Jordanië

Individuele rondreis of groepsreis - Schrijf je nu in

jordan

 

Je reist graag in eigen tempo maar weet niet goed hoe er aan te beginnen? Dan zijn onze zorgvuldig uitgewerkte individuele rondreizen met vastgelegde route zeker iets voor jou. Ze besparen je een hoop opzoekwerk over wat je best kan bezoeken of waar het best kan overnachten, dat hebben wij reeds voor je gedaan. We bieden privéreizen aan, u reist dus met uw eigen gezelschap, met uw eigen busje met chauffeur en, als u dat wilt, uw eigen gids. Elke rondreis is op maat aan te passen aan uw wensen, zo kunt u ook verschillende landen combineren. 

Deze rondreis in Jordanië kan ook in internationaal gezelschap worden gemaakt, u neemt dan deel aan een groepsreis met Engelstalige gids. Zie verder onderaan. 

 

 

2020: JORDANIË RONDREIS LANGSHEEN KONINKLIJKE SCHATTEN

8-daagse individuele rondreis met privé wagen en chauffeur. Vertrek: dagelijks. Minimum 2 deelnemers.


Dag 1:                       Amsterdam/Brussel –   Amman

Vertrek vanuit Zaventem of Brussel Zuid voor de aansluitende Royal Joranian vlucht naar Amman. Bij aankomst onthaal en transfer naar hotel Landmark*****.

  jordanie

 

 

Dag 2:                      Amman – Woestijnkastelen – Amman (o-m-a)

Na het ontbijt ontdekking van Amman. Bezoek aan o.a. de citadel vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad, het archeologisch museum, het Romeins theater,… Na het middagmaal excursie naar de Woestijnkastelen. Vroeger werden ze gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten.
Bezoek aan Qasr Amra met zijn prachtige fresco’s en mozaïeken, Al Kharanneh en Qasr Al Azraq dat vroeger diende als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

DSCN4247

 

Avondmaal en overnachting in Amman.

Dag 3:                           Amman – Jerash – Ajlun – Amman (o-m-a)

Na het ontbijt dagexcursie naar de best bewaarde Romeinse site Jerash. U bezoekt er de grote triomfboog van Hadrianus, de Cardo Maximus, de 600m lange Romeinse hoofdstraat en de Tempel van Zeus. 
DSCN4272
In de namiddag rijdt u verder tot aan Ajlun voor een bezoek aan de burcht Qala’at ar-Rabad (gedeeltelijk gerestaureerd). Deze burcht werd door de Arabieren opgetrokken om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Gelegen op een heuvel heeft de burcht een prachtig uitzicht over de omgeving.
DSCN4282
Terugkeer naar Amman voor het avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 4:             Amman – Madaba – Mt. Nebo – Kerak – Petra (o-m-a)

Ontbijt. Vertrek naar Madaba. Hier staat de Grieks-orthodoxe St-Georges kerk waar
mozaïeken bewaard zijn gebleven uit de 6de eeuw. De meest indrukwekkende is er één waarop de kaart van Palestina staat afgebeeld. Nadien bezoekt u tevens de Neboberg. Ook hier kan u prachtige mozaïeken uit de 6de eeuw bewonderen. Vanop deze plaats aanschouwde Mozes het Beloofde Land. Verderop langsheen de Koningsweg bevindt zich het plaatsje Kerak. Bij de kruisvaarderburcht van Kerak kan u nog steeds de waterreservoirs zien. Middagmaal tijdens de bezoeken. Doorreis naar Petra.
Installatie in uw hotel Petra Guesthouse****

DSCN4105

 

 

Dag 5:                              Petra (o-m-a)

 

Na het ontbijt, bezoek aan Petra, een bezoek dat u niet mag missen tijdens uw reis door Jordanië. Deze in de rotswand uitgehouwen stad van de Nabateeërs is een belangrijk monument van de mensheid. Een unicum naar omvang en schoonheid.DSCN4104

DSCN4115 - kopie

Alvorens de schatkamer, Al-Khazneh, te bereiken, gaat u door een 2 km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir dat te bereiken is na een klim van 900 treden zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert.

Middagmaal in het restaurant op de site. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel.

 

 

Dag 6:                      Wadi Rum-   Dode Zee

(o-m-a)

Vertrek naar het land van Lawrence of Arabia, Wadi Rum.

DSCN4142Deze fascinerende woestijnvlakte is een vaste etappe tijdens de meeste reizen doorheen Jordanië. Jeeps brengen u gedurende 4 uur naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn.

wadi rumNa het middagmaal doorreis naar de Dode Zee.

