Australië

selfdrive rondreis - Schrijf je nu in

Individuele rondreis per huurwagen in 18 dagen

Sunshine Explorer Comfort

Prachtige uitgestrekte landschappen, weelderige groene heuvels, ongerepte zandstranden en schilderachtige wijngaarden staan u te wachten tijdens deze rondreis. U begint uw reis in Sydney en volgt de kustlijn richting noorden, naar de Great Barrier Reef. Onderweg kunt u naar hartenlust de indrukwekkende natuur opsnuiven, koloniale dorpen bezoeken, genieten van proeverijen en ontspannen op de gouden stranden. De perfecte mix voor een perfecte reis.

Dag 1 – Sydney – Port Stephens (207 km / 2.5 uur)

Verlaat Sydney via Newcastle naar Port Stephens, een vakantieparadijs met 26 stranden en een bergachtig schiereiland omzoomd met regenwoud. The Retreat Port Stephens  Sydney

207 km

Sydney – Port Stephens (207 km / 2.5 uur)

 Dag 2 – Port Stephens – Coffs Harbour (335 km / 3.75 uur)

Een omweg naar Barrington Tops Nationaal Park is de moeite waard. Het subtropisch regenwoud met uitgedoofde vulkanische pieken staat op de werelderfgoedlijst. Quality Inn City Centre 

335 km

Port Stephens – Coffs Harbour (335 km / 3.75 uur)

 Dag 3 tot 4 – Coffs Harbour – Byron Bay (239 km / 2.75 uur)

Ontbijt op het strand alvorens de avontuurlijke activiteiten op de Coffs Coast te verkennen. Kajak door Bongil Bongil National Park of ga raften in Nymboida National Park. Verder naar het noorden, stop voor een koffie in het charmante provinciestadje Grafton, cruise naast dolfijnen op de Clarence River en reis mee in een stoomtrein over de bergen in Glenreagh. Byron Holiday Park 

239 km

Coffs Harbour – Byron Bay (239 km / 2.75 uur)

 Dag 5 tot 6 – Byron Bay – Lamington Nationaal Park (126 km / 1.5 uur)

Volg de Pacific Highway door de noordkust van New South Wales. Neem de Tourist Drive naar Murwillumbah voor een koffiestop in New South Wales, vervolgens naar Nerang en het Lamington National Park. Bij aankomst gaat u eerst naar het hotel. Later kunt u een Tree Top Walk doen en de botanische tuinen verkennen O’Reilly’s Rainforest Retreat  Lamington National Park

126 km

Byron Bay – Lamington Nationaal Park (126 km / 1.5 uur)

 Dag 7 – Lamington Nationaal Park – Brisbane (102 km / 1.5 uur)

Reis in noordelijke richting via de Gold Coast Hinterland en langs de Tambourine Mountains National Park tot Brisbane, de zonnige hoofdstad van Queensland. Ibis Brisbane  Brisbane

102 km

Lamington Nationaal Park - Brisbane (102 km / 1.5 uur)

 Dag 8 – Brisbane – Hervey Bay – Fraser Island (289 km / 3.5 uur)

U doorkruist een mooi landschap voordat u aankomt bij de Fraser Coast. Deze kustlijn, rijk aan koloniale geschiedenis, verenigt de Southern Great Barrier Reef met Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. U parkeert de wagen aan de haven en neemt de ferry naar Fraser Island (+/- 50 min). Kingfisher Bay Resort  Brisbane

289 km

Brisbane - Hervey Bay - Fraser Island (289 km / 3.5 uur)

 Dag 9 – Fraser Island

Vandaag ontdekt u het eiland met gids tijdens de Beauty Spots eco tour (inbegrepen). Kingfisher Bay Resort 

Fraser Island

 Dag 10 tot 11 – Fraser Island – Hervey Bay – Agnes Water (277 km / 3.5 uur)

