Noorwegen

begeleide groepsreizen - Schrijf je nu in

reizen in groep tijdens de zomer

De pracht van Noorwegen is u ongetwijfeld wel gekend. Wist u dat u vanaf begin september reeds het noorderlicht kan waarnemen in Noorwegen?

Naast ons aanbod aan individuele programma’s en Fly & Drives in het Zuiden (fjord Noorwegen), bieden wij ook complete groepsprogramma’s of themareizen te kiezen. Samen met een ervaren begeleider ontdekt u het beste van wat iedere streek te bieden heeft. Er wordt steeds gereisd in een kleine Nederlandstalige groep op basis van vol pension met alle excursies inbegrepen.

Een greep uit het aanbod voor deze zomer en het najaar:

OP ONTDEKKING IN HET LAND VAN DE SÁMI
Reis mee tijdens deze 11-daagse ontdekking van Noord-Scandinavië, ons meest uitgebreide programma voor wie kennis wil maken met de rijke Sámi cultuur. Door het fenomeen van de middernachtzon genieten de deelnemers er van extra lange dagen. Er wordt gereisd van de Noordpoolcirkel tot de Noordkaap. Onderweg worden ook nog Tromsø, de Lofoten en de Vesterålen bezocht. De diverse landschappen in het binnenland en langs de kust bekoren elke reiziger.
Er wordt gelogeerd in typische logies en de heerlijke lokale keuken staat centraal. In het programma zijn maar liefst 16 bezoeken en excursies inbegrepen zoals een walvissafari, bezoek aan de Noordkaap, zeearendsafari, bezoek aan een Wildlife Park, wandelen met husky’s, bezoek aan een rendierboerderij en nog veel meer.
Vertrek: 18 juli 2019 (11 dagen – laatste plaatsen)

FJORD NOORWEGEN MET OSLO
Ontdek het beste van Zuid-Noorwegen tijdens deze 9-daagse cultuur- en natuurreis. Na een verkenning van Bergen staat een uitgebreide ontdekking van het prachtige fjordengebied met Flåm, Geiranger en Ålesund op het programma. Na een verkenning van Trondheim wordt een panoramische treinrit naar Oslo gemaakt waar de reis afgesloten wordt. Tijdens deze rondreis worden maar liefst 5 Norway Scenic Routes gevolgd.
Tijdens dit gevarieerde programma worden ook aantal boottochten gemaakt langs prachtige fjorden om deze eens vanuit een ander perspectief te kunnen bewonderen. Tijdens dit 9-daags programma is er ook speciale aandacht voor de heerlijke lokale keuken.
Vertrek: 5 september 2019 (9 dagen – laatste plaatsen)

NOORSE KUST EN FJORDEN MET DE NOORDKAAP
Beleef al het beste van wat Noorwegen te bieden heeft tijdens deze unieke 9-daagse cultuur- en natuurreis. Eerst staat een verkenning van het prachtige fjordengebied op het programma met o.a. Bergen en Flåm. Vervolgens wordt een prachtige zeereis aan boord van de Hurtigruten langsheen de adembenemende kusten van Noorwegen gemaakt.
Als hoogtepunt wordt een bezoek aan de Noordkaap gebracht. Bij dit vertrek kan het magische noorderlicht al gespot worden tijdens het laatste deel van de reis.
Vertrek: 16 september 2019 (9 dagen – laatste plaatsen)

OP ZOEK NAAR HET NOORDERLICHT
Tijdens deze 8-daagse noorderlichtreis langs de prachtige kust van Noord-Noorwegen staan de natuur en het noorderlicht centraal. Op de idyllische Lofoten eilandengroep wordt er verbleven in typische vissershuisjes en vervolgens wordt een 3-daagse zeereis met de Hurtigruten richting de Russische grens gemaakt.
Op het programma staan o.a. een walvissafari, bezoek aan een noorderlichtcentrum, zeearendsafari, sightseeing van de Lofoten, Tromsø – stad van het noorderlicht, bezoek aan de Noordkaap, king crab safari mét proeven en nog veel meer. Er wordt gereisd in een kleine reisgroep van maximaal 14 personen.
Vertrek: 26 september 2019 (8 dagen)