Noorwegen

selfdrive - Schrijf je nu in

Blokhuttenrondreis fjells & fjorden in selfdrive

 

strynefellsvegen

 

13 of 14-daagse rondreis naar Noorwegen met verblijf in gezellige blokhutten. Je verblijft telkens 3 of 4 nachten op strategisch gelegen locaties van waaruit talrijke daguitstappen mogelijk zijn. ’s Avonds geniet je van een knusse vakantiewoning met alle comfort. Deze formule is budgetvriendelijk en bovendien typisch Scandinavisch.

Afreis: elke woensdag en zaterdag van 25.05.19 t.e.m. 12.10.19
Duur: 13 dagen (afreis op woensdag) of 14 dagen (afreis op zaterdag)
Transport: eigen wagen in combinatie met overtochten Kiel-Oslo-Kiel met Colorline
Formule: enkel logies
Verblijf: gezellige vakantiewoningen met privé-sanitair op centraal gelegen locaties

 

Onderstaande beschrijving geldt voor afreis op woensdag. Er is een verschillend aantal nachten per locatie naargelang afreis op woensdag of zaterdag:

  • 13-daagse met afreis op woensdag: 3 nachten in Enden – 4 nachten in Skjolden – 3 nachten in Geilo
  • 14-daagse met afreis op zaterdag: 4 nachten in Enden – 3 nachten in Skjolden – 4 nachten in Geilo

Via de Duitse autosnelwegen naar Kiel. Inscheping en vertrek om 14u00 naar Oslo. Je vakantie start onmiddellijk aan boord van de comfortabele cruiseschepen van Colorline die over alle mogelijke faciliteiten beschikken waaronder een uitgebreide winkelpromenade en subtropisch zwembad! Diner in één van de restaurants aan boord en overnachting in een comfortabele binnen- of buitenkajuit.

IMG_9525
Ontscheping om 10u00 in Oslo alvorens verder te rijden richting Lillehammer. Hier werden in 1994 de Olympische Winterspelen georganiseerd waarover je alles te weten komt in het Olympiaparken. Vervolgens bereik je het prachtige Gudbrandsdalen en de staafkerk van Ringebu. De laatste etappe voert naar Enden dat gelegen is aan de randen van het Rondane Nationaal Park.
IMG_9663
Je overnacht 3 keer in een gezellige Noorse blokhut met grasdak geschikt voor maximaal 6 personen. In het nabijgelegen hotel kan je proeven van heerlijke huisbereide maaltijden. We raden alvast aan om een welkomstmaaltijd op voorhand bij te reserveren.
Enden ronda gestegjard (5)
Enden is een prima uitvalsbasis voor prachtige wandeltochten in het Rondane en Dovrefjell Nationaal Park maar ook voor wie het minder sportief wil, zijn er voldoende mogelijkheden. Maak een rondrit naar de Peer Gynt Veien of breng een bezoek aan het historische mijnstadje Røros dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.
einnunadal
Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te kanoën, paardrijden, raften, vissen of op zoek te gaan naar elanden, rendieren, bevers en muskusossen.
IMG_E9684
Vandaag staan 2 nationale toeristische routes op het programma die tot de allermooiste in heel Noorwegen behoren! Allereerst rijd je langs de schitterende Rondanevegen met prachtige uitzichten op de bergmassieven van het nationaal park. Na een eventueel bezoek aan de staafkerk van Lom, begin je aan de beklimming van de Sognefjell met het hoogste over de weg bereikbare punt van Scandinavië!
_MG_9897
Geniet van de uitzichten op de bergtoppen van Jotunheimen die zelfs ’s zomers nog bedekt zijn met eeuwige sneeuw. Tenslotte komt de Sognefjord in het vizier waar je 4 keer overnacht in een uiterst comfortabele vakantiewoning op toplocatie aan de rand van de fjord. Ze is modern ingericht en geschikt voor maximaal 5 tot 6
personen.
IMG_E9812
IMG_0003
Skjolden bevindt zich schitterend aan het uiteinde van de Lustrafjord en is tegelijk centraal gelegen voor onvergetelijke uitstappen rondom de Sognefjord. Je kan de staafkerk van Urnes bezoeken of wandelen naar een gletsjertong van de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer op het Europese vasteland.
urnes
IMG_0091
Een absolute aanrader is onze dagrondrit die begint met een ontspannende minicruise van Kaupanger naar Gudvangen. Je vaart dan door de bijzonder smalle Naerøyfjord om aansluitend naar Flåm te rijden voor een ritje over één van de mooiste en steilste treintrajecten ter wereld.
IMG_E9881
Vanuit het hooggelegen Myrdal kunnen actievelingen terug naar Flåm wandelen of afdalen per mountainbike. Via de langste tunnel ter wereld of de bergpas van Aurland rijd je vervolgens naar Laerdal voor een bezoek aan het Norsk Villakssenter of de staafkerk van Borgund. Tenslotte terug naar Skjolden voor overnachting.
Een absolute aanrader is ook de facultatieve kajaktocht op het Styggevatnet met aansluitende gletsjerwandeling op de Austdalsbreen. Er zijn ook alternatieve gletsjerexcursies of een zodiacsafari op de Sognefjord mogelijk.
281A0526
De weg voert langs Sogndal en de oevers van de gelijknamige fjord om plots te eindigen in Hella. Hier scheep je in voor een korte overtocht naar Vangsnes alvorens een bezoek te brengen aan de staafkerk van Hopperstad. Daarna rijd je via Voss naar de Hardangerfjord. Bezoek zeker het Hardangervidda Natursenter waar je alles te weten komt over deze barre hoogvlakte en de nabijgelegen Vøringfoss-waterval. Ervaar de grootsheid van Noorwegen en geniet van de desolate toendralandschappen tijdens de rit over dit onbewoonde bergplateau. Je overnacht 3 keer in Geilo op basis van een gezellige blokhut geschikt voor maximaal 10 personen.
IMG_0188
µ
Geilo geniet vooral bekendheid als wintersportoord maar heeft ook ’s zomers veel te bieden aan natuurliefhebbers. Prachtige bergtochten van verschillend niveau zijn mogelijk naar de Hallingskarvet (eventueel deels per kabelbaan bereikbaar).
geilo2
Ook een treinrit naar het afgelegen Finse loont beslist de moeite vanwaar je desgewenst terug kan afdalen naar Geilo per mountainbike over de beroemde Rallarvegen.
IMG_0215
Overige activiteiten die tot de mogelijkheden behoren zijn vissen, paardrijden, golfen, raften of een bezoek aan een bergboerderij waar onder andere rendieren, lynxen, poolvossen en wolven leven in hun natuurlijke omgeving.
geilo
Via het Hallingdal of Numedal naar Oslo met een eventueel bezoek aan de beroemde glasblazerijen van Hadeland Glassverk in Jevnaker of het berenpark van Flå. In Oslo zijn vooral het Rådhuset, het nieuwe Opera House en het imposante Vigelandsparken bezienswaardig.
IMG_E9808Shoppingfanaten kunnen hun hart ophalen in trendy Aker Brygge of Grünerløkka. Vergeet ook zeker het schiereiland Bygdøy niet met zijn talrijke musea. Inscheping omstreeks 14u00 voor de overtocht terug naar Kiel.
Facultatief kunnen wij natuurlijk een extra overnachting voorzien in Oslo in een centraal gelegen hotel: offerte op aanvraag verkrijgbaar!
Facultatief kan ook een andere ferryverbinding worden geboekt in aansluiting op deze reis maar wij raden Oslo-Kiel aan omwille van de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

