Ierland

van 8 tot 13 juni 2019 - Schrijf je nu in

Begeleide rondreis Nederlandstalig

deze afreis is uitverkocht!

Download hier het volledige programma

Ontdek de bezienswaardigheden van Ierland. In het land van de groene heuvels, mythen en legenden ligt een rijkdom aan historische schatten en adembenemende landschappen op je te wachten. Ga mee op ontdekkingsreis langs eeuwenoude kastelen, prachtige tuinen, kleurrijke vissersdorpjes en de hoogste kliffen die je ooit gezien hebt.

 Purple Mountain over Muckross Lake,Muckross, Killarney Co. Kerry.

Dag 1             Dublin

 

Samenkomst van de deelnemers op de luchthaven van Zaventem om 8 uur ’s morgens aan de check-in balie van Aer Lingus.

Vlucht gegevens    

Brussel                  10u15     Vlucht EI 631

Dublin                 11u05

Je ontdekt de charmante stad Dublin, waar één derde van de Ierse bevolking woont. Je geniet van een panoramische toer doorheen Dublin, waarbij u het stadsgedeelte ten noorden van de Liffey rivier bezoekt. Aan de zuidzijde van de rivier ontdek je pleinen zoals Merrion Square, waar het huis van Oscar Wilde staat en kleurrijke deuren op Grafton Street.

V19A9444

Bezoek aan Trinity College en Book of Kells. Het Book of Kells dateert van de 9e eeuw en is één van de bekendste middeleeuwse manuscripten ter wereld. Het is één van de grootste bezienswaardigheden van Dublin.

P51 DOCKED

De toer bij Dublin Castle omvat een bezoek aan de hall van St. Patrick, die vandaag gebruikt wordt voor officiële gelegenheden en voor de aanstelling van de Ierse president.

 tp_091107_114

Avondmaal, overnachting en ontbijt in het Rochetown Lodge Hotel and Spa***.

Dag 2             Galway

Na het ontbijt vertrekken we in de richting van Galway voor een panoramische tour en onderweg maken we een stop met bezoek aan Athlone Castle dat een roerige geschiedenis heeft gekend. De rivier de Shannon waar dit kasteel aan ligt was een belangrijke scheidingslijn in de vaak bloedige geschiedenis van Ierland.

Ballynahinch Castle 06

Galway City, gelegen in de Galway baai, is een pittoreske en levendige stad met een mooie avant-garde cultuur.

Sky Road , Clifden, Connemara, Co. Galway.

Na de lunch vertrekken we naar de Connemara, een regio van meren en rivieren, moerassen en bergen. Er zijn dorpjes waar nog Gaelic wordt gesproken en waar de tijd is stil blijven staan. Het is zonder twijfel de meest romantische plek van heel Ierland en een echt paradijs voor natuurliefhebbers.

Avondmaal, overnachting en ontbijt in het Lady Gregory Hotel***.

Connemara Landscape 12

Dag 3             Naar de Cliffs of Moher via The Burren

In de voormiddag bezoeken we The Burren , een regio van 300 km² bestaande uit karst van kalksteen. U ontdekt er de dorpjes, verlaten in de periode van de grote hongersnood en groene wandelwegen vrij van alle verkeer. De flora van The Burren is een mix van Arctische, Mediterrane en uitzonderlijke bloemen. The Burren bevat ook verscheidene megalithische tomben en Keltische kruisen.

Black Head, The Burren, County Clare, Ireland, The wild Atlantic Way

Lunch onderweg waarna bezoek aan de cliffs van Moher, gelegen aan de Atlantische Oceaan en één van de meest spectaculaire uitzichten van Ierland.

Cliffs of Moher at sunset

Cliffs of Moher, Co. Clare

We nemen de ferry van Killmer naar Tarbet

Avondmaal en overnachting in Ballyroe Heights Hotel in Tralee***

Dag 4             Ring of Kerry

De kustlijn en de diepe baaien, ontstaan door de machtige Atlantische oceaan, spelen met het licht en dit is een adembenemend uitzicht. De oogverblindende schoonheid van het schiereiland Iveragh bestaat uit de grote diversiteit aan landschappen, die eindeloze contrasten bevatten.

Upper Lough, Killarney Co. Kerry.

De rit gaat verder door de bergen naar Molls Gap en Ladies View, met schitterend uitzicht op de bekende meren van Killarney. Lunch onderweg.

We bezoeken de farm van Brendan, een Kerry boer en herder van 20 schapenrassen.

Avondmaal en overnachting in Ballyroe Heights Hotel in Tralee***

small-3N2A0285

Dag 5          Rock of Cashel

In de voormiddag bezoeken we de kloosterruïnes bovenop de Rock of Cashel. Geologisch gezien is de Rock of Cashel ook interessant. Het is namelijk echt een eenzame rots in een verder vlak landschap. De gebouwen bovenop de “Rock”, waaronder een kathedraal, een burcht en “Round Tower”, werden vanaf de twaalfde eeuw na Chr. gebouwd.

web-WP9X3187

Verder naar Kilkenny, de stad die in de Middeleeuwen de hoofdstad van Ierland was. Een middeleeuwse stad met talloze prachtig gerestaureerde gebouwen en kronkelende straatjes.

De stad wordt gedomineerd door het 12de eeuw Kilkenny Castle, gebouwd door de Noormannen bij hun aankomst in dit deel van Ierland.

Avondmaal en overnachting in het Seven Oaks Hotel in Carlow****.

Dag 6          Powerscourt House and Gardens – Dublin

Ten zuiden van Dublin ligt Wicklow County, bekend als “the Garden of Ireland” de tuin van Ierland. Deze regio heeft alle verschillende soorten uitzichten die Ierland zo mooi maken. Wij bezoeken Powerscourt House en Gardens, een van de mooiste landgoederen in Ierland.

ch_oct06_113

Lunch waarna vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Dublin          18u40  Vlucht EI 638

Brussel                   21u20

tp_091107_336DublinCC-0395