Winter in IJsland

individueel of in groep - Schrijf je nu in

Iceland-4

Winters IJsland, dat zijn temperaturen tussen +2°C en -8°C. Relatief mild omdat ze gefabriceerd worden door de ijzige adem van de Noordpool en een warme golfstroom langs de zuid- en westkust. Het zorgt ervoor dat IJsland niet volledig bedolven wordt door een dik pak sneeuw en het volledige jaar rond kan schitteren. En dat schitteren mag u letterlijk nemen omdat de goden voor een speciale belichting zorgen: het noorderlicht. Ze zijn soms wat wispelturig op dat vlak, maar in de periode oktober-maart zijn ze op het toppunt van hun kunnen. Een ideale periode dus voor wie een wintervakantie zoekt met een groot tikkeltje meer.

Iceland-12

Het leven op het platteland valt tijdens de winter zo goed als stil waardoor ook het geluid herleid wordt tot de essentie. De natuur is nu duidelijk hoorbaar en het vertelt een verhaal. Een verhaal van oneindig bruisende golven, donderende watervallen, fluitende stoomzuilen, opschrikkende vogels,… het verhaal van de stilte

Ijsland2011 450 2

IN GROEP

Ga mee op een begeleide rondreis per bus in het land van vuur en ijs! In internationaal gezelschap ontdekt u de parels van het eiland. Een lokale gids en expert toont u de ongerepte wildernis, de vulkanen en lavavelden, warmwaterbronnen, bergen, fjorden, gletsjers en watervallen. De gids neemt u mee naar de klassieke natuurlijke hotspots en de minderbekende plekjes.

OF INDIVIDUEEL

Je reist graag in eigen tempo maar weet niet goed hoe er aan te beginnen? Dan zijn onze zorgvuldig uitgewerkte individuele rondreizen met vastgelegde route zeker iets voor jou. Ze besparen je een hoop opzoekwerk over wat je best kan bezoeken of waar het best kan overnachten, dat hebben wij reeds voor je gedaan.

Bij een uitgestippelde rondreis per huurwagen wordt de accommodatie voor elke etappe vooraf voor jou gereserveerd. De klasse van hotel en vooral ook de ligging is bepalend voor de prijs. bij reservatie van een zelfdrive ontvang je steeds een roadbook met uitgebreide documentatie, routebeschrijving met reisafstanden en tips voor onderweg. Prijzen en data op aanvraag. Programma op maat mogelijk.

Iceland

onze reispromoties

promo citytrip Reykjavik

4-daagse citytrip vanaf 695 euro pp

Dag 1 : Brussel – Keflavik – Reykjavik

Vlucht naar Keflavik en transfer per flybus naar Reykjavik (45 min.). Check-in in Centerhotel Plaza 3*. Optioneel toegang tot de Blue Lagoon.

Dag 2 : “Food walk” door Reykjavik

Afspraak aan de Harpa Music Hall voor een food walk met een lokale Engelstalige gids. Samen met een klein, internationaal gezelschap loopt u langs bij gekende restaurants en familierestaurantjes en ontdekt op die manier de heerlijkste verborgen plekjes van de stad. Tijdens de wandeling proeft u van de smakelijke, lokale keuken: IJslandse hot dog, traditionele vleessoep en artisanaal ijs gemaakt volgens een geheim familierecept. Als laatste proeft u Skyr, de gezonde IJslandse yoghurt. Vrije namiddag. Optioneel kunt u ’s avonds een excursie boeken om het Noorderlicht te spotten (41 euro pp. supplement).

 

Dag 3 : Gouden Cirkel & Secret Lagoon

Vertrek op dagexcursie naar de Gouden Cirkel met de geiser Strokkur in Geysir, de indrukwekkende waterval Gullfoss en het nationaal park Thingvellir. Eindig de dag met een duik in de Secret Lagoon, één van de oudste natuurlijke geothermische baden in IJsland. Ontspan in het deugddoende water met een temperatuur van 38-40C°. Terugkeer naar Reyjavik.

