Noorwegen

selfdrive - Schrijf je nu in

strynefellsvegen

 

Blokhuttenrondreis fjells & fjorden in selfdrive

blokhuttenrondreis

13 of 14-daagse rondreis naar Noorwegen met verblijf in gezellige blokhutten. Je verblijft telkens 3 of 4 nachten op strategisch gelegen locaties van waaruit talrijke daguitstappen mogelijk zijn. ’s Avonds geniet je van een knusse vakantiewoning met alle comfort. Deze formule is budgetvriendelijk en bovendien typisch Scandinavisch.

slowtravel: Een duurzaam alternatief met de ferry.

Zowel trein als ferry hebben een zweem van nostalgie over zich heen en geven passagiers de kans om het reizen te ervaren aan het tempo van onze grootouders, zij het dan ondertussen wel met wat extra pk’s en comfort.

Een gunstigere ecologische voetafdruk is absoluut een sterk argument om vaker met ferry en trein te reizen. Moderne ferry’s zijn kindvriendelijk, diervriendelijk, er zijn geen bagagelimieten en geen gedoe met vloeistoffen. En zo begint en eindigt je reis met een leuke minicruise!

geilo2

Afreis: elke woensdag en zaterdag van mei tot oktober 2021
Duur: 13 dagen (of 14 dagen )
Transport: eigen wagen in combinatie met overtochten Kiel-Oslo-Kiel met Colorline
Formule: enkel logies
Verblijf: gezellige vakantiewoningen met privé-sanitair op centraal gelegen locaties

Onderstaande beschrijving geldt voor afreis op woensdag. Er is een verschillend aantal nachten per locatie naargelang afreis op woensdag of zaterdag:

  • 13-daagse met afreis op woensdag: 3 nachten in Enden – 4 nachten in Skjolden – 3 nachten in Geilo
  • 14-daagse met afreis op zaterdag: 4 nachten in Enden – 3 nachten in Skjolden – 4 nachten in Geilo
IMG_0091

  DAG 1: BRUSSEL-KIEL (679KM)

Via de Duitse autosnelwegen naar Kiel. Inscheping en vertrek om 14u00 naar Oslo. Je vakantie start onmiddellijk aan boord van de comfortabele cruiseschepen van Colorline die over alle mogelijke faciliteiten beschikken waaronder een uitgebreide winkelpromenade en subtropisch zwembad! Diner in één van de restaurants aan boord en overnachting in een comfortabele binnen- of buitenkajuit.

IMG_9525

    DAG 2: OSLO-ENDEN (277KM) Ontscheping om 10u00 in Oslo alvorens verder te rijden richting Lillehammer. Hier werden in 1994 de Olympische Winterspelen georganiseerd waarover je alles te weten komt in het Olympiaparken. Vervolgens bereik je het prachtige Gudbrandsdalen en de staafkerk van Ringebu. De laatste etappe voert naar Enden dat gelegen is aan de randen van het Rondane Nationaal Park.

IMG_9663

    Je overnacht 3 keer in een gezellige Noorse blokhut met grasdak geschikt voor maximaal 6 personen. In het nabijgelegen hotel kan je proeven van heerlijke huisbereide maaltijden. We raden alvast aan om een welkomstmaaltijd op voorhand bij te reserveren.      

Enden ronda gestegjard (5)

    DAG 3-4: VRIJ VERBLIJF IN ENDEN Enden is een prima uitvalsbasis voor prachtige wandeltochten in het Rondane en Dovrefjell Nationaal Park maar ook voor wie het minder sportief wil, zijn er voldoende mogelijkheden. Maak een rondrit naar de Peer Gynt Veien of breng een bezoek aan het historische mijnstadje Røros dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.  

einnunadal

    Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te kanoën, paardrijden, raften, vissen of op zoek te gaan naar elanden, rendieren, bevers en muskusossen.

        DAG 5: ENDEN-SKJOLDEN (241KM RIJDEN) Vandaag staan 2 nationale toeristische routes op het programma die tot de allermooiste in heel Noorwegen behoren! Allereerst rijd je langs de schitterende Rondanevegen met prachtige uitzichten op de bergmassieven van het nationaal park. Na een eventueel bezoek aan de staafkerk van Lom, begin je aan de beklimming van de Sognefjell met het hoogste over de weg bereikbare punt van Scandinavië!

_MG_9897

    Geniet van de uitzichten op de bergtoppen van Jotunheimen die zelfs ’s zomers nog bedekt zijn met eeuwige sneeuw. Tenslotte komt de Sognefjord in het vizier waar je 4 keer overnacht in een uiterst comfortabele vakantiewoning op toplocatie aan de rand van de fjord. Ze is modern ingericht en geschikt voor maximaal 5 tot 6 personen.

