Valencia

individuele citytrip - Schrijf je nu in

citytrip

 bekijk hier ons filmpje van de trip in 2017:

 

 

IMG_3614

Dag 1 : Eindhoven – Valencia

vertrek Eindhoven 07u15 vlucht Transavia HV5105

aankomst Valencia 09u35

Op de luchthaven van Valencia neemt u de metro naar het centrum. Check in hotel Catalonia Excelsior, pal in het oude centrum aan een gezellig pleintje met vele terrasjes. Lunch in de buurt van het hotel.

IMG_3507

optioneel: citytour met lokale Nederlandstalige gids voor een wandeling van ongeveer 3 uur rond het historische centrum van  de stad. We lopen langs verschillende monumenten, kerken en pleinen zoals de Plaza del Ayuntamiento (stadhuisplein), het Estacion del Norte (noordstation) uit het begin van de 20ste eeuw dat een modernistische parel is, met een ijzeren overspanning over het perron, de Plaza de Toros (arena), waar 16.000 toeschouwers kunnen kijken naar de stierengevechten. De Mercado de Colon die stamt uit de tijd van de Art Nouveau en nog prachtige mozaïeken heeft in de stijl van Gaudi (1910).

IMG_3504

Avondmaal met overheerlijke tapas in restaurant la Cigrona en overnachting in Hotel Catalonia Excelsior.

Dag 2   fietstocht door Valencia

Vertrek omstreeks 9u aan het hotel voor een fietstocht van een ganse dag.

Onze eerste halte is de Torres de Serranos van waar u een schitterend uitzicht heeft op de Turia bedding.

IMG_3577

In de voormalige rivierbedding van de Turia ligt over een lengte van 5 km een prachtig aangelegd park met sportvelden, speelweiden, fietspaden waar de inwoners geregeld komen sporten.

Je passeert verschillende bruggen en komt langs het Palau de la Música (muziekpaleis) dat boven op de rivierbedding ligt; dit is een concerthal met internationale allure omwille van zijn geweldige akoestiek.

IMG_3590

We rijden verder door de Turia bedding in de richting van de Ciutat de les Arts i les Ciencies of het Kunst- en wetenschapspark. Sinds 1998 is dit het cultureel-wetenschappelijk complex van Valencia, van de architect Calatrava, bestaande uit het Palau de les Arts Reina Sofia (operagebouw), het Museo de les Ciencies Principe Felipe (wetenschapsmuseum), de L’Hemisferic (bioscoop met IMAX) en de L’Oceanografic (het grootste aquarium van Europa). Begeleid bezoek binnen in het operagebouw.

We fietsen verder naar de haven en passeren verschillende gerestaureerde gebouwen uit het begin van de vorige eeuw maar ook nieuwe gebouwen, speciaal ontworpen voor de prestigieuze zeilwedstrijd “the America’s cup”.IMG_9544

Lunch in het Restaurant El Coso del Mar, gelegen op de mooie strandboulevard Paseo Neptuno.

Na de lunch,  vrije tijd aan het brede strand waarna we terugfietsen via de universiteitsbuurt om terug door de Turia naar de Mercado de Colon te gaan, waar we op een terrasje een cocktail of koffie kunnen drinken en we ons helemaal terug wanen in de tijd van de fin de siècle. In deze omgeving bevinden zich heel mooie winkels waar de dames even kunnen shoppen.

IMG_4379

Rond 19 uur leveren we de fietsen terug in en kunt u zich opfrissen in het hotel.

Vrij avondmaal. Overnachting in ons hotel.

Dag 3 : begeleide stadswandeling

Om 9u30 vertrekken we voor een begeleide stadswandeling (optioneel) via de Plaza de la Reina en de Plaza Redonda met bezoek aan:

De Mercado Central, een overdekte markt in het oude centrum van Valencia die is opgetrokken in art nouveau-stijl. Dit is een typisch Spaanse markt en daarom leuk om naar toe te gaan. Je proeft er de Valenciaanse cultuur en je kijkt je ogen uit als je het aanbod van fruit, vlees en vis in je opneemt.IMG_9570
 La Lonja de la Seda is Unesco Werelderfgoed (koopliedenbeurs).  De Kathedraal van Valencia aan de Plaza de la Virgin is tussen 1262 en 1356 gebouwd en is een ongewone mix van romaanse, gotische en barok-stijlen.  Daarna bezoeken we Almudin. Het is een voormalige graanschuur van de stad uit de 13de eeuw die verbouwd werd in de 16de eeuw.  Vrije lunch.

Vrije tijd. Voor de liefhebbers volgt nog een bezoek aan het Museo de Bellas Artes, aan de overkant van de Turia.

Avondmaal met tapas in restaurant La Cigrona. Overnachting in ons hotel

Dag 4  Valencia – Eindhoven

Na het ontbijt en de check out, volgt een bezoek aan het Paleis van Marqués de dos aguas. Dit is het indrukwekkende keramiekmuseum dat  dateert uit de 15de eeuw. Het heeft een weelderige Rococogevel in albast en is een allegorie over het water.

IMG_3771

Vrije tijd om nog wat te shoppen of om een gezellig terrasje te doen.

Vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Valencia 15u25  vlucht Transavia HV5106

Eindhoven 17u50