Stockholm

hele jaar door - Schrijf je nu in

3-daagse citytrip naar het noorden

Stockholm, de hoofdstad van Zweden, is uniek vanwege alle eilanden, van al het water en groen en bekende musea. Ontdek alle facetten van deze veelzijdige, voetgangervriendelijke stad.

 

IMG_8338

 

dag 1: Norrmalm en de archipel

Norrmalm is het stadscentrum van Stockholm. Door een opknapbeurt halverwege vorige eeuw ontstonden er grote architectonische verschillen.

 

IMG_8253

IMG_8264

 

Aan de ene kant heb je het moderne Kulturhuset aan Sergels Torg, en aan de andere kant de klassiekere gebouwen.

 

 

IMG_8269

IMG_8267

IMG_8244

 

 

De mooie ronde bibliotheek is een pareltje. Genieten doe je in het grote stadspark Kungsträdgarden.

 

IMG_8241

 

Namiddag maken we een boottocht naar archipel, waar kleine vakantiehuizen zich afwisselen met statige buitenverblijven.

 

IMG_8350

 

Dag 2: Gamla Stan en Södermalm

Zonder een bezoek aan Gamla Stan ben je niet in Stockholm geweest. In dit levendige sfeervolle oude stadsdeel ligt het oudste koninklijk paleis in Europa dat nog steeds wordt gebruikt als residentie.

 

IMG_8294

 

In de smalle straten en stegen is het gezellige slenteren tussen winkeltjes en galeries. Het Nobelmuseum ligt hier en talrijke andere historische gebouwen.

 

IMG_8287

 

 

Södermalm is het grootste eiland van Stockholm. De voormalige arbeiderswijk groeide uit tot een populaire wijk vol kunstenaars , studenten en ontwerpers. Er hangt hier een heerlijk relaxte sfeer waardoor iedereen zichzelf kan zijn.

 

IMG_8393

 

 

Vanaf de Monteliusvägen heb je mooi panorama over het centrum.

 

IMG_8395

 

dag 3: Djurgarden

Een van de dingen die Stockholm zo uniek maakt , is de aanwezigheid van water en groen. Natuur vind je volop op Djurgarden. Je kunt hier heerlijk tot rust komen , te voet of met de fiets.

 

IMG_8309

IMG_8302

IMG_8308

 

 

Musea zijn er genoeg op dit eiland waaronder het eerste openluchtmuseum ter wereld, Skansen, of Junibacken waar de wereld van Astrid Lindgren tot leven komt.

 

 

IMG_8379