IMG_E9812
IMG_0003

      DAG 6-8: VRIJ VERBLIJF IN SKJOLDEN   Skjolden bevindt zich schitterend aan het uiteinde van de Lustrafjord en is tegelijk centraal gelegen voor onvergetelijke uitstappen rondom de Sognefjord. Je kan de staafkerk van Urnes bezoeken of wandelen naar een gletsjertong van de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer op het Europese vasteland.  

urnes

          Een absolute aanrader is onze dagrondrit die begint met een ontspannende minicruise van Kaupanger naar Gudvangen. Je vaart dan door de bijzonder smalle Naerøyfjord om aansluitend naar Flåm te rijden voor een ritje over één van de mooiste en steilste treintrajecten ter wereld.  

IMG_E9881

  Vanuit het hooggelegen Myrdal kunnen actievelingen terug naar Flåm wandelen of afdalen per mountainbike. Via de langste tunnel ter wereld of de bergpas van Aurland rijd je vervolgens naar Laerdal voor een bezoek aan het Norsk Villakssenter of de staafkerk van Borgund. Tenslotte terug naar Skjolden voor overnachting.   Een absolute aanrader is ook de facultatieve kajaktocht op het Styggevatnet met aansluitende gletsjerwandeling op de Austdalsbreen. Er zijn ook alternatieve gletsjerexcursies of een zodiacsafari op de Sognefjord mogelijk.

281A0526

    DAG 9: SKJOLDEN-GEILO (323KM)   De weg voert langs Sogndal en de oevers van de gelijknamige fjord om plots te eindigen in Hella. Hier scheep je in voor een korte overtocht naar Vangsnes alvorens een bezoek te brengen aan de staafkerk van Hopperstad. Daarna rijd je via Voss naar de Hardangerfjord. Bezoek zeker het Hardangervidda Natursenter waar je alles te weten komt over deze barre hoogvlakte en de nabijgelegen Vøringfoss-waterval. Ervaar de grootsheid van Noorwegen en geniet van de desolate toendralandschappen tijdens de rit over dit onbewoonde bergplateau. Je overnacht 3 keer in Geilo op basis van een gezellige blokhut geschikt voor maximaal 10 personen.

IMG_0188

    Geilo geniet vooral bekendheid als wintersportoord maar heeft ook ’s zomers veel te bieden aan natuurliefhebbers. Prachtige bergtochten van verschillend niveau zijn mogelijk naar de Hallingskarvet (eventueel deels per kabelbaan bereikbaar).       Ook een treinrit naar het afgelegen Finse loont beslist de moeite vanwaar je desgewenst terug kan afdalen naar Geilo per mountainbike over de beroemde Rallarvegen.

IMG_0215

    Overige activiteiten die tot de mogelijkheden behoren zijn vissen, paardrijden, golfen, raften of een bezoek aan een bergboerderij waar onder andere rendieren, lynxen, poolvossen en wolven leven in hun natuurlijke omgeving.        

      DAG 12: GEILO-OSLO (241KM) Via het Hallingdal of Numedal naar Oslo met een eventueel bezoek aan de beroemde glasblazerijen van Hadeland Glassverk in Jevnaker of het berenpark van Flå. In Oslo zijn vooral het Rådhuset, het nieuwe Opera House en het imposante Vigelandsparken bezienswaardig.  

IMG_E9808

Shoppingfanaten kunnen hun hart ophalen in trendy Aker Brygge of Grünerløkka. Vergeet ook zeker het schiereiland Bygdøy niet met zijn talrijke musea. Inscheping omstreeks 14u00 voor de overtocht terug naar Kiel.
Facultatief kunnen wij natuurlijk een extra overnachting voorzien in Oslo in een centraal gelegen hotel: offerte op aanvraag verkrijgbaar!
Facultatief kan ook een andere ferryverbinding worden geboekt in aansluiting op deze reis maar wij raden Oslo-Kiel aan omwille van de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

DAG 13: KIEL-BRUSSEL (679KM)

aankomst om 10u00 in Kiel waarna je via de Duitse autosnelwegen terug huiswaarts rijdt.

OPTIONELE EXCURSIES

De hieronder beschreven excursies laten je op een ontspannende manier kennis maken met de ongerepte wildernis in de fjells en fjorden van Noorwegen. Er wordt steeds zoveel mogelijk op maat van de deelnemers gewerkt wat een unieke natuurbeleving ongetwijfeld verzekert!

