Peru

individueel of in groep - Schrijf je nu in

Individuele rondreis of begeleide groepsreis

 

colca      

Prachtige berglandschappen en wouden, mysterieuze overblijfselen die getuigen van een indrukwekkend verleden en eeuwenoude tradities maken van Peru één van de boeiendste landen van Zuid-Amerika. Verscheidene beschavingen hebben hun stempel gedrukt op de inwoners, maar het is vooral de Incacultuur die de reiziger niet onberoerd zal laten. Wij brengen u naar het hart van het Zonnerijk om u deze betoverende wereld te laten ontdekken.

We bieden privéreizen aan in Peru: u reist dus met uw eigen gezelschap. Elke rondreis is aan te passen aan uw wensen, zo kunt u ook verschillende regio’s combineren en eventueel een jungleverblijf inlassen op het einde van de reis. Wij helpen u graag uw eigen reis in Peru samen te stellen.

De reis kan optioneel met uw eigen Engelstalige privégids en privévervoer.

Voor groepsreizen zie onderaan deze pagina

 Dag 1:        vertrek naar Lima

vlucht naar Lima

Na aankomst op de luchthaven van Lima volgt de transfer naar het hotel.

img_2339

huacachina

 

Dag 2     Paracas – Ballestas eilanden – Nasca

’s Morgens vertrekken we naar Paracas waar we inschepen voor een boottocht naar de Ballestas eilanden, ook wel de kleine Galapagos eilanden genoemd vanwege de uitbundige aanwezigheid van maritieme zoogdieren en vogels.

De eilanden zijn bevolkt door duizenden robben, zeeleeuwen en talrijke vogelsoorten zoals albatrossen, pinguïns en jan-van-genten.

In de namiddag vertrekken we naar Nasca. Onderweg brengen we nog een bezoek aan de oase van Huacachina en aan een pisco brouwerij.

img_2067

Optioneel voor de liefhebbers : zandbuggy tour

Aankomst in Nasca in de late namiddag

ballestas

Dag 3        Nasca – Arequipa

Na het ontbijt begeven we ons met de bus naar de luchthaven van Nazca voor één van de hoogtepunten van onze reis: een vlucht over de Nascalijnen.

Vroege lunch in Nasca waarna vertrek per bus naar Arequipa.

Overnachting in Arequipa.

img_0254

nasca

Dag 4       Arequipa

De bijnaam van Arequipa is ¨witte stad¨. De stad heeft vele prachtige gebouwen die gemaakt zijn uit licht gekleurd vulkanisch gesteente dat ´sillar´ heet.

Vervolgens bezoeken we het centrum van deze mooie stad. Ingesloten door sierra’s en woestijnen, werd het koloniaal patrimonium hier het best bewaard. Naar klassiek Spaans model is het oude centrum gebouwd rond het belangrijkste plein, de Plaza de Armas, waar de hidalgo’s of Spaanse edelen kwamen paraderen. Er heerst hier nog steeds een gezellige drukte. Bezoek aan het klooster van Santa Catalina en het museum waar mummie Juanita bewaard wordt.

IMG_2178

Overnachting in Arequipa.

Dag 5       Arequipa – Colca Canyon

Ten noorden van Arequipa, in een ruig bergland, heeft de Río Colca een immense kloof uitgeslepen in de vulkanische gesteenten van de Andes.

In de namiddag doen we het rustig aan. U krijgt de mogelijkheid om te genieten aan de thermale warmwaterbronnen van Chivay waar u heerlijk kan relaxen.

img_2199

We overnachten in Chivay.

   pisaq

 

Dag 6     Colca Canyon – Puno

In de vroege ochtend rijden we naar Cruz del Condor waar u een fabelachtig uitzicht hebt op de Colca Canyon en de Colcarivier die meer dan 1000 m lager stroomt. Op deze plaats kunt u de condors bewonderen die opstijgen uit de kloof. Een unieke ervaring! Geniet van het schitterende panorama dat het Andesgebergte biedt. Voor naar Puno op de  ‘altiplano’ (hoogvlakte). Een reis doorheen fantastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen en kleine meren waar flamingo’s leven.

img_0734

Tegen het einde van de namiddag aankomst te Puno

Overnachting in Puno.

cocla-canyon

Dag 7     Titicacameer

Na het ontbijt maken we een boottocht naar de vlottende eilanden van URO en vervolgens naar het eiland Taquile in het Titicacameer.

img_2347

De bewoners leven er volgens oude gebruiken die ze door de eeuwen heen hebben weten in stand te houden. Zo wil de traditie van de Taquilenen dat iedere man en vrouw breit.

Overnachting in Puno.

 IMG_0933

Dag 8      Puno – Cusco

Vertrek naar Cusco over de altiplano.Vervolgens is een halte voorzien in La Raya, het hoogste punt van uw reis, op 4335 meter.

img_2473

In de namiddag bezoek aan Raqchi ook bekend als de tempel van Wiracocha, een belangrijke Incatempel op de altiplano. Vooraleer toe te komen in «de navel van de wereld» wordt nog het kapelletje van het dorp Andahuaylillas bezocht. Aankomst in Cusco op het einde van de namiddag.

