Moskou & Sint-Petersburg

Van 23 tot 30 augustus 2019 - Schrijf je nu in

Begeleide rondreis – volzet!

 

 

rusland (20)

 

Dag 1 Brussel – St. Petersburg

We vliegen met Brussels Airlines naar Sint-Petersburg.

Verwelkoming door onze lokale Nederlandstalige gids. Transfer naar het hotel voor de check-in.

Even opfrissen waarna we vertrekken voor een panoramische stadsrondrit die ons de stad laat ontdekken. We bezichtigen het paleizenplein met het winterpaleis, het kunstenplein met het Russisch Museum, de zomertuin, het Marsveld en het Senate Square.

Avondmaal en overnachting in Hotel Holiday Inn Moskovskie Vorota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 2 St. Petersburg

In de voormiddag bezoeken we de imposante Petrus & Paulus vesting, het oudste historische en architecturale monument van de stad.

In de namiddag passeren we de Smolny Kathedraal en het Smolny Instituut.

We eindigen met een bezoek aan de Kerk van de Verlosser op het Bloed, een Russisch-orthodoxe Kerk aan het Gribojedov kanaal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avondmaal en overnachting in Hotel Holiday Inn Moskovskie Vorota.

Dag 3  St. Petersburg

In de voormiddag bezoeken we Petrodvorets, het Russische Versailles gelegen aan de Finse Golf.

Na de lunch trekken we naar één van de hoogtepunten van St. Petersburg en dat is natuurlijk de Hermitage met zijn kunstschatten.

Avondmaal en overnachting in ons hotel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 4  St. Petersburg

In de voormiddag maken we een uitstap naar Pushkin, het vroegere Tsarskoje Selo, waar zich het Zomerpaleis van Catharina de Grote bevindt. De residentie werd gebouwd door de beste Russische architecten en wordt beschouwd als een meesterwerk van Russische barok.

Op een paar kilometer van Tsarskoje Selo ligt Pavlovsk, een landgoed dat Catharina II in 1777 aan haar zoon, de latere Tsaar Paul I, cadeau gaf. Het paleis is geïnspireerd op een Italiaanse villa. Het landgoed bestaat uit een uitgebreid landschapspark, compleet met een riviertje, bruggetjes en een tempel.

Avondmaal en overnachting in Hotel Holiday Inn Moskovskie Vorota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

<<<

Dag 5 Sint-Petersburg naar Moskou 

In de voormiddag staat een bezoek aan het Yusupov Paleis op het programma. Eén van vier paleizen in de stad die eigendom waren van de gefortuneerde Felix Yusupov.

Na de lunch gaan we aan boord van de SAPSAN hogesnelheidstrein richting Moskou.

Vertrek St. Petersburg 15u00

Aankomst Moskou         18u45

Kennismaking met onze Nederlandstalige gids en transfer naar Hotel Holiday Inn Suschevsky voor het avondmaal en de overnachting.

 

Dag 6 Moskou

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na het ontbijtbuffet maken we kennis met Moskou. De westerse neonreclames zouden je haast doen vergeten dat het land een communistisch verleden heeft. Voor de meeste Russen is het Rode Plein niet alleen het hart van Moskou, maar ook het hart van Rusland; hier bevindt zich het historische machtscentrum van Rusland: het Kremlin met zijn tsarenpaleizen en kathedralen.

 

Na de lunch in een lokaal restaurant, bezoeken we de Tretyakov galerij. 

Het museum bezit verder een collectie Russische schilderkunst uit de 18e, 19e en 20e eeuw. We eindigen de dag met een bezoek aan het Novodevitsji Kerkhof. Deze begraafplaats wordt beschouwd als één van de meest prestigieuze in Rusland.

Avondmaal en overnachting in Hotel Holiday Inn Suschevsky.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 7 Moskou

Bezoek aan het Kremlin. Hoogtepunt is een bezoek aan de wapenkamer van het Kremlin waar de schatten die de tsaren door de eeuwen heen verzameld hebben te bezichtigen zijn.

Na de lunch trekken we naar weer één van de hoogtepunten van deze reis. De prachtige oude kloostervesting van Zagorsk ligt 70 km ten noordwesten van Moskou.

Avondmaal en overnachting in Hotel Holiday Inn Suschevsky 4****.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 8 Moskou naar Brussel

Bezoek aan de metro van Moskou. Zij zijn allemaal verschillend en puilen uit van artistieke rijkdom en nog een beetje communistische propaganda.

Daarna maken we een wandeling op de bekende Arbat straat. Begin jaren tachtig werd de Arbat een voetgangerszone, die zich ontwikkelde tot het centrum van straatmuzikanten, -schilders en -artiesten.

Omstreeks 12 uur volgt de transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Zaventem.

Moskou              vertrek om 15u00 met vlucht SN2836

Brussel aankomst om 17u40

Nota:

Tijdens deze reis bieden wij aan de deelnemers ook de gelegenheid om een balletvoorstelling bij te wonen in het Bolsjoj theater in Moskou en/of het Hermitage theater in Sint-Petersburg