 DE RALLARVEGEN FIETSEN FIETSEN KAJAKKEN NIGARDSBREVATNET + GLETSJERWANDELING NIGARDSBREEN KAJAKKEN STYGGEVATNET + GLETSJERWANDELING AUSTDALSBREEN KAJAKKEN TUNSBERGDALSVATNET + GLETSJERWANDELING TUNSBERGDALSBREEN KANO- EN BEVERSAFARI PAARDRIJDEN SJOA FAMILIERAFTING 4U SJOA RAFTINGTOCHT 3U SJOA RAFTINGTOCHT 5U TOUWENPARCOURS VISSEN WILDLIFE SAFARI WILDPARK LANGEDRAG ZODIACSAFARI STYGGEVATNET + GLETSJERWANDELING AUSTDALSBREEN ZODIACSAFARI OP DE SOGNEFJORD


ECO-rondreis Langs de ruige kust van Noorwegen

reisperiode: 1/4-31/10/20

   
8 dagen/7 nachtenvanaf € 1770 p.p. voor de rondreis

8-daagse rondreis ‘Langs de ruige kust van Noorwegen’ die vanuit Oslo een noordelijke lus maakt naar Trondheim, Alesund en Bergenwerd

geilo2

Rondreis met trein, ferry en Hurtigruten
Volgens diverse internationale enquêtes is de treinrit tussen Oslo en Bergen de spannendste en mooiste treinrit ter wereld. Het laatste nieuws hierover was van de bekende reisverslaggever Gary Warner, die zijn favoriete treinritten publiceerde in het Amerikaanse dagblad Chicago Tribune. Geen enkele andere treinrit tussen twee Europese steden ligt op grotere hoogte dan het traject tussen Oslo en Bergen. Het hoogste punt is Finse op 1222 meter boven het zeeniveau. Tijdens de rit kan u de indrukwekkende natuur aanschouwen.

IMG_0316


Ecologisch rondreizen

In Noorwegen kan je ECO rondreizen. Deze reizen geven u de mogelijkheid om tijdens uw reis uw ecologische voetafdruk te beperken en mee te werken aan het behoud van de natuur op uw bestemming. Een voordeel is natuurlijk ook dat u zelf niet achter het stuur hoeft plaats te nemen. U reist comfortabel met de trein en de boot langs plaatsjes waar u met de auto nooit komt.

ECO-rondreis ‘Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen’

reisperiode: 1/4-18/6/20 en van 12/8-31/10/20 : 1869,00 euro
reisperiode: 19/6-11/8/20 : 1751,00 euro

   
9 dagen/8 nachten
geilo

9-daagse reis ‘Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen’ uitgewerkt met prachtige treintrajecten naar Kristiansand en de 75 km lange panoramische kustroute Jærbanen tussen Egersund en Stavanger. Vanuit Stavanger gaat u de boot op tot Bergen en dan volgt de Norway in a Nutshell® combinatie terug naar Oslo. Een onvergetelijke reis !

IMG_E9684

Noorwegen is een voortrekkersland voor wat betreft ecologie. Het reizen met het openbaar vervoer wordt er gestimuleerd en is daardoor zeer goed uitgebouwd. Op de luchthaven van Oslo stapt u op de trein en start in een comfortabele stoel uw rondreis door Noorwegen. Tijdens deze reis speelt de trein een grote rol. De boottocht tussen Stavanger en Bergen zorgt voor een fijne afwisseling en rustpunt in de reis. Kortom, u kan op een rustige, ontspannen manier, genieten van deze ongewone rondreis langs aangename steden en door de prachtige Noorse natuur. De trein brengt u op plaatsen waar u anders nooit komt !


Norway in a nutshellvertrek vrij of zat 1/4-24/6/20,10/8-31/10/20 : 985,00 euro
vertrek zon-don 1/4-24/6/20,10/8-31/10/20: 1047,50 euro
vertrek elke dag 25/6-9/8/20: 985,00 euro

1 kind 2-11j. op de kamer v/d ouders: € 482,50
3de bed op de kamer: € 869
   
Oslo-Bergen


Niet zoveel tijd maar wel zin om Noorwegen proper te verkennen ? Dan is de 6-daagse combinatie van hoofdstad Oslo, het prachtige fjordstadje Fläm en de hanzenstad Bergen zeker een optie.

Combineer de 2 interessantste steden van Noorwegen in één trip, de hoofdstad Oslo en de Hanzestad Bergen.  Daartussen de ‘Norway in a nutshell formule’ met een combinatie van een treinticket van Oslo naar Flam via Myrdal, boottocht Flam-Gudvangen, bustrip Gudvangen-Voss en treinticket Voss-Bergen. Om het rustig aan te doen en te kunnen genieten van de landschappen rond Flam verblijft u 1 nachtje in Flam.
Het centrum van Oslo ligt aan de rand van een fjord, omgeven door bergen en dichte wouden. Breng een bezoek aan het Aker Brygge winkel- en uitgaanscentrum, waar u winkels, restaurants en ontspanning vindt en kunt genieten van een glas mede aan boord van een snek. Oslo heeft zowat alles wat u kunt verwachten van een stad en ook het nachtleven heeft de laatste jaren een uitstekende reputatie opgebouwd. Bergen is één van de mooiste steden van Noorwegen en één van de meest schilderachtige plaatsen in Europa. Met haar pittoreske, houten huisjes met spitse geveltjes langs de Bryggen: het handels- en culturele centrum van West-Noorwegen. De nieuwe wijken vormen een harmonisch geheel met de oude stad en haar zeven bergen staan als een krans om het traditierijke oude stadsgedeelte.