Eigen groepsreis Ecuador

van 21 april tot 6 mei 2020 - Schrijf je nu in

Begeleide groepsreis

Gelegen langs de evenaar is dit uitgestrekte land een perfecte introductie op Zuid-Amerika, met haar ongerepte natuur, ongeschonden cultuur, historische rijkdommen en geografische verscheidenheid. In het landschap van Ecuador is het Andesgebergte dominant aanwezig.

De lucht is er bijna onnatuurlijk licht. Toch is de Siërra ook het centrum van Ecuador: in volstrekte harmonie met haar vredige natuur leeft hier bijna de helft van de bevolking, voornamelijk indianen.

Programma

Dag 1 (21/04)        Amsterdam – Quito

Transfer vanuit Genk naar Amsterdam Schiphol.

Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Quito met KLM.

AMSTERDAM    10u00

QUITO                 14:40

Onthaal aan de luchthaven van Quito en transfer naar het hotel. Opfrissen en daarna geniet u van een welkom diner.

Quito is gelegen op 2.850m hoogte, is dit een werkelijk fascinerende stad. Benoemd tot cultureel werelderfgoed, herbergt Quito nog fantastische monumenten en talrijke architecturale meesterwerken uit de 16de, 17de en 18de eeuw. Men vindt er ook het monument van de Evenaarlijn, opgericht ter ere van de Franse en Spaanse ontdekkingsreizigers die er in de 18de eeuw de ligging van de evenaar wisten te bepalen.

Overnachting in Casa Aliso in Quito

Dag 2 (22/04)        Quito – Nono

Vandaag , tijdens het stadsbezoek aan Quito, leren we over het Inca tijdperk, de Spaanse invasie en de onafhankelijkheid van Ecuador. Wandeling door de oude stad, gevolgd door een rit naar de Panecillo heuvel met het 41 meter hoge standbeeld. Bewonder de plazas, kerken en koloniale gebouwen in de stad.

Vervolgens rit naar Nono voor lunch en bezoek. 

Nono is een ecologische site in het Andesgebergte op 45min van Quito. De streek is ideaal voor fotografen, natuurliefhebbers en voor wie wenst te ontsnappen aan de drukte van de steden en het vredevolle platteland van Ecuador wenst te ontdekken. Van de 1.600 vogelsoorten die Ecuador rijk is, leven er veel in deze streek. Daarnaast is Nono beroemd om zijn vele bromelia’s, orchideeën, vlinders, kikkers, kolibries…

Overnachting in Quito

 Dag 3 (23/04)          Evenaar

Vandaag bezoek aan Quito’s grootste attractie: La Mitad del Mundo en het Intinan of equator openluchtmuseum, op de evenaar.

Vervolgens ontdekken we Mindo Cloudforest met bezoek aan de orchideeëntuin en vogelreservaat.

Overnachting in Quito

Dag 4 (24/04)        Jungle

Rit naar Cotundo en de Huasquila Lodge, een privédomein in de jungle gelegen langs het Sumaco National Park en het Antisana Ecological Reserve op 3u van Quito. Hier eindigt de Andes en begint de amazone, het is vrij van muggen. De geografische locatie laat toe om een divers ecosysteem te ontdekken alsook de Kichwa community.

Na aankomst, de lunch en wat rust nemen we u mee voor een korte wandeling naar een waterval, waar ook zwemgelegenheid is.

Na het avondmaal volgt nog een chocolade sessie, waar u alles te weten komt over de productie van deze lekkernij.

Overnachting in Huasquila lodge

Dag 5 (25/04)  Jungle

Voormiddag wandelen we naar de petrogliefen in de heilige vallei van Cotundo. Onderweg stop bij een theeplantage.

Namiddag worden we verwelkomd bij de Kichwa Community met een dansspektakel en leren we de lokale cultuur kennen.

Overnachting in Huasquila lodge

Dag 6 (26/04)  Jungle

Vandaag staat een kanotocht in Misahuallí op het programma. We bezoeken het Amazonico Rescue center , waar dieren worden geherintroduceerd in hun natuurlijke habitat o.a. papegaaien, yaguarundis, coatis, toekans, schildpadden,…

Bij de caiman lagoon kunnen we alligators spotten.  

Nadien is er nog wat vrije tijd om relaxen bij het zwembad en de jacuzzi in de lodge.

Overnachting in Huasquila lodge

Dag 7 (27/04)        Jungle – Quito

Ontbijt en check-out.

Transfer naar Quito met onderweg een bezoek aan de warmwaterbronnen Termas de Papallacta voor een ontspannend bad.

Overnachting in Rincon de Puembo hotel, Quito. 

