Winter in IJsland

individueel of in groep - Schrijf je nu in

Winter in IJsland

Iceland-4

 

Winters IJsland, dat zijn temperaturen tussen +2°C en -8°C. Relatief mild omdat ze gefabriceerd worden door de ijzige adem van de Noordpool en een warme golfstroom langs de zuid- en westkust. Het zorgt ervoor dat IJsland niet volledig bedolven wordt door een dik pak sneeuw en het volledige jaar rond kan schitteren. En dat schitteren mag u letterlijk nemen omdat de goden voor een speciale belichting zorgen: het noorderlicht. Ze zijn soms wat wispelturig op dat vlak, maar in de periode oktober-maart zijn ze op het toppunt van hun kunnen. Een ideale periode dus voor wie een wintervakantie zoekt met een groot tikkeltje meer.

 

Het leven op het platteland valt tijdens de winter zo goed als stil waardoor ook het geluid herleid wordt tot de essentie. De natuur is nu duidelijk hoorbaar en het vertelt een verhaal. Een verhaal van oneindig bruisende golven, donderende watervallen, fluitende stoomzuilen, opschrikkende vogels,… het verhaal van de stilte.

IN GROEP

Ga mee op een begeleide rondreis per bus in het land van vuur en ijs! In internationaal gezelschap ontdekt u de parels van het eiland. Een lokale gids en expert toont u de ongerepte wildernis, de vulkanen en lavavelden, warmwaterbronnen, bergen, fjorden, gletsjers en watervallen. De gids neemt u mee naar de klassieke natuurlijke hotspots en de minderbekende plekjes.

OF INDIVIDUEEL

 

Je reist graag in eigen tempo maar weet niet goed hoe er aan te beginnen? Dan zijn onze zorgvuldig uitgewerkte individuele rondreizen met vastgelegde route zeker iets voor jou. Ze besparen je een hoop opzoekwerk over wat je best kan bezoeken of waar het best kan overnachten, dat hebben wij reeds voor je gedaan.

Bij een uitgestippelde rondreis per huurwagen wordt de accommodatie voor elke etappe vooraf voor jou gereserveerd. De klasse van hotel en vooral ook de ligging is bepalend voor de prijs. bij reservatie van een zelfdrive ontvang je steeds een roadbook met uitgebreide documentatie, routebeschrijving met reisafstanden en tips voor onderweg. Prijzen en data op aanvraag. Programma op maat mogelijk.

Noorderlicht

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

FJORDEN, GLETSJERS en IJS

 

Aanschouw de dramatische fjorden, gletsjers en kleine vissersdorpen.

IMG_8017

Voorbij Höfn ligt Jökulsárlón, een gletsjermeer met drijvende ijsbergen. Een magische plek! Misschien ziet u de zeehonden zwemmen tussen de ijsschotsen. Wandeling op het zwarte strand tussen de gestrandde ijsblokken.

 

Ijsland2011 450 2

 

 

 

Verder langs de zuidkust, naar het grootste Nationaal Park van Europa, Vatnajokull, met de hoogste bergen van IJsland.

 

 

 

Iceland-11

ZUIDKUST

Mooie rit door de eindeloze lavavelden, over zwarte stranden, langsheen kliffen, gletsjers en watervallen.

In het kleinde dorpje Skógar buldert de mooie Skógafoss waterwal 60 meter naar beneden.

Iceland-13

Verder naar het westen bezoek aan het Eyjafjallajökull Information Center, waarna stop bij de betoverende waterval Seljalandsfoss, waar je achter door kan wandelen.

IMG_8257

 

Ijsland2011 244

 

 

THE GOLDEN CIRCLE
Vandaag ontdekt u de klassiekers :Geysir, met zijn broertje Strokkur geiser die elke 5-10 minuten uitbarst. Gullfoss, de ” gouden waterval“, ligt even verderop.

De rit gaat verder naar het volgende hoogtepunt: Thingvellir National Park, een UNESCO werelderfgoedsite.

 

 

Iceland-12

Reykjavík:stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de meest noordelijk gelegen hoofdstad.

Ijsland2011 863

 

 

 

 

Iceland