Oman

individuele rondreis - Schrijf je nu in

Individuele rondreis met privégids of als selfdrive

 

Heb je al veel gereisd heeft en op zoek is naar iets nieuws? Altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging…kortom een “moderne ontdekkingsreiziger”? Dan is OMAN iets voor jou!

img_3788-2

Salaam Alaykum – welkom in het betoverende Sultanaat Oman. Het veilige en gastvrije Oman hypnotiseert u met zijn aromatische soeks en verrast u met fantastische landschappen. Veel plaatsen in Oman hebben een plek verdiend op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De levendige hoofdstad Muscat is een smeltkroes van gedenkwaardige plekken en belevenissen. Buiten de stad wordt het land alleen maar fascinerender met kleine stadjes in de bergen, bedoeïnendorpen, eeuwenoude forten en verkoelende wadi’s, de wonderlijke groene rivierdalen. Verder biedt Oman schitterende stranden en natuurreservaten, waar je zeldzame soorten schildpadden van dichtbij kan zien. Een reis door dit gastvrije land tussen Azië, Afrika en het Westen is een ongeëvenaarde ontdekkingstocht!

img_3394

Deze reis is mogelijk als selfdrive, waarbij u zelf aan het stuur zit, of als rondreis met privégids.

Bij een uitgestippelde rondreis per huurwagen of met gids wordt de accommodatie voor elke etappe vooraf voor u gereserveerd. U ontvang uitgebreide documentatie, routebeschrijving met reisafstanden en tips voor onderweg. Onze selfdrive of begeleide rondreis bespaart je een hoop opzoekwerk over wat je best kan bezoeken of waar het best kan overnachten, dat hebben wij reeds voor je gedaan.

img_3472

voorbeeldprogramma:

Dag 1 Brussel – Muscat

vlucht Brussel – Muscat
overnachting in de hoofdstad Muscat 4* hotel

img_3109

Dag 2 Muscat

omani soceity2 012Bezoek aan Muscat, de hoofdstad van Oman, die het verleden en het heden van het land weerspiegelt. De stad heeft een typische Arabische architectuur met lage witte en zandkleurige huizen. De skyline is bezaaid met minaretten en koepels van de moskeeën in de stad. Duizenden jaren is Oman een centrum geweest voor handel en ontmoetingen tussen oost en west. Al sinds de oudheid heeft Oman gebruiken en invloeden overgenomen uit India, Perzië, Zanzibar, Portugal en Engeland en hier vervolgens een eigen invulling aan gegeven. Van oudsher heeft de teelt en export van wierook Oman een plek bezorgd aan grote handelsroutes.

Tijdens de stadstour bezoekt u de Grote Moskee, et oude gedeelte van de stad, de Muttrah Souk,  het Al Alam Paleis, het paleis van Sultan Qaboos, het fort van Mirani en Jilali en het Bait Al Zubair museum. Dit museum in een traditioneel Omani huis, het toont de levensstijl en tradities van het oude en moderne Muscat. .

Lunch bij een lokale familie, waar u een typische Omani maaltijd krijgt voorgeschoteld en kunt kennismaken met echte Omani. Rit naar de haven van Bandar (2 uur) voor  de inscheping van een boottocht met zicht op de stad.

Overnachting in het Muscat 4* hotel

img_3414

Dag 3   Muscat – Ras Al Hadd

Na het ontbijt rijdt u langs de kustroute naar het pittoreske stadje Sur met zijn lokale vissersboten, soek en musea. Onderweg bewondert u de blauwe wateren en baan de Golf van Oman. Eerste stop bij Quriyat, een groot vissersdorp in de schaduw van een uitkijktoren uit 1635. Verderop ligt een mooi inham en bij Fins beach, een wit zandstrand, kunt u de tijd nemen om te relaxen in het zonnetje of om te zwemmen.

img_3271

 

Verder naar Wadi Shab, dat letterlijk ‘ravijn tussen de kliffen’ betekent. Wadi’s zijn rivierdalen in droge gebieden, met spectaculaire oases en natuurlijke jadegroene meertjes. Deze waterwegen worden ook gebruikt in de’ aflaj’, die het traditionele irrigatiesysteem in het sultanaat vormen. Deze omgeving biedt een ideale plek voor een picknick lunch.

img_3572

’s Avonds kan u naar het strand trekken, waar duizenden groene zeeschildpadden elk jaar hun eieren leggen. Na ongeveer 2 maanden kruipen de kleine schildpadjes uit het zand en haasten zich naar zee. Het is een leuk fenomeen dat laat op de avond kan worden aanschouwd. In Ras Al Jinz is een Turtle Visitor Center geopend.

Overnachting Hotel Ras Al Hadd Beach resort.

