Japan

op aanvraag - Schrijf je nu in

Individuele rondreis

promotie vluchten met ANA tot 30/9/2019!!

Vlieg naar Japan  rechtstreeks vanuit Brussel naar Tokyo, reservaties tot 30/9/19 en reisdatum tot 20/06/2020.

vanaf 599 euro per persoon in economy

vanaf 1399 euro per persoon in premium economy

m_180895

Prive rondreis met Japan railpass

We bieden privéreizen aan in Japan: u reist dus met uw eigen gezelschap. U reist zonder begeleider naar Japan waar u wordt opgewacht door de lokale agent. Met gebruik van de Japan Railpass reist u efficiënt door Japan. Privégidsen ter plaatse zijn mogelijk maar erg duur.

Elke rondreis is aan te passen aan uw wensen, zo kunt u ook verschillende regio’s combineren. Wij helpen u graag uw eigen reis in Japan samen te stellen.

Reizen in internationale groep

u reist zonder begeleider naar Japan waar u wordt opgewacht door onze lokale agent. Ter plaatse maakt u de excursies in groep met een lokale Engelstalige gids.

voorbeeldprogramma

DAG 1 Brussel – Tokio 

Vertrek vanuit Zaventem naar Narita Airport in Tokio

IMG_1998 - kopie

DAG 2 aankomst Tokio 

Overnachting in Tokio.

IMG_1418 - kopie

DAG  3 Tokio 

Vandaag verkennen we de hoofdstad van Japan. ’s Morgens bezoek aan de volkswijk van Asakusa met zijn Sensôji tempel.

Na de lunch vrije tijd in de Ginza wijk. Onmisbaar is een bezoek aan het prachtige Tokyo National Museum, het meest volledige museum van Japan.

Daarna maken we stop in Akihabara, één van de grootste winkelgebieden ter wereld voor elektronische apparaten en computergoederen. Overnachting in Tokio

IMG_1118

DAG 4 Nikko 

Vandaag daguitstap naar de stad Nikko, met in de voormiddag een bezoek aan het Toshogu, een shintoschrijn waarvan sommige tempels deel uit maken van UNESCO.

Na de lunch begeven we ons naar het meer van Chuzenji, gelegen in de bergen boven de stad Nikko. Vlakbij ligt de Kegon waterval, de grootste waterval van Japan.Terugkeer naar Tokio voor het avondmaal en de overnachting.

IMG_1197

DAG 5 Tokio –  Hakone 

 

Na een bezoekje aan de vismarkt Tjukiji, vertrek naar Hakone.

Deze omgeving is gekend voor zijn zwavelbronnen en stoomgeiser. Het natuurgebied van Hakone is ook beroemd om zijn uitzicht op de Fuji, ’s werelds mooiste vulkaan. Avondmaal en overnachting in Hakone, inclusief warmwaterbronnen van Onsen.

IMG_1181

DAG 6 Hakone – Mount Fuji  

Vandaag bekijken we de legendarische Mount Fuji. Mount Fuji is de hoogste berg van Japan met 3776 meter en is wereldberoemd doordat hij te zien is vanuit Tokio.

m_130086

Avondmaal en overnachting in Hakone, inclusief warmwaterbronnen van Onsen

DAG 7 Matsumoto 

In het centrum van de stad staat het indrukwekkende kasteel Matsumoto. De zwarte toren van het kasteel, met zes verdiepingen en vijf daken, kent in Japan zijn gelijke niet.

Overnachting in Matsumoto.

IMG_1591

DAG 8 Takayama 

Rit naar Takayama, een authentiek bergstadje met een oud centrum en gebouwen uit de 16e en 17e eeuw zoals ambachtshuizen, winkels, sakebrouwerijen en herbergen.

IMG_2536 - kopie

In Sakurayama Nikkokan bekijken we de nagebouwde schrijnen en tempels uit Nikko.

