Namibië

individuele rondreis - Schrijf je nu in

individuele selfdrive

 

_dsc4302

Zonder enige twijfel is dit uitgestrekte en zeer dunbevolkte land één van de mooiste en meest gevarieerde landen ter wereld. Ook de bevolking, die het voor ons gemakkelijk verstaanbare Afrikaans spreekt, zal u hartelijk ontvangen. Ervaar een wereld vol avontuur, adembenemende woestijnlandschappen, onvergetelijke safari’s, fantastische mensen en meer, veel meer!

Dag 1   Windhoek

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek pikt u de huurwagen op. Rit naar de Kalahari, een wereld gedomineerd door rode duinen en zeldzame vegetatie. De eerste zonsondergang in Namibië is fenomenaal.

 

dsc_7231

 

dsc_6271

 

Dag 2-3             Namib woestijn

 

Vandaag reizen we richting de Namib Woestijn waar we de volgende 2 dagen vertoeven. De eerste dag komen we pas in de namiddag aan in onze lodge en hebben we vrije tijd. 

Een nacht in de woestijn is een onvergetelijke ervaring die je minstens 1 keer in je leven moet meemaken.

 

 

 

DSC_6371

 

Namib Naukluft: De toegangspoort gaat open bij zonsopgang en van de ingang tot Sossusvlei is het nog 1 uur rijden (65km). De Sossuvlei is een enorme kleipan in het centrum van de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Bij de spectaculaire dooivlei staan duizend jaar oude versteende bomen temidden een witte vlakte omgeven door een oranje woestijnlandschap.

_dsc4265

Bezoeken de hele dag deze betoverende omgeving met ook de Sesriem Canyon, Dune  45 en Dune 7. De duinen zijn soms meer dan 300 m hoog en behoren tot de hoogste zandduinen ter wereld. De kleurschakeringen van de duinen variëren van geel over feloranje tot vuurrood. Een adembenemend schouwspel! Met wat geluk kunnen we zelfs kennismaken met de struisvogels, springbokken, gemsbokken en bergzebra’s.

 

_dsc4300

 

Dag 4- 5             Swakopmund

 

Via Solitaire bereiken we Swakopmund, een populaire Duits getinte kuststad gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Namib Woestijn. De Duitse invloed is vooral te merken aan de gebouwen en geven de stad een aparte sfeer. In de namiddag hebben we wat tijd om deze aangename stad aan de kust te voet te ontdekken. U kan de lokale ambachtenmarkt bezoeken aan de voet van de vuurtoren, een terrasje doen of een wandeling langs het zandstrand maken.

Swakopmund is Namibië’s avonturenhoofdstad. Hier kan u zich wagen aan sandboarden, quadbiken of skydiven. Een dolfijncruise vanuit Walvisbaai is eveneens de moeite waard. 

Optioneel kan je een vlucht maken per Cessna over de woestijn en de kust.

dsc_6240

optionele excursie:

We begeven ons naar Walvisbaai voor een zeesafari . We gaan hierbij  op zoek naar dolfijnen en zeehonden. Pelikanen houden ons gezelschap tijdens de tocht van 4 uur.

dsc_4581

We zien eerst Walvis Bay Harbour met haar visfabrieken en daarna gaat het  via Bird Island en Pelican Point naar Cape Fur waar we de zeehondenkolonie kunnen bewonderen.  Tijdens de lunch met verse oesters , allerlei hapjes en “fonkelwijn” worden we vergezeld  door zeerobben, dolfijnen en de sierlijke pelikanen. 

 

DSC_6457

 

Dag 6- 7 damaraland

We rijden noordwaarts via Brandberg, de hoogste berg van Namibië (2579 m), naar Damaraland, één van de minst bevolkte maar meest gevarieerde geologische regio’s van Afrika. We rijden langsheen spectaculaire rotsformaties en overweldigende natuur richting Twijfelfontein (Afrikaans voor ‘een bron waar soms wel en soms niet water uit komt’). Hier zal u tijdens een wandeling gegidst worden doorheen de rotsen en daar de prehistorische rotsschilderingen en gravures kunnen bewonderen.

afbeelding-4

 

dsc_6683

 

optionele excursie:

Tienduizend Himba’s leven nog volgens de oude tradities. De hutten, pontok genaamd, worden gemaakt uit twijgen en dikke takken en bepleisterd met een mengsel van leem en rundmest. De Himba’s leiden een halfnomadisch bestaan en trekken met hun kuddes vee mee van weide naar weide. De Himba-vrouwen dragen graag sieraden van zelf gemaakte leren halskettingen en messing ringen en kleuren hun huid met een pasta van boter en roodhout. Het mengsel beschermt hun huid tegen de stralen van de zon en geeft de vrouwen een diep roodbruine tint

 

DSC_6675

 

Dag 8-9          Etosha National Park

Verder zuidwaarts naar Etosha Nationaal Park. Etosha is met een oppervlakte van 22.270 km² één van de grootste en belangrijkste wildparken van zuidelijk Afrika. Zebra’s, springbokken, leeuwen, olifanten, giraffen,….en zoveel meer zijn hier talrijk aanwezig.

Okaukeujo is één van de weinige accommodaties die in het nationaal park liggen en heeft ook een hele grote drinkplaats vanwaar je makkelijk de dieren kan zien drinken.

optionele excursie; namiddagsafari Etosha

DSC_6828

 

Dag 10  Onguma game reserve

U doorkruist Etosha – mits enkele stops om het wildleven te aanschouwen – en bereikt Onguma, een privaat wildpark. Het biedt niet alleen begeleide safari’s in het nationale park, maar ook ritten en wandelingen binnen de grenzen van het privéreservaat. 

DSC_7014

Dag 11          Waterberg 

 

U baant zich een weg naar het Waterberg Plateau, een imposante zandstenen berg omringd door een natuurreservaat waar verscheidene zeldzame wilde dieren hun thuis vinden. Mogelijke activiteiten omvatten een bezoek aan het Cheetah Conservation Fund, wandeltochten of een behandeling in de spa.

dsc_7243

 

Dag 12          Erindi game reserve

 

De laatste nacht brengt u door in Omaruru of Erindi, beide privéreservaten in centraal Namibië gekend voor hun wildleven, prachtige natuur en gezellige sfeer. Ga op safari en observeer vanuit de lodge de dieren die aan de waterpoel komen drinken.

In de namiddag is er tijd voor eventueel optionele activiteiten, georganiseerd door de lodge

 

 img_5772

 

Dag 13          vertrek

 

 

 

U keert terug naar de luchthaven, waar u de huurwagen inlevert. Einde van een fantastische rondreis!

 

 

 

 

DSC_6802