Dag 4 : Reykjavik – Keflavik – Brussel

Transfer per flybus naar Keflavik (45 min.). Terugvlucht naar Brussel.
 

 

prijzen

 
periode prijs s.suppl.
04/11/2019 – 16/12/2019
€ 735
€ 180
19/12/2019 – 03/01/2020
€ 1 045
€ 410
06/01/2020 – 27/01/2020
€ 695
€ 180
30/01/2020 – 20/02/2020
€ 785
€ 240
21/02/2020 – 27/02/2020
€ 820
€ 240
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
 

 

Inbegrepen

  • Vluchten met Icelandair in x-klasse (handbagage inbegrepen).
  • 3 overnachtingen in Centerhotel Plaza 3* te Reykjavik in een standaard dubbele kamer + ontbijt.
  • Dag 1 en dag 4 transfer per flybus (shuttle niet privé) luchthaven- Reykjavik -luchthaven.
  • Dag 2: Foodwalk in internationaal gezelschap met Engelstalige lokale gids (duur: +/- 3u. 30min.).
  • Dag 3: Gouden cirkel met toegang Secret Lagoon in internationaal gezelschap met Engelstalige lokale gids (duur: +/- 9u.).

 

Niet inbegrepen

  • Ruimbagage. Supplement 38 euro pp heen & terug 20KG per persoon.
  • Niet vermelde maaltijden.
  • Optionele excursies.
  • Dranken en persoonlijke uitgaven.
  • Annulatie- en/of bijstandsverzekering.
 
U kunt volgende excursies nog toevoegen:
– Excursie Noorderlicht vanuit Reykjavik in internationaal gezelschap met Engelstalige lokale gids (duur: 3u.-5u.): 41 euro per persoon supplement
 
 

Ijsland2011 863

Winterse natuurkrachten

6-daagse rondreis Zuid-IJsland met franstalige lokale gids vanaf 1310 euro pp

 

Dag 1 : Brussel – Reykjavik

Rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Reykjavik (Klasse-o). Bij aankomst, flybus naar uw hotel te Reykjavik. Overnachting in uw hotel te Reykjavik.

Dag 2 : Reykjavik – Thingvellir – Geysir – Gullfoss

Begin van de dag met bezoek aan het Thingvellir Nationaal Park (UNESCO werelderfgoed) waar het oudste parlement ter wereld samenkwam op de oevers van IJslands grootste meer. Verder naar de geothermische velden van Geysir met zijn borrelende modderpoelen en de geiser Strokkur. Bezoek aan de indrukwekkende Gullfoss waterval die in de winter voor een gedeelte bevroren is. Zwemmen in een warmwaterbron in IJsland is een unieke ervaring. Zo kun je een duik nemen in de secret lagoon. Een natuurlijke hete bron in de buurt van Fludir, een van de oudste natuurlijke zwembaden in het land. Overnachting in de omgeving van de Zuidkust.

Dag 3 : Zuidkust – Skogafoss – Vik

Rit langs de zuidkust, een zeer mooi gebied in de winter. Dit is ook één van de hoofdregio’s voor landbouw en onderweg komt u langs typische boerderijen, vaak met IJslandse paarden. Stop aan de spectaculaire watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. Verder, langs de Myrdalsjokull gletsjer, naar het strand Reynisfjara. Wandeling op het zwarte zand terwijl u de buitengewone rotsformaties bewondert met op de achtergrond de donderende golven van de Atlantische Oceaan. Overnachting in de regio van Vík/ Kirkjubæjarklaustur.
 

Dag 4 : Skaftafell Nationaal Park – Jokulsarlon glaciale lagune

Vandaag rijdt u door het gebied van het Vatnajokull Nationaal Park, genoemd naar Europa’s grootste gletsjer. Een onderdeel van het park is de Skaftafell regio met een buitengewoon prachtige natuur. Verder naar de Jökulsárlón glaciale lagune waar u kunt genieten van een magnifiek zicht op de drijvende ijsbergen in deze glaciale lagune van 180m diep. Vlakbij ligt de het prachtige Diamond Beach, waar ijsbergen smelten op het zwarte zand voordat ze naar zee drijven. Verder richting Svinafellsjokull, een kleine gletsjertong afkomstig van de grote Vatnajökul. Terugkeer naar het hotel en overnachting.
 
