Australië

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

Groepsreis in internationaal gezelschap of als individuele rondreis

Na uw ontdekking van de prachtige stad Melbourne wordt u meegenomen naar magische landschappen die allen gelinkt zijn aan legendes uit de Aboriginal cultuur. The Three Sisters, Ayers Rock en Kata Tjuta zorgen ongetwijfeld voor magische momenten. Na een bezoek aan het wereldberoemde Great Barrier Reef kunt u op zoek naar uitdaging, nieuwe ontdekkingen of ontspanning: Sydney biedt het allemaal.

Indien u niet graag alleen reis, kan u aansluiten bij een groep reizigers met begeleider. De afreisdata en het programma zijn reeds vastgelegd. Extensies zijn wel mogelijk maar op aanvraag.

Passen deze afreisdata niet voor u maar u maakt graag een rondreis? Dan stellen wij volledig op maat een rondreis samen voor u. U kan ter plekke steeds deelnemen aan georganiseerde excursies met gids.

opera

          Dag 1 – Aankomst in Melbourne

Transfer naar het hotel. ’s Avonds is er een welkomstreceptie en diner in het Colonial Tramcar Restaurant met de reisleider en medereizigers.

Hotel Crowne Plaza Melbourne

Diner incl. wijn

Melbourne

melbourne-2

Dag 2 tot 3 – Melbourne

Verken de stad tijdens een wandeling, rest van de dag vrij. Dag 3 is ter vrije besteding. In de stad zijn vele cafés, galeries, musea, markten, restaurants, straatjes en parken.

Hotel Crowne Plaza Melbourne

Ontbijt

Melbourne

melbourne

Dag 4 – Melbourne – Alice Springs

’s Ochtends vroeg vliegt u naar Alice Springs. Na aankomst bezoekt u Royal Flying Doctor Service. Maak een echte ‘Aussie outback’-avond mee in het Earth Sanctuary World Nature Centre.

Hotel Chifley Alice Springs Resort

Ontbijt en Diner

Alice Springs

Royal Flying Doctor Service

Telegraph Station

alice-springs

Dag 5 – Alice Springs – Ayers Rock

Vandaag reist u door de West MacDonnell Ranges en de James Ranges en u maakt een korte tussenstop om het uitzicht op de majestueuze berg Atila (ook wel Mount Conner genoemd) te bewonderen. Daarna arriveert u in het Ayers Rock Resort, en heeft u de middag vrij. Bij het vallen van de avond begeeft u zich naar Uluru, waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang met hapjes en drankjes.

Hotel Desert Gardens Hotel

Ontbijt

Ayers Rock

ayers-orck

Dag 6 – Kata Tjuta (the Olgas)

U staat vroeg op om Uluru bij zonsopgang te zien. U bezichtigt de grotten aan de voet van Uluru en krijgt verhalen over Aboriginal Dreamtime te horen. Daarna bezoekt u het Uluru – Kata Tjuta Cultural Centre. ’s Middags reist u door de woestijn naar Kata Tjuta (the Olgas), waar u een wandeling maakt door de Walpa Gorge. U bent getuige van een prachtige zonsondergang in Kata Tjuta terwijl u geniet van sprankelende wijn en versnaperingen.

Hotel Desert Gardens Hotel

Ontbijt

Kata Tjuta

anangu-cultuur

Dag 7 – Ayers Rock – Cairns

Deze ochtend ontmoet u lokale Aboriginal kunstenaars tijdens een introductie in Westerse Woestijnkunst. Uw gastheer zal u introduceren in de Anangu-cultuur en demonstreren hoe die tot uitdrukking is gebracht in de kunstwerken. Vervolgens kunt u uw eigen schilderij maken. Later wordt u naar de luchthaven van Ayers Rock gebracht voor de vlucht naar Cairns.

Hotel Hilton Hotel Cairns

Ontbijt

Cairns

Ayers Rock

cairns

Dag 8 – Great Barrier Reef

U wordt op een catamaran naar the Great Barrier Reef vervoerd. Bekijk het kleurrijke koraal en de tropische vissen vanuit een onderwaterobservatorium. U kunt gratis gebruik maken van een snorkeluitrusting. Tijdens een educatieve presentatie leert u meer over dit natuurwonder onder het genot van een tropisch lunchbuffet aan boord. In de namiddag keert u terug naar Cairns.

Hotel Hilton Hotel Cairns

Ontbijt, lunch en diner

Cairns

Great Barrier Reef

great-barrier-reef

Dag 9 – Cairns

Vandaag is er tijd om te relaxen aan het zwembad of deel te nemen aan excursies in de omgeving. Misschien bent u geïnteresseerd in een excursie naar Kuranda, waarbij u met de Kuranda-trein een mooi landschap reist doorkruist en een rit maakt in de Skyrail Cableway over de boomtoppen van het regenwoud. Of maak een luchtballonvaart over de Atherton Tablelands.

Hotel Hilton Hotel Cairns

Ontbijt

Cairns

cairns-wilfdlife-dome

Dag 10 – Cairns – Sydney

’s Ochtends ontmoet u Australische dieren in het Cairns Wildlife Dome. Later wordt u naar de luchthaven van Cairns gebracht voor de vlucht naar Sydney. Bij aankomst in Sydney wordt u naar uw hotel vervoerd. ’s Avonds bent u vrij om de stad zelf te ontdekken. U kan een wandeling maken naar Circular Quay voor een uitzicht op de haven, die wordt omringd door het Opera House en de Harbour Bridge.

Hotel Four Points by Sheraton Darling Harbour

Ontbijt

Sydney

Sydney01

Dag 11 – Sydney bezienswaardigheden & Havencruise

Deze ochtend bezoekt u de bezienswaardigheden van Sydney. Een locale gids leidt u rond door het Sydney Opera House, en daarna gaat u naar de Royal Botanic Gardens, Mrs. Macquarie’s Chair en Kings Cross. Uw volgende bestemming is Bondi Beach, waar u langs de kustlijn kunt wandelen. Als u terugkeert naar de stad maakt u een rondvaart door Sydney Harbour. Vervolgens ontdekt u de nationale edelsteen van Australië: opaal. Later bezoekt u het historische Rocks-district in Circular Quay, dat terugvoert naar de periode waarin de eerste immigranten zich in Australië vestigden.

Hotel Four Points by Sheraton Darling Harbour

Ontbijt & Lunch

Sydney

Sydney Opera House

Royal Botanic Garden Sydney

Bondi Beach

opera

Dag 12 – Vrije tijd in Sydney

Ga vandaag op verdere verkenning door Sydney. Misschien bent u geïnteresseerd in een tour naar de Blue Mountains. ’s Avonds vindt er een afscheidsdiner plaats in gezelschap van uw reisleider en medereiziger.

Hotel Four Points by Sheraton Darling Harbour

Ontbijt en Diner

sydney-6

Dag 13 – Vertrek uit Sydney

Uw vakantie eindigt vandaag na het ontbijt. U wordt naar de luchthaven van Sydney gebracht voor de terugvlucht.

Ontbijt

 

 

aunewcolor