Installatie in hotel Movenpick Dead Sea*****.

 

Dag 7:                          Dode Zee

(o-a)

DSCN4199

Vrije dag. Hier kan u op het water drijven zonder onder te gaan. Met een zoutgehalte van 33% bevat de Dode Zee ca. tien keer meer zout dan alle andere zeeën ter wereld. Aan het water wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven.
dode zee

Dag 8:                 Amman – Amsterdam/Brussel

(o)

Na het ontbijt trekken we naar de luchthaven van Amman voor onze terugvlucht.

DSCN4125

jordan 2

Groepsreis in internationaal gezelschap

JORDANIË, klassieke rondreis (in superior hotels) 2020

8-daagse rondreis in internationaal gezelschap op basis van vol pension.
Vertrek: elke zondag. 
Minimum 2 deelnemers.

Dag 1 : Brussel – Amman

Vertrek vanuit Zaventem of Brussel Zuid voor de aansluitende Royal Jordanian vlucht
naar Amman. Bij aankomst, onthaal en transfer naar uw hotel Landmark.

Dag 2 : Amman – Mt. Nebo – Madaba – Shobak – Petra (o-m-a)

Dit via de Koninklijke Weg naar de Neboberg waar je een prachtig zicht hebt op de omgeving. Vanop deze plaats aanschouwde Moses het Beloofde land. Hier kunt u ook prachtige mozaïeken uit de 6e eeuw bewonderen. Hierna rit naar het Grieks-orthodoxe St-Georges kerkje van Madaba, gekend om zijn kaart van het oude Palestina in mozaïek. Verder naar de ruïne van het kruisvaarders kasteel Shobak gelegen op een heuvel, dat ten tijde van de Kruisvaarders gekend was als Krak de Montreal. Aankomst in de namiddag te Petra en installatie in uw hotel Movenpick (superior).

Dag 3 : Petra (o-m-a)

Na het ontbijt, bezoek aan de Stad der Nabateeërs. Deze site is uniek naar omvang en schoonheid. Alvorens Al-Khazneh te bereiken, wandelt u doorheen een 2km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert. Middagmaal in het restaurant op de site. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel.

Dag 4 : Petra – Wadi Rum (o-m-a)

In de voormiddag bezoek aan Little Petra (Beidah), dit was een voorstadje van Petra. Minder indrukwekkende bouwwerken maar nog steeds leuk om te bezoeken. Rit naar Wadi Rum. Middagmaal. In de namiddag jeepsafari van 2u doorheen het unieke rotswoestijnlandschap, het land van Lauwrence of Arabia. Jeeps brengen u naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn. Installatie in het Captain of Rose Camp (standaard en superior – gemeenschappelijk sanitair). Een unieke belevenis!

Dag 5 : Wadi Rum – Bethanië – Dode Zee – Amman (o-m-a)

Na het ontbijt vertrek langs de woestijnroute met onderweg bezoek aan de doopplaats Bethanie, erkend bedevaartsoord. Hier heeft Johannes de Doper Christus gedoopt. Rit naar de Dode Zee. Middagmaal en vrije tijd. Hier kan u op het water drijven zonder onder te gaan. In de namiddag terugrit naar Amman en installatie in uw hotel.

Dag 6 : Amman – Jerash – Ajlun – Amman (o-m-a)

Na het ontbijt vertrek naar Jerash, de best bewaarde ruïnestad in het Midden-Oosten. Nergens anders in het Midden-Oosten hebben de Romeinen ons zo’n impressionante bouwwerken nagelaten. U bezoekt onder andere de grote triomfboog van Hadrianus, de Cardo Maximus en de Tempel van Zeus. Hierna rijdt u verder tot aan Ajlun. De attractie van het stadje is Qala’at ar-Rabad. Deze burcht werd door de Arabieren opgetrokken om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Gelegen op een heuvel heeft de burcht een prachtig uitzicht over de omgeving. Middagmaal tijdens de bezoeken. Terugkeer naar Amman.

Dag 7 : Amman – Al Salt – Amman (o-m-a)

Ontdekking van Amman. Bezoek aan o.a. de citadel vanwaar men een mooi uitzicht heeft over de stad, het archeologisch museum, het Romeins theater,… Na het middagmaal excursie naar de Woestijnkastelen. Vroeger werden ze gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten. Bezoek aan Qasr Amra met zijn prachtige fresco’s en mozaïeken, Al Kharanneh en Qasr Al Azraq dat vroeger diende als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

Dag 8 : Amman – Brussel (o)

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Zaventem. 

o= ontbijt m= middagmaal a= avondmaal