Dag 5 : Eyjafjallajökull – Hveragerði – Reykjavik
Ontdekking van het gebied rond de Strato-vulkaan Eyjafjallajokull, waarschijnlijk één van de meest beroemde vulkanen ter wereld. Als het weer het toelaat kun je de 2 meest gekende vulkanen van de regio zien. Namelijk Mount Hekla en Eyjafjallajokull. Bezoek aan het LAVA center waar u uitleg krijgt over de vulkaanuitbarstingen. Verder naar het dorp Hveragerdi, één van de weinige dorpen gebouwd op een geothermisch gebied. Hveragerdi wordt ook het “bloemendorp” genoemd omwille van de vele door warm water verwarmde serres. Verder langs de kust naar het Reykjanes peninsula. Hier kunt u genieten van een duik in “The Blue Lagoon”, een uniek natuurwonder met warm water in het midden van een zwart lavaveld. Terugkeer naar Reykjavik en overnachting.

Dag 6 : Reykjavik – Brussel

Eenvoudig ontbijt en per flybus transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.
 

prijzen

 
periode prijs s.suppl.
14/11/2019
€ 1 365
€ 330
21/11/2019
€ 1 365
€ 330
09/01/2020
€ 1 310
€ 275
23/01/2020
€ 1 365
€ 330
30/01/2020
€ 1 365
€ 330
04/02/2020
€ 1 365
€ 330
18/02/2020
€ 1 365
€ 330
05/03/2020
€ 1 365
€ 330
12/03/2020
€ 1 365
€ 330
26/03/2020
€ 1 365
€ 330
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
 
Kortingen / Supplementen
Korting 3e persoon: – €70
 

 

Inbegrepen

• Rechtstreekse vluchten met Icelandair in klasse-o (bagage en taksen inbegrepen)
• Flybus (gedeelde shuttle bus) dag 1 luchthaven-hotel en dag 6 hotel-luchthaven
• Guided coach tour vanaf dag 2 tot en met dag 5, WIFI aan boord
• Lokale Franstalige gids vanaf dag 2 tot en met dag 5
• 2 overnachtingen in kamer + ontbijt in Reykjavik
• 3 overnachtingen in kamer + ontbijt buiten Reykjavik
• Dag 2,3 en 4, ’s avonds 1-gangenmenu met koffie/thee.
• Dag 2, toegang tot secret lagoon + verhuur handdoeken
• Dag 3 of 4 Kit Noorderlicht: zaklamp, deken en thermoskan met warme chocolademelk
• Toegang tot het LAVA Center met film Volcano.

Niet inbegrepen

• Persoonlijke reisverzekering (sterk aanbevolen)
• Zwemkledij in de Secret Lagoon (verhuur beschikbaar)
• Dranken, snacks, lunches, diners tenzij anders vermeld in het reisschema
• Gegarandeerd laat uitchecken
• Elke service niet specifiek vermeld onder “inbegrepen”
Info
• Minimum 2 deelnemers, maximum 35 deelnemers.
 
Iceland-11
 
 
Ijsland2011 244

 

Jacht op het Noorderlicht

6-daagse rondreis in Zuid-IJsland met engelstalige of nederlandstalige gids vanaf 1379 euro pp

Dag 1 : Brussel – Reykjavik

Rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Reykjavik (klasse-o). Bij aankomst, flybus naar uw hotel te Reykjavik. Overnachting in uw hotel te Reykjavik.

