Tanzania

bouwverlof 2020 - Schrijf je nu in

Nederlandstalige begeleiding    

Deze safari neemt je mee doorheen Tanzania en toont je het mooiste wat het land te bieden heeft. Je overnacht in prachtige lodges en ontdekt overdag de fauna en flora van de nationale parken. optioneel kan de reis eindigen aan de stranden van het exotische Zanzibar.

 Dag 1    Amsterdam – Kilimanjaro

Vlucht rechtstreeks met KLM naar Kilimanjaro.

Onthaal door onze lokale agent, transfer, avondmaal en intrek in het hotel.

Overnachting in het Lake Duluti Serena Hotel.

_MG_5472

Dag 2 Arusha Nationaal Park

Na het laat ontbijt vertrekken we met 4×4 jeeps en een lunchbox naar Arusha Nationaal Park voor een safari.

We vinden tussen de toppen van Mount Kilimanjaro en Meru, Arusha Nationaal Park, een klein maar bijzonder mooi gebied.

_MG_4435

De bossen bevatten een grote rijkdom aan vogels en andere dieren, zoals de mooie bosbok die gemakkelijk te zien is tussen de oude ceder bomen, migrerende watervogels vestigen zich op de meren, of de zwart-witte colobusapen die klimmen over de takken. Overal in het park zijn er mogelijkheden om de natuur in haar vele facetten te zien, verschillende dieren in hun diverse habitatten te observeren en ook iets van de rust van de omgeving te absorberen.

image2-2

Binnen dit brede scala van dieren zijn er bijna 400 vogelsoorten geregistreerd in Arusha National Park. Sommigen van deze zijn trekvogels en aanwezig tussen oktober en april, anderen hebben hier hun vaste verblijfplaats in de bossen.

Het park heeft echter ook overlappingen met gebieden waar de Masaï wonen en vele van de plaatsnamen in het park hebben een Masaï oorsprong.

Avondmaal en overnachting in het Lake Duluti Serena Hotel.

Dag 3  Tarangire National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar het Tarangire National Park.

De Tarangire Rivier, waarnaar het park is genoemd, zorgt voor een permanente beschikbaarheid van water. Het park is een thuishaven voor duizenden olifanten.

_MG_5342

Het park wordt gekenmerkt door haar zeer bijzondere baobab bomen, die honderden jaren oud zijn en tussen de open, met acacia begroeide vlaktes groeien.

We dineren en overnachten in de Tarangire Sopa Lodge.

 

Dag 4  Lake Manyara National Park

Na het ontbijt rijden we naar het Lake Manyara National Park. Wanneer u het National Park binnenrijdt, bevindt u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen, kabbelende beekjes met kristalhelder water en warmwaterbronnen. Het meer heeft een oppervlakte van 390 km² en is het leefgebied van grote kuddes olifanten, buffels, giraffen, impala’s, nijlpaarden en een grote variëteit aan kleinere dieren.

_mg_4477

Ook de vogelliefhebber zal hier aan zijn trekken komen. Bijna 500 vogelsoorten concentreren zich voornamelijk rondom het meer. Reigers, pelikanen, visarenden, lepelaars, kraanvogels, neushoornvogels,  en de duizenden roze flamingo’s zijn een ware lust voor het oog.

Avondmaal en overnachting in Lake Manyara Serena lodge, gelegen op de heuvel aan de rand van het park. Het mooie zwembad van de lodge geeft een prachtig zicht op de omgeving.

_MG_4842

Dag 5  Olduvai kloof – Serengeti

Na het ontbijt rijden we naar het Serengeti National Park. 

_MG_5061

Onderweg stop bij de Olduvai kloof, de archeologische site die de familie Leakey op de kaart heeft gezet. In 1959 schokte Mary Leakey de wereld met haar vondst van de 1,8 miljoen jaar oude overblijfselen van de eerste mens. Later, in 1979, deed ze een nog indrukwekkender ontdekking: 3,5 miljoen jaar oude menselijke voetsporen. Daarom wordt Olduvai Gorge ook wel ‘de wieg der mensheid’ genoemd.

10tssr-im1210-serengeti-serena-lodge-1475

We rijden even verderop het Serengeti Nationaal Park in. Van de ingang tot de lodge hebben al de kans om dieren te spotten.

Avondmaal en overnachting in Serengeti Serena lodge.

image1-2

Dag 6   Serengeti National Park

Volledige dag safari in het park.  Gelokt door de regen verzamelen zich meer dan een miljoen wildebeesten, 200.000 zebra’s en 300.000 gazelles  om gezamenlijk de lange trek vanuit het droge noorden naar het natte zuiden te maken. Het park wordt gekenmerkt door open vlaktes in het zuiden, acacia bomen in het midden, heuvels in het noorden en rivieren en rotsen door het gehele park waarop u dikwijls luierende leeuwen aantreft. In het park kan u naast de migratiedieren onder andere ook jachtluipaarden, leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten, antilopen, nijlpaarden en vele vogelsoorten spotten.

We dineren en overnachten in de Serengeti Serena Lodge.

image2

Dag 7   Serengeti National Park

optioneel: ballonvaart bij zonsopgang over de Serengeti incl. ontbijtbuffet in de bush

In de voormiddag maken we nog een safari doorheen de Serengeti. Na de lunch begeven we ons naar de uitgang en het aanpalende Ngorongoro National Park en verder naar de lodge. Onderweg passeren we weer de Masaï dorpen en zien we herders langs de weg.

_mg_4895

De Ngorongoro Serene lodge is gelegen op de rand van krater met een overweldigend zicht van op de hotelkamer.

Avondmaal en overnachting. ’s Avonds mogelijkheid tot het bijwonen van een optreden van de Masaï.

foto22

Dag 8   Ngorongoro krater

Na het ontbijt dalen we af naar de bodem van de krater.

De Ngorongoro-krater is de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan (caldera) ter wereld. Het is een uniek voorbeeld van de diversiteit in de natuur doordat het een natuurlijke afsluiting geworden is voor een zeer brede variatie aan wilde dieren. Er leven naar schatting 30.000 dieren in de krater. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.

foto23

We dineren en overnachten weer in de Ngorongoro Serena Lodge.

image1-4

Dag 9  Ngorongoro – Kilimanjaro airport

Vrije ochtend in de lodge. Namiddag begeven we ons terug naar de luchthaven van Kilimanjaro

Dag 10 aankomst Amsterdam

img_5084

optioneel: Strandverlening Zanzibar

Via een lokale vlucht  kan je safari eindigen aan de stranden van het exotische Zanzibar. 

Je overnacht in het prachtig strandhotel Bluebay beach. Van hieruit kan je ook verschillende excursies maken : snorkelen, kruidentocht,…

prijs op aanvraag.