Overnachting in Cusco

 altiplano

Dag 9      Cusco

Na het ontbijt  bezoeken we de archeologische sites net buiten Cusco en daarna duiken we de stad in en passeren er aan de mooiste plekjes. Het oud gedeelte van Cusco vormt een vreemd samengaan tussen Inca- en koloniale architectuur. De muren die de Inca’s bouwden waren zo massief, dat de Spanjaarden er nooit in slaagden om ze volledig te slopen. Zij besloten dan maar om hun eigen gebouwen bovenop de oorspronkelijke muren te bouwen.

IMG_2420

img_2400

Overnachting in Cusco.

cusco

Dag 10     Heilige Vallei

De naar boven slingerende weg brengt ons naar de archeologische site van Pisac. Eenmaal boven maken we een unieke wandeling en wacht ons een nieuw hoogtepunt: de zeer goed bewaarde Zonnetempel. Het uitzicht is werkelijk verbluffend.

De terugrit leidt ons langsheen de rivier tot in het plaatsje Urubamba.

overnachting in Urubamba.

 IMG_6467

 

Dag 11    Heilige vallei

 

We verlaten Urubamba en rijden verder naar Maras waar we het oogverblindende wit van de ontelbare “Salineras”, de zogenaamde zoutterrassen, ontdekken.

IMG_2586

In Moray vind je enorme natuurlijke gaten in het landschap die de Inca’s gebruikten voor landbouwdoeleinden. Van hieruit gaat het verder naar Chinchero. Met zijn eeuwenoude huizen, historische kerk en traditioneel geklede bewoners is het zonder twijfel het meest typische dorp van de hele omgeving.

IMG_1598

Overnachting in Aguas Calientes

Dag 12     Machu Picchu – Cusco

Vertrek naar de archeologische site van Machu Picchu (“oude berg” in de quechua taal). Bezoek aan deze wereldberoemde mytische Incastad. Deze site is zonder twijfel de indrukwekkendste van het continent mede door het feit dat hij nooit ontdekt is door de conquistadores en natuurlijk ook door zijn prachtige ligging aan de toegangspoort van het Amazonewoud.

Terugkeer naar het station van Aguas Calientes om de trein te nemen richting Cusco.

Overnachting in Cusco

machu-picchu

 

Dag 13      Cusco – Lima

Vrije voormiddag in Cusco. Vlucht van Cusco naar Lima.

IMG_0652

overnachting in Lima

 

Dag 14      Lima thuis

Voormiddag bezoeken we het Nationaal Archeologisch Museum. Dit is één van de beste musea in Peru. Hier kan je o.a. twee beroemde bewerkte stenen Obelisken bewonderen van ongeveer 3000 jaar oud, de Estela Raymondi en de Tello Obelisk

Intercontinentale naar huis.

afbeelding1

Dag 15          Aankomst

aankomst thuis

Groepsreizen

Hieronder vind je Nederlandstalig begeleide groepsreizen 2019 in Zuid Amerika. Wederom een hele waaier aan verschillende reizen. Onder andere de gekende klassiekers, Zuid met Noord Peru en Zuid Peru met Bolivia. Deze groepsreizen gaan door van 10 tot 18 personen. Kleine groepen met persoonlijke service! Groepsreizen zijn enkel voorgesteld met landarrangement. Vluchten nog toe te voegen. De prijs landarrangement staat vast. Hierdoor ben je ook meer flexibel en kan je eventueel 1 dag vroeger of later dan de groep vliegen.


Al deze reizen zijn ook mogelijk voor privé groepen of families of op individuele basis.


h

afreisdata groepsreizen

Groep 106 april -18/21 april13 of 16 dagenpaasvakantie/Familie reis Z-Peru € 1 355KLIK
Groep 206 of 08 april -24 april17 of 19 dagen noord Peru + zuid Peru Paasvakantie € 1 975KLIK
Groep 326 april -20 mei25 dagen Peru / Bolivia € 1 399KLIK
Groep 412 of 14 mei -30 mei17 of 19 dagen noord Peru + zuid Peru  nog enkele nodig voor gegarandeerd vertrek € 1 399KLIK
Groep 529 Mei-11 juniNIEUW 14 d Culinair Z -Peru met een snuifje cultuur! € 2 125KLIK
Groep 602 of 11 juni -27 juni/INTI RAYMI17 of 26 dagen TOTAAL  PeruSpeciale reis €    989KLIK
Groep 713 juli – 25/28 juli13 of 16  dagen familie reis zuid Peru € 1 399 KLIK
Groep 814 -16juli -01 augustus17 of 19 dagen Noord + zuid Peru € 1 399KLIK
Groep 906 september -30 sept25 dagen Peru / Bolivia € 1 975KLIK
Groep1001 september -21 /23 sept21 of 23 dagen enkel Bolivia  € 1 625KLIK
Groep 1126 october -9/16 november15 of 22 dagen noord Peru +Ecuador € 1 399KLIK
Groep1229 sept of 01 oct tot 17 oct17 of 19 dagen noord Peru + zuid Peru € 1 099KLIK
Groep1318 october -11 november25 dagen Peru / Bolivia € 1 975KLIK
Groep1418 november – 9 december22 dagen Totaal Colombia   € 1 839KLIK
 K

*prijzen zijn vanaf voor de korte versie/ kijk op link naar juiste prijs en programma