Fins Lapland

van 11 tot 16 maart 2019 - Schrijf je nu in

Op zoek naar het noorderlicht

met Nederlandstalige begeleiding

 

bekijk hier ons filmpje van 2017:

Een gezellige chalet vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. Deze streek behoort ongetwijfeld tot de mooiste van Fins Lapland door de combinatie van heuvelachtige landschappen en dicht beboste gebieden. De accommodatie is ver weg van de stad gelegen aan een rivier, waar natuur centraal staat en hier is de kans groot om het wonderbaarlijke natuurfenomeen van het Noorderlicht waar te nemen.

Bekijk hier enkele beelden van de Tailor Made Travel groepsreis in april 2018 naar Lapland:

b57526b6-ec0d-47fd-a243-5cdac99f4f4d-1

 

cf46f602-d9a1-4e46-9463-bc93fb588771

a3d65161-0c4c-4ba7-9754-72147235fa56-1

9cc945c6-b286-4d4e-b598-3fce6fd9ae4b

220162ce-b158-4e89-b5ed-b8d26b21028f-1

aa4c98a2-ffa0-4d61-8b6c-241dc2a04410

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

 

 

Dag 1: Brussel– Kittila + aurora rendierenslede

 

Vertrek vanuit Brussel naar de luchthaven van Kittila via Helsinki met Finnair, gevolgd door transfer naar het hotel. Vertrek  om 11u40 en aankomst in Kittila om 17u50.

Een lokale gids zal u bij aankomst van een warme winteruitrusting (thermische overal, warme botten, sokken, handschoenen en een muts) voorzien die u kan behouden tot op het einde van het programma.

Diner in het hotelrestaurant.

 

‘s Avonds wordt u gebracht naar een rendierboerderij. De rendierherder zal u wat meer vertellen over deze prachtige dieren. Natuurlijk staat ook een tocht met de slede op het programma. Met wat geluk verschijnt het Noorderlicht aan de hemel. Na een deugddoende warme drank keert u terug naar het hotel.

 

IMG_3654_1IMG_3726

 

Dag 2 : Sneeuwschoenwandeling en arctische spa

 

 

U maakt een rustige sneeuwschoenwandeling in het nabijgelegen National Park Pallas. Een gids neemt je mee op een tocht door het park met de zuiverste lucht van Europa. Een picnic lunch is voorzien rond het haardvuur in een typische hut. Bezoek aan het Pallas natur center. Nadien is het tijd om te relaxen in de Jeris Arctic spa met sauna, jacuzzi en een dip in het ijskoude water van het Jeris meer. Duur van de excursie: 5 à 6 uur.

Diner in het hotelrestaurant

 

IMG_3505

IMG_3466

IMG_3476

Dag 3 : Sledetocht met husky’s

 

Na het ontbijt vertrekken we naar een nabijgelegen huskyboerderij. Vol ongeduld wachten de 400 honden ons op. Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Onderweg geniet u van de indrukwekkende stilte rondom u en hoort u enkel het kraken van de slede in de sneeuw. We maken een tocht van 17km met de honden. Eenmaal vertrokken stoppen de honden met hun huilen en kunt u genieten van de rust en de natuur rondom u. Na afloop is er voldoende tijd om foto’s te nemen van deze lieve dieren.

Namiddag vrij.

Lunch en diner in het hotelrestaurant

IMG_3576

IMG_3575

IMG_3546

IMG_3561

 

Dag 4 : Sneeuwscootertocht en ijsvissen

Na het ontbijt staat een avontuurlijke tocht met de sneeuwscooter op het programma: Panorama Safari.

U wordt er extra uitgerust met een helm en na een korte instructieles vertrekt u op sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. U rijdt met 2 personen per scooter een tocht van 30km die u afwisselend kan besturen. (supplement van 35 euro voor 1 persoon op een scooter). Duur van de excursie: 2 uur.

Rond de middag is er een heerlijke lunch voorzien.

IMG_3532

IMG_3522

Verder naar de bevroren rivier om aan ijsvissen te doen ( 1 à 2 uur). De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. In deze periode van het jaar is de vis al heel wat actiever en is de kans reëel dat u werkelijk een vis zal vangen.

 

Diner in het hotelrestaurant

 

Dag 5: Langlaufen en wandelen

 

Tijdens deze natuurdag heeft u verder ook nog de mogelijkheid om samen aan langlaufen te doen of om nog wat met sneeuwschoenen te wandelen. Alle materiaal is voorhanden en na een korte uitleg kunt u zelf kennis maken met deze typische middelen van vervoer.

Lunch en vrije namiddag om eventueel extra excursies te boeken.

’s Avonds wacht ons opnieuw een diner in de chalet.

IMG_3601

IMG_3516

IMG_3510

Dag 6 : Kittila – Brussel

Vrije tijd, ideaal om nog wat te relaxen of om nog een gezonde wandeling te ondernemen.

Check-out voor de middag en transfer met lokale gids naar de luchthaven van Kittila voor de terugvlucht naar België met overstap te Helsinki om 13u35. Aankomst in Brussel om 18u20

 

 

 IMG_3731

 

 

 

 

 

Accommodatie: Harriniva Holiday center

Dit verblijf in een dergelijke zeer comfortabele kamer met privébadkamer ligt in het midden van de wildernis. Het is de ideale gelegenheid om tot uzelf te komen in een oase van rust. De hoofdchalet is de centrale plaats, hier is ook de het restaurant en de gezellige bar voorzien. De saunahut is aan de oevers van de rivier gelegen en beschikt over een omkleedruimte met haard en douche. U kan gratis gebruik maken van de sauna en outdoor jacuzzi (tegen betaling).

 IMG_3680

IMG_3691

Iglo

Een overnachting in een iglo is een unieke ervaring! U slaapt in warme en comfortabele slaapzakken in een koude iglo. Door het iglo-effect blijft de binnentemperatuur constant met slechts enkele graden onder nul, terwijl het ’s nachts buiten heel hard kan vriezen. Voor wie echt koud zou krijgen in de loop van de nacht, is er altijd een verwarmde ruimte beschikbaar.

Iglo’s zijn ter plekke te reserveren  en is afhankelijk van de weersomstandigheden.

 IMG_3496

 IMG_3498

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aurora dome

 

Mits supplement kan u ook kiezen om in een glazen iglo te overnachten. Bij de standaard glazen iglo’s voor maximaal 3 personen beschikt kan u gebruik maken van de toiletfaciliteiten in een nabijgelegen gebouw. Deze unieke constructie laat u toe om vanuit uw bed de sterrenhemel te observeren en hopelijk ook het Noorderlicht.

Aurora domes zijn op voorhand te reserveren via het reisbureau.

IMG_3666

IMG_3671

 

IMG_3727

 

Opmerking: kinderkorting

Kinderen van 4 tem 14 jaar hebben een korting op de excursieprijs.

De kinderkorting geeft recht op een plaats in een slede voortbewogen door de sneeuwscooter van de gids. Kinderen > 140cm kunnen plaatsnemen op de sneeuwscooter op voorwaarde dat ze de volwassenenprijs betalen.

Om een sneeuwscooter te mogen besturen, moet u minstens 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Tijdens de gemotoriseerde activiteiten geldt een nultolerantie wat betreft alcohol.