Sea turtle - OT -01 (34)

Dag 4   Wadi Bani Khalid – desert camp

Na het ontbijt rit naar Wadi Bani Khalid via de kustroute via Jalan Bani Bu Ali, waar u een fotostop kan maken bij de Hamooda Moskee. Verder, in Al Kamil, ligt het Al Kamil kasteel dat een collectie antieke spullen huisvest waaronder eetgerei en oude munten.

wadi bani khalid 142(1)

Bij Wadi Bani Khalid zijn de poelen altijd gevuld met water en in de weekends komen lokale Omani’s hier zwemmen en picknicken. Mogelijkheid om te zwemmen en te lunchen een lokaal restaurant.

img_0235Verder naar de woestijn; 70 procent van Oman bestaat uit woestijnen en de grote woestijn Sharqiyah ligt in het hart van het land. Overdag veranderen de duinen van kleur, van wit naar geel en rood. U geniet van een prachtige zonsondergang in deze woeste omgeving ook bekend als ‘Wahiba Sands’. In Al Wasil kan u met een 4×4 jeep  dieper de woestijn intrekken voor een overnachting.

Een nacht in de woestijn is een onvergetelijke ervaring die je minstens 1 keer in je leven moet meemaken.

Diner en overnachting  in het woestijnkamp Arabian Oryx Camp, Wahiba.

img_3519-2

Dag 5  Ibra – Nizwa

 

img_3630

nizwaNa het ontbijt begeeft u zich richting het gebergte, via de stad Ibra. Op woensdag vindt hier de ‘Womens Market’ plaats, waar mannen niet zijn toegelaten.
Het hoge gebergte van Oman, het Al Hajargebergte, heeft toppen boven de 3000m en strekt zich uit van Musandam in het noorden tot iets ten zuiden van Sur. Het wordt gekenmerkt door pittoreske dorpjes tegen rotswanden en adembenemende kloven met vruchtbare boomgaarden met amandelen, abrikozen en granaatappels.

Verder naar Jabreen, maar eerst stoppen u nog bij het Bahla Fort voor een foto. Dit is UNESCO werelderfgoed. Het Jabreen kasteel is één van de best bewaarde forten uit de 17e eeuw. De plafonds zijn versierd met mooie motieven. De top van het kasteel biedt een mooi uitzicht.
Na de lunch gaat de tocht verder naar de aantrekkelijke stad Nizwa, gelegen middenin een adembenemend bergachtig gebied. Tijdens de 6e en 7e eeuw was Nizwa de hoofdstad van het land en het is erin geslaagd de stijl en rijkdom van de kenmerkende Omani gebouwen te bewaren. De stad ontwikkelde zich rond een weelderige groene oase waar de karavaanroutes vanuit het noorden en het zuiden bij elkaar kwamen. Het belang van de stad als handelsplaats toont zich in een uitstekende soek, waar voorwerpen maar ook vlees, vis, fruit en kruiden worden aangeboden.

Overnachting in hotel 4* in Nizwa.

x

Dag 6 Nizwa – Jabal Shams

Vandaag op verkenning in het stadje Al Hamra, waar u het oude irrigatiesysteem of ‘falaj’ kan bezichtigen (waterkanaaltjes). Wandelingetje naar het Bai Al Safah Museum, een oud Omani huis omgetoverd tot museum over hun erfgoed en cultuur.

omani soceity2 034

Verder naar Misfah, een bergdorp waar huizen zijn gebouwd in de rotsen. De oude stad ligt in een prachtige wadi vol dadelbomen.

Daarna zet u de tocht met 4×4 jeep verder naar Jabal Shams – Arabisch voor ‘berg van de zon’ . Dit is de eerste top die elke ochtend het zonlicht voelt. Om 3075 meter hoogte is dit het hoogste punt van het sultanaat en één van de mooiste locaties van het land. Een natuurwonder dat in dit gebied niet mag worden overgeslagen is Wadi Nakhar, beter bekend als de Grand Canyon van Oman vanwege de majestueuze uitzichten. De kloof is het beste te zien van op een hoogte van 1950 meter, op een plek die bij de lokale bevolking bekend staat als ‘het plateau’.

Overnachten in deze prachtige omgeving in een resort.

img_3772-2

Dag 7 Jabal shams – Muscat

Terug naar Nizwa, waar op vrijdag er vanaf zonsopgang een grote veemarkt plaatsvindt waar de bedoeïenen van verschillende stammen kamelen en andere dieren kopen en verkopen: hier moeten u zeker een kijkje nemen.

Bezoek aan het machtige Nizwa fort, dat trots op de rots boven de stad uit troont. Het is het grootste fort van het Arabisch schiereiland en beroemd om zijn cirkelvormige toren. Het is halverwege de 17e eeuw gebouwd op de overblijfselen van een kasteel uit de 9e eeuw. In het fort is een interessant museum ondergebracht over de Omani geschiedenis en tradities.

img_4058

Terugkeer naar de hoofdstad Muscat.

Vrije tijd in een strandhotel. Mogelijkheid om de faciliteiten van het hotel te gebruiken o.a. zumbad, fitness, hammam,.. of in de buurt naar een groot winkelcentrum te gaan of naar het strand.

img_0347

 

Dag 8 Muscat – Brussel

Vrije tijd in een strandhotel. Mogelijkheid om de faciliteiten van het hotel te gebruiken o.a. zumbad, fitness, hammam,.. of in de buurt naar een groot winkelcentrum te gaan of naar het strand.

Vlucht Muscat – Brussel

img_3617