Tanzania

individuele rondreis - Schrijf je nu in

individuele begeleide rondreis

 

Bekijk hier ons filmpje van de reis in 2015:

 

Dag 1
AMSTERDAM-KILIMANJARO

Vlucht rechtstreeks naar Kilimanjaro.

Onthaal door onze lokale agent, transfer, avondmaal en intrek in het hotel.

Overnachting in het Lake Duluti Serena Hotel.

 

_MG_4435

Dag 2
ARUSHA NATIONAAL PARK

foto23Na het laat ontbijt vertrekken we met 4×4 jeeps en een lunchbox naar Arusha Nationaal Park voor een safari.

Arusha, de toegangspoort tot de wereldberoemde safariparken: Serengeti, Ngorongoro, Tarangire en Lake Manyara.  Van een klein Duits stadje in 1900 is Arusha uitgegroeid tot de toeristische hoofdstad van Tanzania met een bevolking van ongeveer 400.000 mensen. Gelegen op 1540 meter boven de zeespiegel, heeft Arusha een zeer aangenaam klimaat gedurende het gehele jaar.

Arusha is de administratieve zetel van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap van Tanzania, Kenia en Oeganda.

We vinden tussen de toppen van Mount Kilimanjaro en Meru, Arusha Nationaal Park, een klein maar bijzonder mooi gebied. Het park heeft een breed scala aan landschappen, van de streng van de kratermeren tot aan de imposante top van Mount Meru.

De bossen bevatten een grote rijkdom aan vogels en andere dieren, zoals de mooie bosbok die gemakkelijk te zien is tussen de oude ceder bomen, migrerende watervogels vestigen zich op de meren, of de zwart-witte colobusapen die klimmen over de takken. Overal in het park zijn er mogelijkheden om de natuur in haar vele facetten te zien, verschillende dieren in hun diverse habitatten te observeren en ook iets van de rust van de omgeving te absorberen.

Binnen dit brede scala van dieren zijn er bijna 400 vogelsoorten geregistreerd in Arusha National Park. Sommigen van deze zijn trekvogels en aanwezig tussen oktober en april, anderen hebben hier hun vaste verblijfplaats in de bossen.

Het park heeft echter ook overlappingen met gebieden waar de Masaï wonen en vele van de plaatsnamen in het park hebben een Masaï oorsprong.

Avondmaal en overnachting in het Lake Duluti Serena Hotel.

Dag 3 – 4
TARANGIRE NATIONAL PARK

_MG_5342

Na het ontbijt vertrekken we naar het Tarangire National Park.

De Tarangire Rivier, waarnaar het park is genoemd, zorgt voor een permanente beschikbaarheid van water. Hierdoor bent u altijd zeker van het zien van wilde dieren. Het park is een thuishaven voor duizenden olifanten. Tijdens de droge periode trekken zij vanuit de Masaï Mara naar het zuiden.

Het park wordt gekenmerkt door haar zeer bijzondere baobab bomen, die honderden jaren oud zijn en tussen de open, met acacia begroeide vlaktes groeien. In het park treft u naast de olifanten onder andere leeuwen, impala’s, gazelles, buffels, wildebeesten, zebra’s, luipaarden, neushoorns en heel veel verschillende vogelsoorten aan.

We dineren en overnachten in de Tarangire Sopa Lodge.

Dag 5
LAKE MANYARA NATIONAL PARK

tanzania-lake-manyara_ezrNa het ontbijt rijden we naar het Lake Manyara National Park, gelegen tussen de rotspartijen van the Great Rift Valley en Lake Manyara. Wanneer u het National Park binnenrijdt, bevindt u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen, kabbelende beekjes met kristalhelder water en warmwaterbronnen.
De weg leidt u verder naar open graslanden, bossen, moerassen en uiteindelijk Lake Manyara. Het meer heeft een oppervlakte van 390 km² en is het leefgebied van grote kuddes olifanten, buffels, giraffen, impala’s, nijlpaarden en een grote variëteit aan kleinere dieren.

Ook de vogelliefhebber zal hier aan zijn trekken komen. Bijna 500 vogelsoorten concentreren zich voornamelijk rondom het meer. Reigers, pelikanen, visarenden, lepelaars, kraanvogels, neushoornvogels,  en de duizenden roze flamingo’s zijn een ware lust voor het oog.

