Lapland

individueel - Schrijf je nu in

Winter in Fins Lapland

individuele short break

Naar de sterrenhemel en misschien het noorderlicht kijken vanuit het comfort van uw eigen bed ? Met een huskyslede of een sneeuwscooter door het Lapse winterland suizen ? Kerst vieren in het thuisland van de Kerstman, heerlijke nachten doorbrengen in een sneeuwkasteel, een traditionele blokhut, een glazen iglo of een huisje met een glazen dak,… in Lapland kan het allemaal.

Kerst in Lapland

Een keer in uw leven … moet u dit toch eens meegemaakt hebben. Kerst, tussen Kerst en Nieuwjaar of Nieuwjaar doorbrengen in magisch Lapland.

Bekijk hier foto’s van het aurora spektakel van de groepsreis in April 2018 naar Fins Lapland:

220162ce-b158-4e89-b5ed-b8d26b21028f-1 b57526b6-ec0d-47fd-a243-5cdac99f4f4d 9cc945c6-b286-4d4e-b598-3fce6fd9ae4b

a3d65161-0c4c-4ba7-9754-72147235fa56-1

bb08c7f8-5207-420c-92dc-5195af8c11b4

cf46f602-d9a1-4e46-9463-bc93fb588771

b57526b6-ec0d-47fd-a243-5cdac99f4f4d-1

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

aa4c98a2-ffa0-4d61-8b6c-241dc2a04410

IMG_3731

IMG_3516

Arrangementen

Wij bieden uw meerdaagse arrangementen met focus op unieke ervaringen zoals het noorderlicht, een sledetocht me husky’s of rendieren, en zoveel meer…

De prijzen voor winter 2019 -2020 verschijnen weldra.

Voor meer arrangementen of programma op maat contacteer ons.

Kerst in Rovaniemi

Een unieke gelegenheid om deze feestelijke dagen door te brengen in de thuisstad van de Kerstman. In Rovaniemi gaat u op huskysafari, leeft u zich uit op een sneeuwscooter en maakt u kennis met de rendieren. En natuurlijk maakt u kennis met de Kerstman! lees meer ..

Na Nieuwjaar in Rovaniemi met overnachting in glazen iglo

Een unieke gelegenheid om deze feestelijke dagen door te brengen in de thuisregio van de Kerstman. Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, is gelegen op de Poolcirkel en wordt ook wel de poort tot Lapland genoemd. Het is één van de meest bekende wintersportplaatsen in Finland, niet in het minst omdat hier de echte Kerstman woont. Traditionele wintersporten zoals langlauf en alpineski vind je in de buurt van het Ounasvaaran wintersportcentrum nabij Rovaniemi. Rovaniemi is ook de stad van de sneeuwscooters, de rendieren en de Kerstman.  Kerst wordt hier op de typisch Finse manier gevierd: gezelligheid, geen overdaad, versieringen maar eerlijke eenvoud zijn de kern.  Laat je echter betoveren door de indrukkende natuur die voor de gelegenheid zijn, ongetwijfeld mooiste, winterkleed heeft aangetrokken. Lees meer..

Activiteiten in het hoge noorden:

Sneeuwschoenwandeling

U maakt een rustige sneeuwschoenwandeling in het nabijgelegen National Park Pallas. Een gids neemt je mee op een tocht door het park met de zuiverste lucht van Europa. Een picnic lunch is voorzien rond het haardvuur in een typische hut.

IMG_3476

aurora excursie

op zoek naar het Noorderlicht met een gids

IMG_3728

Sledetocht met husky’s

Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. Onderweg geniet u van de indrukwekkende stilte rondom u en hoort u enkel het kraken van de slede in de sneeuw en de enthousiaste honden.

IMG_3547

IMG_3560


Rendiertocht

De rendierherder zal u wat meer vertellen over deze prachtige dieren. Natuurlijk staat ook een tocht met de slede op het programma.

IMG_3654

Sneeuwscootertocht

U wordt er extra uitgerust met een helm en na een korte instructieles vertrekt u op sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken.

IMG_3532

Ijsvissen

De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. In deze periode van het jaar is de vis al heel wat actiever en is de kans reëel dat u werkelijk een vis zal vangen.

Langlaufen

Alle materiaal is voorhanden en na een korte uitleg kunt u zelf kennis maken met deze typische middelen van vervoer.

IMG_3510

Sauna

Tijd om te relaxen in de arctic spa met sauna, jacuzzi en een dip in het ijskoude water

IMG_3642

Type accommodatie:

Comfortabele hotelkamer

Aangenaam verblijven in een de warmte van een gezellig familiehotel in het centrum

IMG_3691

Gezellige chalet

Een gezellige chalet vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. De accommodatie is ver weg van de stad gelegen aan een rivier, waar natuur centraal staat en hier is de kans groot om het wonderbaarlijke natuurfenomeen van het Noorderlicht waar te nemen.

IMG_3483

Iglo

Een overnachting in een iglo is een unieke ervaring! U slaapt in warme en comfortabele slaapzakken in een koude iglo. Door het iglo-effect blijft de binnentemperatuur constant met slechts enkele graden onder nul, terwijl het ’s nachts buiten heel hard kan vriezen. Voor wie echt koud zou krijgen in de loop van de nacht, is er altijd een verwarmde ruimte beschikbaar.

IMG_3496

Aurora dome

U kan ook kiezen om in een glazen iglo te overnachten. Bij de standaard glazen iglo’s voor maximaal 3 personen beschikt kan u gebruik maken van de toiletfaciliteiten in een nabijgelegen gebouw. Deze unieke constructie laat u toe om vanuit uw bed de sterrenhemel te observeren en hopelijk ook het Noorderlicht.

IMG_3666