Nieuw-Zeeland

december t.e.m. april - Schrijf je nu in

 Follow The Ring Tour

Individuele rondreis per huurwagen of camper

In het spoor van de ring, van de Shire tot de dorre vlaktes van Mordor, had u gedacht dat u het zou kunnen beleven? Wel, dankzij deze rondreis kunt u alle prachtige landschappen van The Lord of the Rings zelf doorkruisen. Een ring dient u wel zelf te voorzien. De ongerepte natuur, van weelderige grasheuvels tot imposante vulkanische gesteenten tot gletsjers, zal u van begin tot einde van de reis -en nog lang daarna- bijblijven

IMG_3896

Dag 1 – Aankomst Auckland

Bij aankomst in de luchthaven wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger die u naar het hotel brengt.

Dag 2 : Auckland – Hobbiton (280 km)

’s Morgens kan u de huurwagen oppikken in het depot. Rit langs de Waikato River en bezoek aan de Waitomo glimwormgrotten. Vlakbij Matama vindt u de pittoreske boerderij waar scènes uit Lord of the Rings en The Hobbit werden gefilmd.

IMG_3875

 

Dag 3 – Hobbiton – Rotorua (74 km)

Rotorua ligt op de Pacific Ring of Fire, vulkanische activiteit is dus een onderdeel van de stad toen en nu. Bezoek het Te Puia museum en maak kennis met de Maori kunst en cultuur.

IMG_3808

IMG_4014

IMG_4030

Dag 4 – Rotorua – Tongariro NP (215 km)

Bezoek de Aratiata Rapids dat gebruikt werd in een scène in The Hobbit. Tongariro Nationaal Park was de locatie van ‘Plains of Gorgoroth’. In Wai-o-tapu Thermal Wonderland ontdekt u de geothermische activiteit.

Dag 5 – Tongariro NP – Wellington (330 km)

Rit langs de Kapiti kust. U kan een wandeling maken door ‘Mordor’: Soda Springs trektocht (2u), Mangawhero Falls wandeling (10 min.). Optioneel: vlucht over het park.

Dag 6 – Wellington

Vandaag halve dagexcursie naar de 7 beste locaties uit Lord of The Rings.

 

IMG_4126

IMG_4125

IMG_4122

IMG_4157

Dag 7 – Wellington – Nelson (ferry + 110 km)

Oversteek met de Interislander ferry. Maak een stop in Havelock, hoofdstad van de groene schelpmosselen. Nelson is bekend om zijn gouden stranden, seafood, wijn, kunst en het Nelson Arts Festival.

Dag 8 – Abel Tasman NP

Tijdens een halve dag cruise kan u de wereldberoemde Split Apple Rock van dichtbij fotograferen. U vindt ook “Chetwood Bos” dat gefilmd werd op Takaka Hill.

Dag 9 – Nelson – Franz Josef Glacier (480 km)

Onderweg komt u langs Punakaiki met zijn Pancake Rocks, de kolenmijnstad Westport en Greymouth met zijn goudwinning geschiedenis. Fox en Franz Josef Glaciers zijn unieke overblijfselen uit de laatste ijstijd.

Dag 10 – Franz Josef Glacier – Queenstown (352 km)

Rit door de Haast Pass en de fruit- en wijnregio rond Cromwell naar de Kawarau Gorge met zijn historische brug en een aantal spectaculair gelegen wijngaarden.

Dag 11 – Queenstown

Prachtige ligging aan de oevers van het Wakatipu meer met talrijke activiteiten zoals bungeespringen, jet boot, paardrijden, raften, golf en Skyline gondel (optioneel). The Safari of the Scenes heeft locaties uit X-Men Origins en The Chronicles of Narnia.

Dag 12 – Queenstown – Milford Sound – Te Anau (170 km)

De Milford Sound is de mooiste cruise in Nieuw-Zeeland. De boottocht voert u door de Milford Sound naar de Tasmanzee langs prachtige watervallen en de Mitre Peak. U kan zeehonden, dolfijnen en pinguïns spotten.

Dag 13 – Te Anau – Dunedin (290 km)

Bezoek aan het Hokonui Moonshine museum of het Waihola meer. Dunedin heeft een sterke Schotse erfenis en veel gebouwen dateren uit de goudkoorts. Optioneel: Penguin Place.

Dag 14 – Dunedin – Christchurch (360 km)

Bezoek de Moeraki Boulders, grote bolvormige stenen op het strand. In Christchurch kan u op twee uur van een luchthaven, skiën, golfen, bungeejumpen, raften, mountainbiken, windsurfen, walvissen kijken en internationaal geprezen wijnhuizen bezoeken.

Dag 15 – Vertrek Christchurch

Huurwagen afleveren in de luchthaven.

filmpje

CAMPER

U kan deze rondreis ook maken per camper. Deze zijn beschikbaar in allerlei maten. Vraag in het reiskantoor voor meer info.
IMG_3849
vIMG_3850
IMG_3854