Iran

van 3 tot 14 oktober 2019 - Schrijf je nu in

 12-DAAGSE COMPLETE BEGELEIDE RONDREIS o.l.v. Karel Baillieux – gegarandeerde afreis!

DARIUS EN XERXES ACHTERNA

Download hier het volledige programma IRAN 2019

 

iran

Maak kennis met Iran, een land met een eeuwenoude beschaving. U bezoekt de overblijfselen van het roemruchte Perzische rijk, met als hoogtepunten Isfahan en Persepolis. Voel de devotie van de pelgrims in de heiligdommen van Shiraz, de uiterst vriendelijke bevolking en bewonder de verfijnde schoonheid van architectuur, tegelwerk, miniaturen en kalligrafie. Niet alleen Isfahan en Persepolis staan op het programma, maar ook Kerman, Al Rayen (mini Bam), Yazd, Nain, Qom en Kashan. U gaat een zeer volledige rondreis tegemoet.

iran 4

DAG 1:     BRUSSEL – SHIRAZ

Vertrek vanaf Zaventem in de namiddag per lijnvlucht naar Shiraz, via Istanbul. ’s Avonds laat onthaal en transfer naar het hotel.

DAG 2:       SHIRAZ

Vandaag eerste bezoek aan Shiraz:  theologische school. Verder bezoek aan de Nasir al Molk moskee.

iran 5

Verder wandeling in de Perzische Eram tuinen. Na de lunch bezoek aan de mausolea van Iraans grootste dichters Hafez. Bezoek aan de bazar Vakil met zijn moskee “Regent”.

Logies in Shiraz.

iran 6

 

DAG 3:          SHIRAZ – PERSEPOLIS – PASARGADAE – SHIRAZ

 

Vandaag bezoek aan Persepolis-site, wellicht één van de oudste steden ter wereld (Unesco).

Deze unieke Perzische architectuur is een verwijzing naar de Griekse, Egyptische, Assyrische en Medische kunstvormen, met uitzonderlijk goed bewaarde basreliëfs.

iran 9

Vervolgens, even buiten Persepolis, bezoek aan de necropolis van Naqsh-e-Rustam, gekend voor zijn bas-reliëfs en de Achaemenidische koningsgraven van Darius I en II. Verder bezoek aan het graf van Cyrus de Grote in Pasargadae (Unesco) of “Perzisch Kamp.

iran 8

DAG 4:         SHIRAZ – SARVESTAN – NEYRIZ – KERMAN

iran 12

Vandaag lange rit naar Kerman. In Sarvestan halte aan het Sassanidenpaleis, met mooie ingangspoort met 3 Iwans. In Neyriz, bewonderen we de moskee met de mooie minaret en een prachtige mirhab in stuc. Logies in Kerman.

rian 11

 

DAG 5:        KERMAN – MAHAN – RAYEN – KERMAN

 

In de voormiddag bezoek aan de lemen site van Rayen, omringd door concentrische omwallingen.

iran 14

We bereiken Mahan, waar we één van de mooiste islamitische mausolea bezoeken: deze van Shah Nematollah Vali. Bezoek aan de tuinen van Shakazadeh-Bagh-e Shakhzade. Terugkeer naar Kerman.

iran 13

DAG 6:             KERMAN – RAFSANJAN – ZEIN OD DIN – YAZD

 

Bezoek aan Kerman: de mooie Hamam Kinjali Khan, de Vakilbazar, de Vrijdagmoskee, Ganj Ali Khan complex, alsook de Moskee der Seldjoukiden. Tevens een speciaal octogonaal Gondad-Jabaliye gebouw ( 11e eeuw)

iran 18

Verder op de dag rijden we door een woestijnstreek en bezoek aan één van de meest authentieke caravanserails van de Zijderoute:  Zein-od-Din.  Logies in Yazd.

iran 17

DAG 7:             YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN

iran 20

In de voormiddag bezoek aan Yazd, één van de oudste karavaansteden uit Perzië.

Via Meibod rijden we naar Nain waar we de prachtige Jameh-moskee bezoeken. Nain is tevens wereldberoemd voor zijn tapijtenindustrie. Aankomst en logies voor 3 nachten in Isfahan.

iran 19

DAG 8:                   ISFAHAN

Volle dag bezoek aan Isfahan, de rijkste stad van Iran op historisch vlak (Unesco) en uiteraard het hoogtepunt van de reis, de “Parel” van Iran:  Bezoek aan het Koninklijk plein Meidan-e-Emam, het op één na grootste, maar ook het mooiste plein ter wereld. Bezoek aan de moskeeën Masjed-e-Imam: toparchitectuur van de Safaviden, met geglazuurde mozaïeken en kalligrafie. Iets verder op het plein de zeer verfijnde moskee van Sheik Lotfollah en het paleis van Ali Qapu, met heel mooie ontvangsruimtes voor buitenlandse gasten. In de namiddag bezoek aan het paleis Chehel Sotoon (Unesco) met “zijn 40 zuilen” Halte aan de Pol-e-Khaju brug.

’s Avonds genieten van het wondermooi zicht op de bruggen over de Zayandeh-Rood rivier. Overnachting in Isfahan.

 

DAG 9:                  ISFAHAN

 

Vandaag tweede grondig bezoek aan Isfahan, met o.a. bezoek aan de Masjed-é-Jamee moskee (vrijdagmoskee). Na de lunch bezoek aan de Armeense wijk Jolfa, met de prachtige Armeense kathedraal Ye-Vank. Overnachting in Isfahan.

DAG 10:        ISFAHAN – NATANZ – KASHAN – QOM – TEHERAN

Na een korte halte in het charmant dorp Natanz rijden we naar Teheran via Kashan  met zijn tuinen “Fin”, schitterende Perzische uitbeelding van het paradijs (Unesco), voorbeelden van traditionele Perzische burgerlijke architectuur: Het Tabatabieh koopmanshuis. Halte in Qom (steeds onder voorbehoud), één van de heiligste sjiitische steden van Iran. Indrukwekkend bezoek! Tegen de avond aankomst in Teheran. Logies in hotel Evine of gelijkwaardig****.

iran 26

DAG 11:             TEHERAN

Volle dag bezoek aan Teheran, met de belangrijkste monumenten. Het archeologisch museum (prachtstukken van prehistorie tot de Sassaniden); tevens bezoek aan het fantastisch mooi Golestan Paleis. Tot slot het wondermooie Juwelenmuseum met topstukken zoals de Pahlavikroon en pauwentroon. U bezoekt hier één van de rijkste diamanten- en edelstenencollecties ter wereld! Na het avondmaal, overnachting.

iran 27

DAG 12:   TEHERAN – BRUSSEL

In de namiddag, terugvlucht naar Brussel via Istanbul.

rian 2

 

iran 3

De voorbije jaren kwamen cultuurklanten terug met enthousiaste verhalen over de hartverwarmende contacten met de vriendelijke en zeer hoogstaande Iraanse bevolking; de overdaad aan schitterende steden en cultuurschatten, de imposante berg- en woestijnlandschappen. Dit enthousiasme heeft voor een deel te maken met de algemene versoepeling, sinds het aantreden van de gematigde president Hassan Rohani in augustus 2013. Ook de recente versoepeling van de opgelegde sancties zal de algemene economie en toerisme doen groeien. De nu reeds merkbare toevloed van het internationaal toerisme impliceert een zeer tijdige reservatie van uw gewenste reisdatum voor 2019. U zal er zich ongelooflijk veilig voelen, te midden van een zeer vriendelijke en fiere Perzische bevolking