DAG 13: KIEL-BRUSSEL (679KM)

IMG_0316

 

aankomst om 10u00 in Kiel waarna je via de Duitse autosnelwegen terug huiswaarts rijdt.

OPTIONELE EXCURSIES

OPGELET!: prijzen 2018

De hieronder beschreven excursies laten je op een ontspannende manier kennis maken met de ongerepte wildernis in de fjells en fjorden van Noorwegen. De duur van de activiteiten is steeds indicatief en varieert naargelang de wensen van de deelnemers en de weersomstandigheden. Er wordt steeds zoveel mogelijk op maat van de deelnemers gewerkt wat een unieke natuurbeleving ongetwijfeld verzekert!

Opgelet:
– Wanneer de prijzen vermeld staan in NOK zijn de excursies ter plaatse te reserveren en betalen. We kunnen eventueel wel reeds op voorhand doorgeven dat je voor bepaalde excursies interesse hebt zodat deze alvast ingepland kunnen worden.
– Wanneer de prijzen vermeld staan in EUR is het aanbevolen om de desbetreffende excursie(s) op voorhand te reserveren om zodoende plaats te kunnen garanderen

 DE RALLARVEGEN FIETSEN FIETSEN KAJAKKEN NIGARDSBREVATNET + GLETSJERWANDELING NIGARDSBREEN KAJAKKEN STYGGEVATNET + GLETSJERWANDELING AUSTDALSBREEN KAJAKKEN TUNSBERGDALSVATNET + GLETSJERWANDELING TUNSBERGDALSBREEN KANO- EN BEVERSAFARI PAARDRIJDEN SJOA FAMILIERAFTING 4U SJOA RAFTINGTOCHT 3U SJOA RAFTINGTOCHT 5U TOUWENPARCOURS VISSEN WILDLIFE SAFARI WILDPARK LANGEDRAG ZODIACSAFARI STYGGEVATNET + GLETSJERWANDELING AUSTDALSBREEN ZODIACSAFARI OP DE SOGNEFJORD