Avondmaal en overnachting in Lake Manyara Serena lodge, gelegen op de heuvel aan de rand van het park. Het mooie zwembad van de lodge geeft een prachtig zicht op de omgeving.

Dag 6
MASAÏ – OLDUVAI KLOOF – SERENGETI

_MG_5217

Na het ontbijt rijden we naar het Serengeti National Park. Maar eerst houden we halt bij een Masaï dorp. Dit is de regio van de Masaï, de naam die wordt gegeven aan het grotendeels nomadisch volk in Oost-Afrika. De Masaï slaagden er in om, ondanks de groeiende moderne civilisatie, hun eeuwenoude tradities te bewaren. Door verschillende oorzaken, zoals de afname van weidegrond voor hun vee en droogte, staat deze traditionele leefwijze sterk onder druk. De totale populatie van de Masaï wordt geschat op 900.000. Zo’n 150.000 hiervan leven in Tanzania. In het dorp worden we verwelkomd door de bewoners, waar er gedanst en gezongen zal worden. Dan volgt er een rondleiding in en rond de hutten en het schooltje.

Verder naar de Olduvai kloof, de archeologische site die de familie Leakey op de kaart heeft gezet. In 1959 schokte Mary Leakey de wereld met haar vondst van de 1,8 miljoen jaar oude overblijfselen van de eerste mens. Later, in 1979, deed ze een nog indrukwekkender ontdekking: 3,5 miljoen jaar oude menselijke voetsporen. Daarom wordt Olduvai Gorge ook wel ‘de wieg der mensheid’ genoemd.

We rijden even verderop het Serengeti Nationaal Park in. Van de ingang tot de lodge hebben al de kans om dieren te spotten.

Avondmaal en overnachting in Serengeti Serena lodge.

Dag 7
SERENGETI NATIONAL PARK

33safari-tanzania-north-600Volledige dag safari in het park. Serengeti is Tanzania’s eerste en meest bekende Nationale Park. Met name de grote migratie heeft wereldbekendheid. Ieder jaar draven er meer dan zes miljoen hoeven door de legendarische Serengeti, wiens naam is afgeleid van het Masaai woord “Siringet” en letterlijk “eindeloze vlaktes” betekent. Gelokt door de regen verzamelen zich meer dan een miljoen wildebeesten, 200.000 zebra’s en 300.000 gazelles  om gezamenlijk de lange trek vanuit het droge noorden naar het natte zuiden te maken. Daarbij is het duidelijk een overlevingstocht. Het is een lange tocht waarbij onder andere de Mara rivier ten noorden van het park dient overgestoken te worden. Deze rivier wordt bevolkt door een groot aantal krokodillen. Het park wordt gekenmerkt door open vlaktes in het zuiden, acacia bomen in het midden, heuvels in het noorden en rivieren en rotsen door het gehele park waarop u dikwijls luierende leeuwen aantreft. In het park kan u naast de migratiedieren onder andere ook jachtluipaarden, leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten, antilopen, nijlpaarden en vele vogelsoorten spotten.

We dineren en overnachten in de Serengeti Serena Lodge.

Dag 8
SERENGETI NATIONAL PARK 

In de voormiddag maken we nog een safari doorheen de Serengeti. Na de lunch begeven we ons naar de uitgang en het aanpalende Ngorongoro National Park en verder naar de lodge. Onderweg passeren we weer de Masaï dorpen en zien we herders langs de weg.

De Ngorongoro Serene lodge is gelegen op de rand van krater met een overweldigend zicht van op de hotelkamer.

Avondmaal en overnachting. ’s Avonds mogelijkheid tot het bijwonen van een optreden van de Masaï.

Dag 9
NGORONGORO KRATER

_MG_5472

Na het ontbijt dalen we af naar de bodem van de krater.

De Ngorongoro-krater is de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan (caldera) ter wereld. Het is een uniek voorbeeld van de diversiteit in de natuur doordat het een natuurlijke afsluiting geworden is voor een zeer brede variatie aan wilde dieren. Er leven naar schatting 30.000 dieren in de krater. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.

Na een ganse dag safari, klimmen we terug naar de kraterrand.

We dineren en overnachten weer in de Ngorongoro Serena Lodge.

Dag 10
KILIMANJARO- AMSTERDAM

Vrije voormiddag in de lodge. Check-out om 10u. Namiddag begeven we ons terug naar de luchthaven van Kilimanjaro

 

bekijk hier ons filmpje https://youtu.be/O9rSzOmFtrY