Dag 2 : Reykjavik – Thingvellir – Geysir – Gullfoss – Zuidkust

Begin van de dag met bezoek aan het recent geopend en fascinerende Northern Lights Center in Reykjavik. Tijdens het bezoek krijgt u uitleg over dit natuurfenomeen. Verder naar het Thingvellir Nationaal Park (UNESCO werelderfgoed) waar het oudste parlement ter wereld samenkwam op de oevers van IJslands grootste meer. Verder naar de geothermische velden van Geysir met zijn borrelende modderpoelen en de geiser Strokkur. Bezoek aan de indrukwekkende Gullfoss waterval die in de winter voor een gedeelte bevroren is. Stop in Skalholt, hoofdstad van IJsland tijdens de Middeleeuwen, tegenwoordig een cultureel centrum met een prachtige kerk. Rit naar Laugarvatn Fontana waar u zult zien hoe brood gebakken wordt in de geothermische ondergrond. Degustatie van dit lekkere brood met verse IJslandse boter. Als het weer het toelaat gaat u ’s avonds op zoek naar het mysterieuze Noorderlicht. Of op de avond van dag 3 of 4. Overnachting in de omgeving van de Zuidkust.
 

Dag 3 : Zuidkust – Eyjafjallajokull Vulkaan- Zuidkust

Rit langs de zuidkust, een zeer mooi gebied in de winter. Dit is ook één van de hoofdregio’s voor landbouw en onderweg komt u langs typische boerderijen, vaak met IJslandse paarden. Bezoek aan het LAVA center waar u uitleg krijgt over de vulkaanuitbarstingen. Ontdekking van het gebied rond de Strato-vulkaan Eyjafjallajokull, waarschijnlijk één van de meest beroemde vulkanen ter wereld. Als het weer het toelaat kun je de 2 meest gekende vulkanen van de regio zien. Namelijk Mount Hekla en Eyjafjallajokull. Stop aan de spectaculaire watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. Verder, langs de Myrdalsjokull gletsjer, naar het strand Reynisfjara. Wandeling op het zwarte zand terwijl u de buitengewone rotsformaties bewondert met op de achtergrond de donderende golven van de Atlantische Oceaan. Terugkeer naar uw hotel voor de overnachting.

Dag 4 : Skaftafell Nationaal Park – Jokulsarlon glaciale lagune

Vandaag rijdt u door het gebied van het Vatnajokull Nationaal Park, genoemd naar Europa’s grootste gletsjer. Een onderdeel van het park is de Skaftafell regio met een buitengewoon prachtige natuur. Verder naar de Jokulsarlon glaciale lagune waar u kunt genieten van een magnifiek zicht op de drijvende ijsbergen in deze glaciale lagune van 180m diep. Vlakbij ligt de het prachtige Diamond Beach, waar ijsbergen smelten op het zwarte zand voordat ze naar zee drijven. Verder richting Svinafellsjokull, een kleine gletsjertong afkomstig van de grote Vatnajökul. Terugkeer naar uw hotel en overnachting.
 

Dag 5 : Hveragerdi – Blue Lagoon – Reykjavik

Verder naar het dorp Hveragerdi, één van de weinige dorpen gebouwd op een geothermisch gebied. Hveragerdi wordt ook het “bloemendorp” genoemd omwille van de vele door warm water verwarmde serres. Verder langs de kust naar het Reykjanes peninsula. Hier kunt u genieten van een duik in “The Blue Lagoon”, een uniek natuurwonder met warm water in het midden van een zwart lavaveld. Terugkeer naar Reykjavik en overnachting.

Dag 6 : Reykjavik – Brussel

Eenvoudig ontbijt en per flybus transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.
 

prijzen

 
periode prijs s.suppl.
14/11/2019
€ 1 520
€ 365
28/11/2019
€ 1 520
€ 365
05/12/2019
€ 1 520
€ 365
12/12/2019
€ 1 425
€ 330
09/01/2020
€ 1 520
€ 365
16/01/2020
€ 1 520
€ 365
30/01/2020
€ 1 520
€ 365
04/02/2020
€ 1 520
€ 365
06/02/2020
€ 1 379
€ 320
13/02/2020
€ 1 520
€ 365
18/02/2020
€ 1 520
€ 365
20/02/2020
€ 1 520
€ 365
03/03/2020
€ 1 520
€ 365
05/03/2020
€ 1 520
€ 365
05/03/2020
€ 1 429
€ 330
10/03/2020
€ 1 520
€ 365
17/03/2020
€ 1 520
€ 365
19/03/2020
€ 1 520
€ 365
26/03/2020
€ 1 379
€ 320
02/04/2020
€ 1 520
€ 365
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
 