 Dag 8 (28/04)       Quilotoa

Bezoek aan Quilotoa met zijn prachtige zichten. Het Quilotoa-meer ligt op 3.850 meter hoogte.  Lunch in een typisch restaurant. Transfer naar Riobamba.

Overnachting in hotel La Andaluza, Riobamba. 

Dag 9 (29/04)        Cuenca

Rit naar Cuenca, met onderweg een bezoek aan de archeologische site Ingapirca.

Cuenca: gesticht in de 16de eeuw op Canari- en Incaruïnes, wordt Cuenca omwille van zijn pracht en praal ook wel het Athene van de Andes genoemd. De kasseistraatjes en de huizen met houten balkons en stukmuren hebben onbeschadigd de koloniale periode overleefd. Daarom werd in 1999 het stadscentrum opgenomen op de Unesco werelderfgoedlijst. Tegenwoordig beroept Cuenca zich echter voornamelijk op zijn keramiekindustrie en de vervaardiging van Panamahoeden.

Overnachting in Oro Verde, Cuenca

Dag 10 (30/04)        Cuenca

Vandaag staat een stadsbezoek Cuenca op het programma. We maken een wandeltocht door de oude stad langs kerken, kunstgalerijen en markten, panoramische zichten over de stad vanuit Turi, en bezoek aan een keramiek- of Panamahoeden atelier. 

Overnachting in Oro Verde, Cuenca


Dag 11 (01/05)      Cuenca-Guayaquil

Transfer naar Guayaquil met onderweg bezoek aan het nationaal park van El Cajas. De fauna van nationaal park Cajas omvat 157 soorten vogels, 44 zoogdiersoorten waarvan acht endemisch zijn in Ecuador en twee uniek voor Cajas.

Overnachting in hotel Oro Verde in Guayaquil

Dag 12 (02/05)      Guayaquil – Puerto Lopez

Transfer naar Puerto Lopez in de voormiddag .

Puerto López is een klein vissersdorpje in een boogvormige baai aan de Pacifische kust en het  hoofdkwartier van het Machalilla Nationaal Park.

Vrije namiddag aan het strand.

Overnachting in hotel Ancora in Puerto Lopez.

Dag 13 (03/05)        Puerto Lopez

Uw dag start om 9u met een transfer naar de Agua Blanca-gemeenschap en een bezoek aan het Museum van de Manteña-cultuur. Het is een klein maar interessant museum waar u meer te weten komt over de geschiedenis en het archeologische belang van deze cultuur. De daaropvolgende wandeling eindigt in een vulkanische lagune waar u kunt genieten van een natuurlijk modderbad! Terugrit naar het hotel.

Vrije namiddag, waar we een wandeling maken door Puerto Lopez.

Overnachting in hotel Ancora in Puerto Lopez.

Dag 14 (04/05)                  Isla de la Plata

Ken je de kleine Galapagos? Dit is het eiland Isla de la plata.  ‘s Morgens neemt u de boot in Puerto Lopez die u naar het La Plata eiland brengt. Dit eiland wordt beschouwd als een afspiegeling in het klein van de fauna van de Galapagos eilanden. In het bijzonder staat het eiland bekend om zijn grote populatie zeevogels zoals de fregatvogels, jan-van-genten, … Aan de oever van een klein strand kan u ook enkele zeehonden bewonderen. Gedurende een wandeling kan u genieten van de prachtige natuur in dit gebied.

Volle dag bezoek, per speedboot, aan het eiland Isla de la Plata (1.5u varen)

Overnachting in hotel Ancora in Puerto Lopez.

Dag 15 (05/05)                  Guayaquil – Amsterdam

Voormiddag bezichtigen we  Guayaquil, het industriële en commerciële centrum van Ecuador.

Guayaquil is de grootste stad in Ecuador, een bruisende metropool gelegen aan de Guayas rivierdelta. De stad beschikt over een drukke haven met indrukwekkende commerciële gebouwen en waardige herenhuizen. Verder is Guayaquil rijk aan musea, sportcentra en muzikale evenementen langs haar nieuwe waterkant. Opmerkelijke bezienswaardigheden zijn: de Barrio las Penas met zijn oude houten huizen en geplaveide straatjes en de pier (Malecon 2000), het mooiste en meest bezochte deel van Guayaquil waar amusement, cultuur en natuur thuis zijn.

Na de lunch transfer naar de luchthaven van Guayaquil.

Terugvlucht naar huis.

Vertrek in GUAYAQUIL 18:40

Rechtstreekse vlucht met KLM

Dag 16 (06/05)                  thuiskomst

Aankomst in Amsterdam om 13:15 en transfer naar Genk