Costa Rica

van 17 tot 27 juli 2019 - Schrijf je nu in

Begeleide groepsreis

 

Download hier het volledige programma

 

CostaRica-9

Ontdek de ‘rijke kust’ met haar actieve vulkanen en weelderige regenwouden. Ga op zoek naar de overweldigende fauna en flora die dit kleine land rijk is: krokodillen, slangen, luiaards, jaguars en meer dan 900 vogelsoorten. De natuur van Noord en Zuid-Amerika vloeit hier samen in uitgestrekte, groene valleien en neemt je mee naar de hoogste toppen van mysterieuze nevelwouden.

CostaRica-5

 

 

Dag 1:            Brussel San José

 

Vlucht naar San José vanuit Brussel

Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel met gids.

Avondmaal.

Overnachting in Park inn hotel 4* in San José of gelijkwaardig.

 CostaRica-7

Dag 2 en 3: Tortuguero Nationaal park

Vertrek via Braulio Carrillo National Park naar Guapiles, waar we inschepen naar Tortuguero, een avontuur op zich. Tortuguero Nationaal Park is enkel bereikbaar met een klein vliegtuigje of per boot op de bekende Tortuguero Kanalen. Namiddag brengen we een bezoek aan het lokaal museum, de stranden en het stadje Tortuguero.

IMG_2805

Je overnacht midden in de jungle. De lodge is gebouwd om op te gaan in het regenwoud en een zo klein mogelijke impact te hebben op het bos en zijn oorspronkelijke inwoners, de dieren. Je valt in slaap met het geluid van krekels en kikkers en staat op met joelende brulapen en kwetterende vogels.

IMG_0625

De volgende dag maken we met een natuurgids een boottocht door het nationaal park op zoek naar dieren. Ook gaan we te voet met de gids op pad in de buurt van de lodge.

Overnachting in Pachira lodge 3* of gelijkwaardig.

 IMG_0652

 

Dag 4 en 5 :Arenal Vulkaan

Met de boot verlaten we Tortuguero en we rijden verder naar de bekendste vulkaan van het land: de Arenal. Deze bijzonder actieve vulkaan is er eentje uit het boekje, de conische vorm overheerst het hele landschap.  Wij wandelen door het tropisch regenwoud van Mistico Park met gids tussen de boomtoppen via 10 gewone bruggen en 6 hangbruggen. We gaan ook relaxen in de thermale baden aan de voet van de Arenal.

IMG_0715

IMG_0739

Overnachting in Arenal Manoa and hot springs resort 4* of gelijkwaardig.

CostaRica

Dag 6: Rio Celeste

 

We gaan voormiddag op zoek naar dieren in het nabijgelegen park Danaus. Hier spotten we mogelijk luiaards, kleurrijke kikkertjes , vleermuizen en nog veel meer.

IMG_2811

Vandaag rijden we verder naar de Tenorio vulkaan. Een plek ver van de door toeristen platgewandelde paden. Je hebt twee dagen de tijd om de regio rond de lodge te ontdekken. In het nationaal park vind je de Rio Celeste, oftewel de Blauwe Rivier.

 

IMG_2808

Je overnacht in de Celeste Mountain Lodge. Er is nog veel meer te ontdekken in de tuinen van de lodge. Zo is het publiek geheim dat deze plek één van de toplocaties van Costa Rica is voor vogelaars!

Overnachting in de bijzondere Celeste ecolodge 3* in Bijagual

CostaRica-6

 

Dag 7 en 8: Monteverde

Vandaag klim je letterlijk en figuurlijk naar een hoogtepunt van deze reis: Monteverde. Het groene gebergte in het hart van Costa Rica heeft een grotere verscheidenheid aan planten en bomen dan heel Europa. Een must is het spotten van de quetzal, één van de mooiste vogels ter wereld.

IMG_0868

We bezoeken het Monteverde Cloud Forest Biological Reserve waar we de biodiversiteit ontdekken van deze regio met meer dan 130 soorten zoogdieren, 500 vogelsoorten, 120 soorten amfibiën en reptielen, en meer dan dan 3000 plantensoorten.

 

IMG_0845
Overnachting in Montana Monteverde hotel 3* of gelijkwaardig

IMG_0880

 

Dag 9: Koffie en watervallen

Terug richting de hoofdstad vandaag met onderweg een bezoek aan Doka Estate, de koffieplantage.

IMG_0709

Verder naar de La Paz waterval en bijbehorend ecopark. Ontdek tijdens deze zelfstandige rondleiding een wereld vol bladrijke bomen, kleurrijke dieren en nevelige watervallen in je eigen tempo. De watervallen bevinden zich in een vallei onderaan de heuvels van het nationaal park Poás vulkaan, waar nevelwouden en tropisch regenwoud in elkaar overgaan en een rijk en levendig ecosysteem vormen.

 

Overnachting in San José.

CostaRica-10

 

 

Dag 10: Irazu Volcano national Park

Bezoek aan Irazu Volcano National Park vanuit San José.

Op de top heb je een spectaculair zicht over de krater met mooi kleurrijk kratermeer. Op een heldere dag kan je van op de top zowel de Atlantische als de Stille oceaan zien!

 

Transfer naar de luchthaven voor het vertrek naar huis

IMG_1076

Dag 11: aankomst in Brussel

 

 

Aankomst in Brussel

 

IMG_2807