Oman per 4×4

individuele rondreis - Schrijf je nu in

Individuele rondreis met privégids of als selfdrive

 

Heb je al veel gereisd en ben op zoek is naar iets nieuws? Ben je klaar voor naar een nieuwe uitdaging…kortom een “moderne ontdekkingsreiziger”? Dan is OMAN iets voor jou!

We bieden deze bestemming meestal aan als rondreis met privégids, u reist dus met uw eigen gezelschap, met uw eigen voertuig met privé chauffeur / gids.

Deze reis is ook mogelijk als selfdrive, waarbij u zelf aan het stuur zit. Bij een uitgestippelde rondreis per huurwagen of met gids wordt de accommodatie voor elke etappe vooraf voor u gereserveerd. U ontvang uitgebreide documentatie, routebeschrijving met reisafstanden en tips voor onderweg.

img_3788-2

Elke rondreis is aan te passen aan uw wensen, zo kunt u ook verschillende landen combineren vb. naar Dubai of Abu Dhabi. Wij helpen u graag uw eigen reis in Oman samen te stellen. U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.

Onze selfdrive of begeleide rondreis bespaart je een hoop opzoekwerk over wat je best kan bezoeken of waar het best kan overnachten, dat hebben wij reeds voor je gedaan.

img_3472

Salaam Alaykum – welkom in het betoverende Sultanaat Oman. Het veilige en gastvrije Oman hypnotiseert u met zijn aromatische soeks en verrast u met fantastische landschappen. Veel plaatsen in Oman hebben een plek verdiend op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De levendige hoofdstad Muscat is een smeltkroes van gedenkwaardige plekken en belevenissen. Buiten de stad wordt het land alleen maar fascinerender met kleine stadjes in de bergen, bedoeïnendorpen, eeuwenoude forten en verkoelende wadi’s, de wonderlijke groene rivierdalen. Verder biedt Oman schitterende stranden en natuurreservaten, waar je zeldzame soorten schildpadden van dichtbij kan zien. Een reis door dit gastvrije land tussen Azië, Afrika en het Westen is een ongeëvenaarde ontdekkingstocht!

 

 

 

voorbeeldprogramma:

Dag 1 Brussel – Muscat

vlucht Brussel – Muscat
overnachting in de hoofdstad Muscat 4* hotel

img_3109

Dag 2 Muscat

Bezoek aan Muscat, de hoofdstad van Oman, die het verleden en het heden van het land weerspiegelt.

Tijdens de stadstour bezoekt u de Grote Moskee, het oude gedeelte van de stad, de Muttrah Souk,  het Al Alam Paleis, het paleis van Sultan Qaboos (buitenkant) en het natuurhistorisch museum.

Overnachting in Muscat

img_3414

Dag 3   Muscat – Ras Al Hadd

Na het ontbijt rijdt u langs de kustroute naar het pittoreske stadje Sur met zijn lokale vissersboten. Onderweg stop bij Fins beach, een wit zandstrand, kunt u de tijd nemen om te relaxen in het zonnetje of om te zwemmen.

Verder naar Wadi Shab, dat letterlijk ‘ravijn tussen de kliffen’ betekent. Wadi’s zijn rivierdalen in droge gebieden, met spectaculaire oases en natuurlijke jadegroene meertjes. Deze waterwegen worden ook gebruikt in de’ aflaj’, die het traditionele irrigatiesysteem in het sultanaat vormen. Deze omgeving biedt een ideale plek voor een picknick lunch.

’s Avonds kan u naar het strand trekken, waar duizenden groene zeeschildpadden elk jaar hun eieren leggen. Na ongeveer 2 maanden kruipen de kleine schildpadjes uit het zand en haasten zich naar zee. Het is een leuk fenomeen dat laat op de avond kan worden aanschouwd. In Ras Al Jinz is een Turtle Visitor Center geopend.

Overnachting Hotel Ras Al Hadd Beach resort.

Sea turtle - OT -01 (34)

Dag 4   Wadi Bani Khalid – desert camp

Na het ontbijt rit naar Wadi Bani Khalid via de kustroute via Jalan Bani Bu Ali, waar u een fotostop kan maken bij de Hamooda Moskee. Verder, in Al Kamil, ligt het Al Kamil kasteel dat een collectie antieke spullen huisvest waaronder eetgerei en oude munten.

wadi bani khalid 142(1)

Bij Wadi Bani Khalid zijn de poelen altijd gevuld met water en in de weekends komen lokale Omani’s hier zwemmen en picknicken. Mogelijkheid om te zwemmen en te lunchen een lokaal restaurant.

img_0235Verder naar de woestijn; 70 procent van Oman bestaat uit woestijnen en de grote woestijn Sharqiyah ligt in het hart van het land.  U geniet van een prachtige zonsondergang in deze woeste omgeving ook bekend als ‘Wahiba Sands’.

Diner en overnachting  in het woestijnkamp

img_3617

 

img_3519-2

Dag 5  Ibra – Nizwa

img_3630

Na het ontbijt begeeft u zich richting het gebergte, via de stad Ibra.

Verder naar Jabreen, maar eerst stoppen u nog bij het Bahla Fort voor een foto. Dit is UNESCO werelderfgoed. Het Jabreen kasteel is één van de best bewaarde forten uit de 17e eeuw. motieven.

Na de lunch gaat de tocht verder naar de aantrekkelijke stad Nizwa, gelegen middenin een adembenemend bergachtig gebied.

Overnachting in hotel 4* in Nizwa.

x

Dag 6 Nizwa – Jabal Shams

Vandaag op verkenning in het stadje Al Hamra, waar u het oude irrigatiesysteem of ‘falaj’ kan bezichtigen (waterkanaaltjes). Wandelingetje naar het Bai Al Safah Museum, een oud Omani huis omgetoverd tot museum over hun erfgoed en cultuur.

omani soceity2 034

Daarna zet u de tocht met 4×4 jeep verder naar Jabal Shams – Arabisch voor ‘berg van de zon’ .  Een natuurwonder dat in dit gebied niet mag worden overgeslagen is Wadi Nakhar, beter bekend als de Grand Canyon van Oman vanwege de majestueuze uitzichten.

Overnachten in deze prachtige omgeving in een resort.

Dag 7 Jabal shams – Muscat

Terug naar Nizwa, waar op vrijdag er vanaf zonsopgang een grote veemarkt plaatsvindt.

Bezoek aan het machtige Nizwa fort, dat trots op de rots boven de stad uit troont.

img_4058

Terugkeer naar de hoofdstad Muscat.

Vrije tijd in een strandhotel. Mogelijkheid om de faciliteiten van het hotel te gebruiken o.a. zumbad, fitness, hammam,.. of in de buurt naar een groot winkelcentrum te gaan of naar het strand.

 

Dag 8 Muscat

Vrije tijd in een strandhotel. Mogelijkheid om de faciliteiten van het hotel te gebruiken o.a. zumbad, fitness, hammam,.. of in de buurt naar een groot winkelcentrum te gaan of naar het strand.

 

 

Dag 9 nachtvlucht naar huis

strandverblijf Muscat

Verleng uw rondreis met een aangenaam verblijf in het prachtige Crowne plaza hotel in Muscat, gelegen aan het strand.