Oman

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

In internationale groep

rondreis met vaste afreisdata vanaf 2 personen met gids in internationaal gezelschap

omani soceity2 012

Welkom in het betoverende Sultanaat Oman. Het veilige en gastvrije Oman hypnotiseert u met zijn aromatische soeks en verrast u met fantastische landschappen. Veel plaatsen in Oman hebben een plek verdiend op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De levendige hoofdstad Muscat is een smeltkroes van gedenkwaardige plekken en belevenissen. Buiten de stad wordt het land alleen maar fascinerende met kleine stadjes in de bergen, bedoeïnendorpen, eeuwenoude forten en verkoelende wadi’s, de wonderlijke groene rivierdalen. Verder biedt Oman schitterende stranden en natuurreservaten, waar je zeldzame soorten schildpadden van dichtbij kan zien. Een reis door dit gastvrije land tussen Azië, Afrika en het Westen is een ongeëvenaarde ontdekkingstocht!

img_3394

 

Dag 1                vlucht naar Muscat  vrijdag

Transfer en intrek in het hotel in Muscat.

img_3472

 

Dag 2                Muscat    zaterdag

Na het ontbijt  is er een vrije voormiddag.

img_3109

img_3414

In de namiddag maken we een cruise langs de kustlijn van Muscat . Daarna is er nog tijd voor de Mutrah soek in Muscat.

Overnachting in Muscat.

img_3218

 

 

Dag 3               Muscat – Jabreen – Bahal – Jabal Shams      zondag

Voormiddag bezoeken we de Grote Moskee en daarna het oude gedeelte van de stad, waarna fotostop bij het Paleis van Sultan Qaboos.

Na het stadsbezoek rijden we het binnenland in naar Jabreen. Bezoek aan het Jabreen kasteel met onderweg fotostop bij het Bahla fort (UNESCO). 

IMG_3104

Verderop ligt Jebel Shams – Arabisch voor ‘berg van de zon’ –  is de eerste top die elke ochtend het zonlicht voelt. Om 3075 meter hoogte is dit het hoogste punt van het sultanaat en één van de mooiste locaties van het land. Een natuurwonder dat in dit gebied niet mag worden overgeslagen , is Wadi Nakhar, beter bekend als de Grand Canyon van Oman vanwege de majestueuze uitzichten. De kloof is het beste te zien van een hoogte van 1950 meter, op een plek die bij de lokale bevolking bekend staat als ‘het plateau’. optioneel: trekking in de canyon

Overnachting in Jabal Shams.

Dag 4              Jabal Shams – Nizwa     maandag

Vandaag rijden we naar de aantrekkelijke stad Nizwa, gelegen middenin een adembenemend bergachtig gebied. Op ontdekking door de stad Nizwa vandaag. Bezoek aan het machtige Nizwa fort, dat trots op de rots boven de stad uit troont.

nizwa

De stad ontwikkelde zich rond een weelderige groene oase waar de karavaanroutes vanuit het noorden en het zuiden bij elkaar kwamen. Het belang van de stad als handelsplaats toont zich in een uitstekende soek, waar voorwerpen maar ook vlees, vis, fruit en kruiden worden aangeboden.
overnachting in Nizwa

img_4058

 

Dag 5              Nizwa – Wadi bani khalid- Wahiba     dinsdag

Rit naa Sinaw om te snuisteren op de Sinaw soek. 

x

Wadi’s zijn rivierdalen in droge gebieden, met spectaculaire oases en natuurlijke jadegroene meertjes. Bij Wadi Bani Khalid zijn de poelen altijd gevuld met water en in de weekenden komen lokale Omani’s hier zwemmen en picknicken. Mogelijkheid om te zwemmen.

P1000411

img_3572

oman images raffin 025

We rijden verder naar de woestijn. De Zeventig procent van Oman bestaat uit woestijnen en de grote woestijn Sharqiyah ligt in het hart van het land. We maken een jeeptocht door de zandduinen bij zonsondergang. Een nacht in de woestijn is een onvergetelijke ervaring. Vrij avondmaal.

img_3630

img_0235

Vandaag dineren en logeren we in het woestijnkamp in Wahiba.

 

Dag 6              Wahiba   – Muscat   woensdag

Ontbijt in het woestijnkamp en na wat tijd in de woestijn, vertrek naar de kust, naar het kuststadje Sur met zijn lokale vissersboten, soek en musea.

 
 

 IMG_2809


IMG_3373

We stoppen aan Fins beach en passeren het vissersdorpje Quriyat en Wadi Shab.

img_3271

Aankomst in Muscat voor de overnachting.

 IMG_5464

Dag 7             Muscat – Barkas    donderdag

Marché du vendredi à Nizwa Sultanat d'Oman

Rit naar de vismarkt van Barkas en het kleine Bait Na’aman museum. Verder naar Nakhl voor een bezoek aan de vesting. Ontspannen nadien in de bronnen.

Terug naar Muscat voor een vrije namiddag.

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

IMG_3185

optioneel: strandverlenging Muscat in het Crowne plaza hotel