Ladakh India

van 7 tot 15 juli 2019 - Schrijf je nu in

Begeleide groepsreis

image14-53

Kashmir wordt omschreven als een paradijs op aarde!

Deze mooie staat is als een kroon op de kaart van India. Het heeft prachtige valleien, hoge bergen en vele Boeddhistische heiligdommen. Ladakh, een dorre vlakte met ijs bedekt heeft imposante kloosters. Het middengebied van Ladakh heeft de grootste concentratie van belangrijke gompa’s (boeddhistische kloosters).

image1-17

We zullen verschillende tempels, kloosters en stupa’s bezoeken maar zeker ook kunnen genieten van de indrukwekkende landschappen en wandelen in de valleien van de Indus en de schilderachtige dorpen, waar we vaak een glimp kunnen opvangen van de vele tradities en de betekenis van hun jaarlijkse festivals!

image2-20

dag 1 : Brussel – Delhi
Vertrek vanuit Zaventem met de Emirates vlucht naar Delhi.
dag 2 : Delhi (a)
Bij aankomst onthaal door de correspondent en transfer naar hotel Pride Plaza****. In de namiddag bezoek aan de hoogtepunten van Old en New Delhi: de Qutab Minar, het grafmonument van Humayun, India Gate en rit door regeringswijk.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
dag 3 : Delhi – Leh (o-m-a)
’s Morgens vroeg transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Leh. Bij aankomst, onthaal en transfer naar hotel Royal Palace***. Leh, de hoofdplaats van Ladakh die met haar ligging op 3.500m hoogte een van de laagste plekken van dit gebied vormt. In de namiddag 1ste kennismaking van het schilderachtige Leh, waar we meteen met de vreemde, eenvoudige wereld van het hooggebergte kennismaken.
image13-50
dag 4 : Leh : bezoek aan Shey en Thikse (o-m-a)
We starten rustig met een dagexcursie naar Shey, Thikse. Shey is de oude hoofdstad van Ladakh: bezoek aan het fort en het paleis. In Thikse bezoek aan het indrukwekkende klooster dat met reden de bijnaam de Kleine Potala draagt.
image5-29
dag 5 : Leh : bezoek aan het Hemis festival (o-m-a)
Rit naar het 17e eeuws klooster van Hemis, het rijkste van Ladakh en zeer belangrijk binnen de Roodkappen sekte van het Tibetaanse boeddhisme. Het Hemis klooster huisvest 500 monniken en bevat prachtige muurschilderingen. Het klooster werd gebouwd in 1630. Het is verdeeld in 2 delen, rechts de Assembly Hall en links hoofdtempel. Het Tibetaans Boeddhistisch festival in dit klooster trekt – naast toeristen – ook veel lokalen. Velen van hen mooi gekleed wellicht zelfs in de fraaie “Peyraks” . Monniken voeren op de binnenplaats de bekende kleurrijke Cham – gemaskerde dansen – op en een reusachtige Thangka wordt uitgerold.
image4-26
dag 6 : Leh (o-m-a)
Na het ontbijt bezoek aan de Shankar Gompa, dat tot de hervormingsgezinde orde van Gelugpa (“Volgelingen van de Deugd”) behoort. Deze kregen later de populaire naam van de “Geelmutsen”. Daarna brengt u een bezoek aan Spituk Gompa op een indrukwekkende locatie op de top van Hillock met een panoramisch uitzicht op de Indusvallei. De Gompa herbergt een verzameling oude maskers, oude wapens en een indrukwekkend beeld van Mahakaal. Tot slot bezoek aan het Stok Palace. Dit paleis is bekend voor zijn prachtige tuinen en zijn mooi architectuur.
image9-40
dag 7 : Leh – Pangong– Leh(o-m-a)
Vroeg vertrek voor een excursie naar het meer van Pangong We rijden over de Chang La Pass en passeren verschillende dorpen. Bezoek aan het Pangong Meer, gelegen op 4250 meter hoogte en omgeven door hoge pieken. De lokale bevolking noemen het meer Pangong Tso, het “hoge grasland meer”. Picknick lunch. Terugkeer naar Leh voor overnachting.
image15-56
dag 8 : Leh – Delhi (o-a)
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Delhi. Bij aankomst onthaal en transfer naar hotel Pride Plaza****. Vrije tijd.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
dag 9 : Delhi -Brussel
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Zaventem.
image18-64
image17-61
image3-23