De westkust van de V.S.

individuele selfdrive - Schrijf je nu in

rondreis in 17 dagen

IMG_2493

Ongerepte landschappen met een variatie aan begroeiing, natuurlijke meesterwerken en geologische formaties van Moeder Natuur: de Nationale Parken in het wilde westen zijn uniek in de wereld en overdonderen je met hun grootsheid. Onderweg stop je in Las Vegas en kan je je uitleven in een wereld van casino’s, spektakel en showbizz. In San Francisco doorkruis je de stad met de kabeltram met zicht op de baai en de golden Gate bridge. De spectaculaire kustroute ‘highway one’ brengt je naar ‘City of Angels’, L.A., waar je in de voetsporen van de sterren in Hollywood kan wandelen.

Niets is zo gemakkelijk als reizen in de USA, met uitstekende wegen en alle westerse voorzieningen, uitstekende wegen, alle voorzieningen en een groot aanbod aan hotels, winkels en restaurants. Bij deze uitgestippelde individuele rondreis reis je op eigen tempo, aan de hand van een roadbook, waarbij de accommodatie en excursies vooraf door ons gereserveerd zijn. Leun achteruit in de huurwagen, geniet van de indrukwekkende landschappen en val van de ene verbazing in de andere. De afstanden kunnen iets langer zijn, maar het rijden op zich is een genot, het is er rustig rijden en iedere keer als je denkt het mooiste landschap gezien te hebben, verrast een volgend weids uitzicht je weer.

bekijk hier ons filmpje van de reis in de september 2016:

 

voorbeeldprogramma:

Dag 1 Brussel – Phoenix

Vertrek in de voormiddag naar Phoenix. Na aankomst op de luchthaven van Phoenix haalt u de huurwagen op. Overnachting in Phoenix.

Dag 2 Phoenix –Grand Canyon

Vertrek vanuit Phoenix naar Grand Canyon National Park.

Op Highway 40, voorbij Flagstaff, bevind je je op een stuk van de ‘Historic route 66’. De route 66 was een historische autoweg in de verenigde staten die begon in Chigaco en eindigde aan het strand van Santa Monica bij Los Angeles.

IMG_3004

U bezoekt de zuidelijke rand (South Rim) van Grand Canyon National Park. De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Je kan hier het rim trail bewandelen, rijden op de historisch hermit road of klimmen naar de top van de stenen watchtower voor een panoramisch zicht dat zich op heldere dagen tot 160km kan uitstrekken.

Overnachting bij de Grand Canyon.

Dag 3 Monument Valley

Vandaag rit naar Page via Monument Valley, het meest aansprekende voorbeeld van de overweldigende schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Het silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als decor gediend bij tientallen films en vele commercials.

In de buurt van de stad Page kan je Horseshoe bend bezoeken. Op deze plek maakt de machtige Colorado rivier een hoefijzervormige bocht. Antelope Canyon is een slot canyon, een kloof met hoge verticale wanden, die erg dicht bij elkaar staan. Page is de stad gelegen aan Lake Powell, een immens kunstmeer gevormd door de Glen canyon dam in de Colorado rivier. Je kan in het meer zwemmen of er een boottocht op maken.

IMG_2936

Overnachting in Page.

Dag 4 – 5 Bryce Canyon National Park

De Glen Canyon Dam is een waterkrachtcentrale langs highway 89. U passeert hier op weg naar Bryce Canyon National Park.

IMG_2636

Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. De canyon is niet echt een ravijn, maar een serie van grillig gevormde rotsformaties in allerlei kleurschakeringen, variërend van wit, pastelroze, vurig oranje en rood tot knalrood. De omgeving is prachtig voor wandelingen of ritjes te paard. Vanaf de rand ervaart u een natuurlijk schouwspel bij zonsopgang en –ondergang!

Overnachting in Bryce Canyon.

Dag 6 Zion National Park

Spectaculaire rit van Bryce naar Zion National Park. Het park wordt gekenmerkt door geërodeerde rotsen met merkwaardige groeven. In Bryce canyon ontdekte u de canyon van bovenaf, maar hier is het omgekeerd want je begint op de bodem en je kan zo naar boven klimmen. Zion is de naam van de smalle canyon die de Virgin River in de loop van 13 miljoen jaar heeft uitgehold.

IMG_2448

Overnachting in St. George.

