Oman individueel

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

Individuele rondreis

met lokale Engelstalige gids

Gegarandeerde afreis vanaf 2 personen.

omani soceity2 012

Welkom in het betoverende Sultanaat Oman. Het veilige en gastvrije Oman hypnotiseert u met zijn aromatische soeks en verrast u met fantastische landschappen. Veel plaatsen in Oman hebben een plek verdiend op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De levendige hoofdstad Muscat is een smeltkroes van gedenkwaardige plekken en belevenissen. Buiten de stad wordt het land alleen maar fascinerende met kleine stadjes in de bergen, bedoeïnendorpen, eeuwenoude forten en verkoelende wadi’s, de wonderlijke groene rivierdalen. Verder biedt Oman schitterende stranden en natuurreservaten, waar je zeldzame soorten schildpadden van dichtbij kan zien. Een reis door dit gastvrije land tussen Azië, Afrika en het Westen is een ongeëvenaarde ontdekkingstocht!

img_3394

Dag 1                vlucht naar Muscat

Transfer en intrek in het hotel in Muscat. (overnachting niet inbegrepen, afhankelijk van vluchturen)

 

img_3472

Dag 2                Muscat

Na het ontbijt maken we stadstour in Muscat, de hoofdstad van Oman, die het verleden en het heden van het land weerspiegelt.

img_3109

Tijdens de stadstour bezoeken we de Grote Moskee en daarna het oude gedeelte van de stad. Bezoek aan het Bait Al Zubair museum waarna fotostop bij het Paleis van Sultan Qaboos. Daarna is er nog tijd voor de Mutrah soek in Muscat. Facultatieve lunch.

img_3414

Namiddag maken we een sunset cruise langs de kustlijn van Muscat waarna terugkeer na het hotel.

Overnachting in Best Western Premier 4* in Muscat.

img_3218

Dag 3               Nizwa

 

Vandaag rijden we naar de aantrekkelijke stad Nizwa, gelegen middenin een adembenemend bergachtig gebied. Op ontdekking door de stad Nizwa vandaag. Bezoek aan het machtige Nizwa fort, dat trots op de rots boven de stad uit troont.

nizwa

Lunch in een lokaal restaurant. Daarna naar het Jabreen kasteel met onderweg fotostop bij het Bahla fort (UNESCO). Ook een bezoek aan de ruïnes van Tanuf en het nog steeds werkende Falaj irrigatiesysteem staat op het programma vandaag.

Facultatief avondmaal.
Check in in het hotel Al Diyar 2* in Nizwa.

img_4058

Dag 4               Nizwa – Wahiba

Stop in Birkat al Mauz voor een wandeling door de groene dadel plantage. Verder naar Sinaw om te snuisteren op de Sinaw soek. 

x

Lunch in een lokaal restaurant.

We rijden verder naar de woestijn. De Zeventig procent van Oman bestaat uit woestijnen en de grote woestijn Sharqiyah ligt in het hart van het land. We maken een jeeptocht door de zandduinen bij zonsondergang. Een nacht in de woestijn is een onvergetelijke ervaring. Vrij avondmaal.

img_3630

img_0235

Vandaag dineren en logeren we in het woestijnkamp Al Raha Camp in Wahiba.

Dag 5                  Wadi Bani Khalid

Ontbijt in het woestijnkamp en na wat tijd in de woestijn, vertrek naar de kust.

img_3617

Wadi’s zijn rivierdalen in droge gebieden, met spectaculaire oases en natuurlijke jadegroene meertjes. Bij Wadi Bani Khalid zijn de poelen altijd gevuld met water en in de weekenden komen lokale Omani’s hier zwemmen en picknicken. Mogelijkheid om te zwemmen. Lunch in een lokaal restaurant.

img_3572

oman images raffin 025

Lunch in een lokaal restaurant. Verkenning van het kuststadje Sur met zijn lokale vissersboten, soek en musea.

optioneel: ’s Avonds trekken we naar het strand dat bekend om de duizenden groene zeeschildpadden die hier elk jaar hun eieren leggen. Na ongeveer 2 maanden kruipen de kleine schildpadjes uit het zand en haasten zich naar zee (mei tot oktober).

Vrij avondmaal. Overnachting in het Sur Plaza in Sur.

 

Dag 6                kustroute naar Muscat

Na het ontbijt rijden we met de bus langs de kustroute van  Sur naar de hoofdstad Muscat. We stoppen aan Fins beach en passeren het vissersdorpje Quriyat en Wadi Shab. Picknicklunch onderweg. Fotostop bij de ruïnes van Qalhat Bibi Mariam.

img_3271

Aankomst in Muscat en check-in in het hotel Best Western Premier 4*.

Dag 7               vrije dag Muscat

Vrije tijd om te relaxen in het hotel, de hoofdstad verder te verkennen of om optionele excursies te maken. check-out rond 12u.

Marché du vendredi à Nizwa Sultanat d'Oman

Vrije lunch en vrij avondmaal. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

 

laatste update 2017-10-25