Vertrek in noordelijke richting naar Childers. Bewonder de gerestaureerde gebouwen langs de hoofdstraat en ga verder noordwaarts naar Bundaberg. Dwalen langs de koloniale gebouwen en cruise op de Burnett rivier of bekijk de zeeschildpadden die nesten broeden op het kleine strand van Mon Repos. Reis naar het noorden door Gin Gin, totdat je uiteindelijk in de schilderachtige badplaats van 1770 (of Agnes Water) komt, genoemd naar het jaar dat het ontdekt werd door Captain Cook. Lagoons 1770 Resort & Spa 

277 km

Fraser Island - Hervey Bay – Agnes Water (277 km / 3.5 uur)

 Dag 12 – Agnes Water – Yeppoon (280 km / 3.5 uur)

Vertrek naar de groene stad Gladstone, omringd door regenwoud, meren en stranden die zich uitstrekken tot het Great Barrier Reef. Ga naar de Capricorn Caves, spectaculaire bovengrondse grotten in een kalkstenen bergkam, tot u uw bestemming voor vandaag bereikt, het charmante tropische dorpje Yeppoon, toegangspoort tot de Capricorn Coast en het Byfield Nationaal Park. Rosslyn Bay Inn Resort 

280 km

Agnes Water – Yeppoon (280 km / 3.5 uur)

 Dag 13 tot 14 – Yeppoon – Eungella (426 km / 4.5 uur)

Reis verder naar Mackay, waar u kan wandelen, zwemmen en vissen op het strand. Op een uur ten westen van Mackay ligt Eungella Nationaal Park, Australië langste, oudste stuk subtropisch regenwoud, met meer dan 51.700 hectare. Het park ontleent zijn naam aan een Aboriginal woord ‘Land van de Wolken’. Het is ook de thuishaven van het zeldzame vogelbekdier. Broken River Mountain Resort 

426 km

Yeppoon – Eungella (426 km / 4.5 uur)

 Dag 15 tot 16 – Eungella – Airlie Beach (184 km / 2 uur)

Airlie Beach is de uitvalsbasis naar het Great Barrier Reef en de 74 tropische eilanden van de Whitsundays. Het is een klein toeristisch dorpje op een schiereiland en perfect voor liefhebbers van zeilen, duiken, vissen en parachutespringen. Best Western Mango House Resort  Great Barrier Reef Whitsunday Islands

184 km

Eungella - Airlie Beach (184 km / 2 uur)

 Dag 17 tot 18 – Arlie Beach – Townsville (275 km / 3.5 uur)

De reis gaat verder door het dorp Bowen, waar delen van de film Australia zijn opgenomen. De Townsville-regio kent het grootste aantal dagen zon per jaar in Australië. Een juweeltje in deze regio is Magnetic Island. Neem de ferry naar Magnetic Island en verken dit mooi eiland met zijn stranden en nationale parken. Peppers Blue on Blue Resort Ontbijt

275 km

Arlie Beach – Townsville (275 km / 3.5 uur)

 Dag 19 – Townsville – Cairns (340 km / 4.5 uur)

De route van Townsville naar Cairns staat bekend als de ‘Great Green Way’ met zijn zandstranden, werelderfgoed regenwouden en watervallen. 50km ten westen vind je Australië ‘s hoogste waterval, Wallaman Falls, een betoverende wereld van natuurlijke schoonheid. Het is een omweg zeker waard. Stop onderweg voor een picknick bij schilderachtige Josephine Falls in het Wooroonooran Nationaal Park, 75 kilometer ten zuiden van Cairns. We raden u aan om uw verblijf te verlengen met enkele dagen strandvakantie in het Great Barrier Reef. Australis Cairns Beach Resort  Cairns

340 km

Townsville – Cairns (340 km / 4.5 uur)

 Dag 20 – Vertrek uit Cairns

Vertrek uit Cairns Cairns

Vertrek uit Cairns