Dag 7 – 8 Las Vegas

Rit naar Las Vegas, met een kleine omweg naar het fantastische ‘Valley of Fire State park’ . In dit park kan je mooie rode rots– en zandsteenformaties zien.

IMG_3153

Las Vegas ligt te midden van een woestijnachtige, door de zon geblakerde vlakte in Nevada. De strip is die immense boulevard die dit pretpark voor volwassenen van noord naar zuid doorkruist. De stad telt 50 trouwkapellen, jaarlijks worden er 130.000 huwelijksvergunningen uitgereikt.

De stad is het koninkrijk van de kitsch, het is de meeste geflipte stad van States. Alles is er mogelijk, dat is de reden waarom je Las Vegas toch een keertje in leven moet bezocht hebben.

Overnachting op de strip in Las Vegas.

Dag 9 Death Valley National Park

Vroeg vertrek naar Death Valley National Park, dat tot 86m onder de zeespiegel ligt. Tussen de steile flanken van de vallei brandt de zon meedogenloos.

IMG_2298

Het is de heetste plek en dorste plek van Noord-Amerika. De hoogste temperatuur die hier ooit gemeten is 56,7 °C ! Maar het kan wel degelijk regenen in de vallei: gemiddeld 3 tot 4 cm per jaar.

Overnachting in Lone Pine.

Dag 10 – 11 Yosemite National Park

Voor u naar Yosemite gaat, bezoek aan Bodie State Historic Park. Hier leefden sinds 1859 goudzoekers, maar na een brand werd 95% van Bodie verwoest. Er bleven nog heel wat huizen, saloons, de kerk, de bank,.. overeind. Je beleeft hier, al wandelend door het dorp, het echte wilde westen.

Yosemite is qua fauna en flora werkelijk één van de grote bevoorrechte streken van het Amerikaans continent. De vallei van rivier Yosemite in het midden van het park is een mooi voorbeeld van een gletsjervallei.

IMG_2029

De plantengroei en de bergen in het park zijn grandioos: reuzensequoia’s, sublieme landschappen en adembenemende panorama’s. Alle dieren leven hier in volle vrijheid: wolven, beren, muildierherten en eekhoorntjes.

In de omgeving van het hotel kan je ook naar Mariposa Grove rijden om daar overdonderd te worden door de sequoia’s, de grootste bomen ter wereld. Een aanrader!

Overnachting in de buurt van Yosemite NP.

Dag 12 – 13 San Francisco

Rit naar San Francisco, een adembenemende stad met een enorme diversiteit aan culturen, architectuur, bezienswaardigheden en natuur!

IMG_1982

Kenmerkend aan San Francisco zijn haar steile heuvels, de cable car, de Golden Gate bridge , de frisse zomers en de mist. Het is ook de stad van de immigranten… dit zie je duidelijk terug in de verdeling van de wijken en de rest van het straatbeeld. Zo is er de Italiaanse wijk, de Chinese wijk, de Japanse wijk en de Mexicaanse wijk.

Dag 14 Monterey

Vandaag kan je verder San Francisco ontdekken of al zuidwaarts trekken. Voor zover het Zuid-California betreft, begint Highway 1 in San Francisco. In Monterey kan je whale watchen!

Overnachting in Monterey

Dag 15 Highway one

Hoewel het stuk tussen San Francisco en Santa Cruz op sommige stukken heel mooi is en met zijn eindeloze duinen weer een heel andere kant van de staat toont, wordt Highway 1 pas echt spectaculair vanaf Monterey, zo’n tweehonderd kilometer verder naar het zuiden. Onderweg kans om zeeolifanten, dolfijnen en walvissen te spotten.

Overnachting in Atascadero.

Dag 16 Los Angeles

Santa Barbara is de ultieme Zuid-Californische badplaats met een combinatie van studenten, surfers en van zon- en water genietende mensen.

Los Angeles bestaat uit meerdere districten waaronder Harbor Area, Downtown, Hollywood, Venice Beach, Bel Air en het Financial District.

De meeste toeristen komen richting L.A. voor een bezoek aan Disneyland, Hollywood en Beverly Hills. Zeker 140 verschillende nationaliteiten zijn in de City of Angels vertegenwoordigd. Daardoor kent de stad verschillende culturele wijken. Iedere buurtje heeft een geheel eigen karakter.

Overnachting in Los Angeles.

Dag 17 Los Angeles – Brussel

Terugvlucht en aankomst ’s anderendaags