen. 

Dag 13 – Te Anau – Queenstown

Reis door Fiordland National Park naar Milford Sound, waar u tijdens een cruise Mirror Lake, Cleddau Valley, de Chasm, Mitre Peak en de Bowen Falls ziet. Reis langs de Devil’s Staircase en de oevers van Lake Wakatipu naar Queenstown voor een stadstour bij aankomst.

Dag 14 – Queenstown

Ontdek Queenstown op je eigen manier, van wijntours tot jetboat ritten en wildwaterraften. ‘s Avonds cruisen we over Lake Wakatipu aan boord van het oudste stoomschip van Nieuw-Zeeland, de TSS Earnslaw, naar Walter Peak High Country Farm voor een gastronomische barbecue in de Colonel’s Homestead. 

Dag 15 – Queenstown – Franz Jozef

De eerste halte is het historische Arrowtown. Vervolgens Cromwell om zijn sensationele steenvruchten te proeven. Langs Lake Dunstan, Hawea en Wanaka reist u door de Haast Pass, zie Thunder Creek Falls en maak een wandeling in het regenwoud. Laatste stop is Franz Josef Glacier, een zeldzame, nog steeds voortschrijdende gletsjer.

Dag 16 – Franz Jozef – Christchurch

Bezoek de jade fabriek in Hokitika. Vervolgens rijden we door Greymouth naar Arthur’s Pass om aan boord te gaan op de TranzAlpine, een van de top 6 treinreizen in de wereld. De spectaculaire tocht voert u door de Zuidelijke Alpen en over de Canterbury Plains naar Christchurch. Deze avond afscheidsdiner met de gids en uw nieuwe vrienden.

Dag 17 – Vertrek uit Christchurch

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Christchurch gebracht.

Lake Wakatipu