Korting 3e persoon: -€ 210

Inbegrepen

• Rechtstreekse vluchten met Icelandair in economy (bagage en taksen inbegrepen)
• Flybus (gedeelde shuttle bus) dag 1 luchthaven-hotel en dag 6 hotel-luchthaven

• Lokale gids vanaf dag 2 tot en met dag 5 (meer info: zie onderaan taal van de gids)
• Vermelde overnachtingen in standaard kamer + ontbijt.
• Dag 2,3 en 4 ’s avonds 1-gangenmenu met koffie/thee.
• Toegangsgeld tot het Northern Lights Center te Reykjavik
• Proeverij van brood in Laugarvatn Fontana
• Toegang tot het LAVA Center met film Volcano.
• Dag 3 of 4 Kit Noorderlicht: zaklamp, deken en thermoskan met warme chocolademelk
• 1 avond begeleide tour te voet op zoek naar het Noorderlicht
• Noorderlicht “wake up call” tijdens de nacht in de hotels op het platteland
• Toegang tot de Blue Lagoon in comfort (handdoek, 1ste drankje naar keuze en Silica moddermasker).

Niet Inbegrepen

• Persoonlijke uitgaven dranken en maaltijden
• Annulatie- en/of bijstandsverzekering
• Optionele excursies
• Ontbijt op de dag van aankomst
• Zwemkledij in de blue Lagoon (verhuur beschikbaar)
• Dranken, snacks, lunches, diners tenzij anders vermeld in het reisschema
• Gegarandeerd laat uitchecken
• Elke service niet specifiek vermeld onder “inbegrepen”
 

Taal van de gids

• Nederlandstalige lokale gids voor vertrek op
14/11/2019, 30/01/2020, 20/02/2020, 05/03/2020
• Engelstalige lokale gids voor vertrek op
28/11/2019, 05/12/2019, 12/12/2019, 09/01/2020, 16/01/2020, 30/01/2020, 04/02/2020, 06/02/2020, 13/02/2020, 18/02/2020, 20/02/2020, 03/03/2020, 05/03/2020, 10/03/2020, 17/03/2020, 19/03/2020, 26/03/2020, 02/04/2020
Info
• Minimum 2 deelnemers, maximum 35 deelnemers.

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

 

 

Bezienswaardigheden IJsland

FJORDEN, GLETSJERS en IJS

Aanschouw de dramatische fjorden, gletsjers en kleine vissersdorpen.

IMG_8017

Voorbij Höfn ligt Jökulsárlón, een gletsjermeer met drijvende ijsbergen. Een magische plek! Misschien ziet u de zeehonden zwemmen tussen de ijsschotsen. Wandeling op het zwarte strand tussen de gestrandde ijsblokken.

Verder langs de zuidkust, naar het grootste Nationaal Park van Europa, Vatnajokull, met de hoogste bergen van IJsland.

ZUIDKUST

Mooie rit door de eindeloze lavavelden, over zwarte stranden, langsheen kliffen, gletsjers en watervallen.

In het kleinde dorpje Skógar buldert de mooie Skógafoss waterwal 60 meter naar beneden.

Iceland-13

Verder naar het westen bezoek aan het Eyjafjallajökull Information Center, waarna stop bij de betoverende waterval Seljalandsfoss, waar je achter door kan wandelen.

IMG_8257

 

THE GOLDEN CIRCLE
Vandaag ontdekt u de klassiekers :Geysir, met zijn broertje Strokkur geiser die elke 5-10 minuten uitbarst. Gullfoss, de ” gouden waterval“, ligt even verderop.

De rit gaat verder naar het volgende hoogtepunt: Thingvellir National Park, een UNESCO werelderfgoedsite.

 

Reykjavík:stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de meest noordelijk gelegen hoofdstad.

foto’s: www.baardmanfotografie.com