Avondmaal en overnachting in Takayama

IMG_2430 - kopie

DAG 9 Takayama-  Shirakawago – Kyoto 

De historische dorpen van Shirakawago en Gokayama zijn drie Japanse dorpjes (Ogimachi, Ainokura en Suganuma) die sinds 1995 op de Unesco-Werelderfgoedlijst zijn ingeschreven. De dorpen liggen in een bergachtige streek die gedurende lange tijd afgesloten was van de rest van de wereld en die zich daardoor vrij onafhankelijk van de omliggende streken hebben ontwikkeld.

Diner in een lokaal restaurant en overnachting in Kyoto.

IMG_1846

DAG 10 Kyoto 

Vandaag gaan we op ontdekking in Kyoto. In de ochtend maken we een aangename wandeling over de paden in het vredevolle en mooie bamboewoud.

Vervolgens gaan we naar het beroemde Gouden Paviljoen of Kinkakuji Temple, een  meesterwerk van harmonie waarvan de volmaakte schoonheid door Mishima bezongen werd.

IMG_1920

Na de lunch verkenning van het Nijo Kasteel. Afsluiting met een bezoek aan de Tofuku-ji tempel en tuin en het Gion-district.

Avondmaal in een lokaal restaurant.Overnachting in Kyoto.

IMG_1958

DAG 11 Kyoto 

De dag begint met de Fushimi Inari-schrijn, de hoofdschrijn van de 40.000 schrijnen in Japan die zijn gewijd aan Inari, de godin van de rijst en welvaart.

IMG_2079

Na een bezoek aan een Sake brouwerij, nemen we de lunch.

Daarna gaat het naar Kiyomizu temple of “Pure Water Temple” , gekend voor het houten terrasdek dat boven de heuvelzijde uitsteekt.

Avondmaal en overnachting in Kyoto.

IMG_1136

DAG 12 Kyoto – trein- Hiroshima 

Vertrek per Shinkansen-hogesnelheidstrein van Kyoto naar Hiroshima.

Aangekomen in Hiroshima, volgt de bezichtiging van het A-park, een ontroerende plek die de verschrikking van de eerste atoombom (6 augustus 1945) oproept. De a-bomkoepel is het grimmige en enige overblijfsel dat gedeeltelijk stand heeft gehouden tegen de alles vernietigende kracht van de ontploffing en is als herdenkingsmonument blijven staan.

Bezoek aan het Peace memorial park en het museum voor de lunchpauze.

Van Hiroshima nemen we de bus naar Mishima ( 1 uur), waar we de ferry nemen naar het eiland Miyajima. Bezoek aan het ‘drijvend’ heiligdom van Itsukushima. Zijn grote Torii met de voeten in de zee is één van de beroemdste uitzichten van het Land van de Rijzende zon.

Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in Hiroshima.

IMG_2214 - kopie

DAG 13 Hiroshima –  Kobe – Osaka 

Vertrek vanuit Hiroshima naar Kobe met Shinkansen-hogesnelheidstrein.

m_183027

In Kobe nemen we de kabelbaan naar Mr. Rokko en bezoeken we Motomachi

In Osaka genieten we van een indrukwekkend uitzicht vanop het Umeda Sky Building floating garden observatory.

Afsluiting van de dag op de Kuromon Food Market.

Avondmaal in een lokaal restaurant.

Overnachting in Osaka.

IMG_2363

DAG 14 Nara 

Daguitstap naar Nara. ‘s Morgens begeven we ons eerst naar het tempelcomplex Todaiji , waarvan de Grote Boeddhazaal het grootste Boeddhabeeld ter wereld herbergt.

Verder naar het Nara deer park, een in 1880 voor het publiek geopend park, waar meer dan 1000 sikaherten leven.

Na de lunch bezoek aan het Kasuga heiligdom, dat oorspronkelijk van de familie Fujiwara was, die Nara hielp stichten. De toegangsweg naar het oranjerode shintoheiligdom wordt geflankeerd door 3000 stenen, ijzeren, bronzen of houten lantaarns.

Avondmaal in een lokaal restaurant.

Overnachting in Osaka

IMG_2294

DAG 15 Osaka – Brussel 

Transfer naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht

Aankomst in Brussel

m_101089