Lapland

individueel winter 2020-2021 - Schrijf je nu in

Winter in Fins Lapland  2020-2021

IMG_3728
individuele short break in het hoge noorden

Naar de sterrenhemel en misschien het noorderlicht kijken vanuit het comfort van uw eigen bed ? Met een huskyslede of een sneeuwscooter door het Lapse winterland suizen, Kerst vieren in het thuisland van de Kerstman, een rendierfarm bezoeken, een sneeuwschoenwandeling, verblijven in een traditionele blokhut, een glazen iglo of een huisje met een glazen dak,… in Lapland kan het allemaal.

b57526b6-ec0d-47fd-a243-5cdac99f4f4d-1

bekijk ons filmpje:

Arrangementen

Wij bieden uw meerdaagse arrangementen met focus op unieke ervaringen zoals het noorderlicht, een sledetocht me husky’s of rendieren, en zoveel meer…

Voor meer arrangementen of programma op maat contacteer ons.

IMG_3516

Mogelijke arrangementen op individuele basis:

 

Best in Wilderness Weekend

4 dagen/3 nachten – 8/1-2/4/21

Een weekend weg, gevuld met een spannende tocht op de sneeuwscooter en met de husky’s, 2 overnachtingen in Harriniva en één nacht in een blokhut in de wildernis. Met als kers op de taart een ontspannende namiddag in de Aurora Spa van Harriniva met een jacuzzi aan de boord van de rivier.

Dag 1 – Aankomst & noorderlicht avontuur
Transfer van de luchthaven van Kittilä naar Harriniva. Verblijf in gezellige tweepersoonskamers met douche en toilet. Diner in het restaurant. ’s Avonds start het eerste avontuur: na een veiligheidsbriefing en rij-instructie gaat u per sneeuwscooter naar de beste locatie om die avond het Noorderlicht te kunnen aanschouwen. Daar kan u bij een warm drankje getuige zijn van een schitterende sterrenhemel.

Dag 2 – Husky’s en wildernis
Na het ontbijt checkt u uit uw kamer en gaat u naar de husky boerderij. Na een rondleiding ter plekke en rij-instructies begint u aan een twee uur durende tocht met 2 personen per huskyslede. U legt daarbij ongeveer 15 km. Terug in het hotel neemt u de lunch. In de late namiddag brengt de gids u naar de blokhut in de wildernis (ongeveer 45 minuten). De blokhut is gelegen ver weg van alle verlichting, in de bossen, en is dus een ideale plaats om het Noorderlicht te zien. U kan er genieten van een traditionele sauna aan de rand van het meer en een diner in de romantische sfeer van het houtvuur. Met enig geluk, ziet u er ook het Noorderlicht. Overnachting in de gemeenschappelijke loft area.

Dag 3 – Terugkeer uit de wildernis en Aurora Wellness
Na ontbijt in de wildernis blokhut wordt u terug naar Harriniva gebracht. Lunch wordt opgediend in het restaurant. In de namiddag staan de sauna en jacuzzi aan de rand van de rivier op u te wachten. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4 – Vertrek
Na het ontbijt, is het tijd om afscheid te nemen: het transport naar de luchthaven van Kittilä staat klaar.

 

meer info:https://www.gallia.be/finland/Muonio/best_in_wilderness.html

Duur: 4 dagen/3 nachten
Vertrekdata: Elke vrijdag 8/1-2/4/21
Prijs per persoon:
8/1-19/3/21: € 875,00
26/3-2/4/21: € 835,00

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

Jeris Highlights of Lapland

8 dagen / 7 nachten in Jeris:

Ideaal voor families met kinderen

Hopen plezier voor avontuurlijke koppels of families op zoek naar een actieve vakantie in de sneeuw. Ontmoet in de prachtige Lapse natuur schattige husky’s, spring op een slede getrokken door een rendier, ervaar een opwindende sneeuwscootertocht, bezoek een heus sneeuwdorp en neem deel aan de zoektocht naar het Noorderlicht.
Hotel Jeris ligt slechts 45 minuten van de luchthaven van Kittilä. Het is een zeer comfortabel hotel met mogelijkheid om te verblijven in hotelkamers of blokhutten. De Jeris Spa met sauna en zwembad wachten op u.

 

Dag 1
Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Hotel Jeris. Diner en overnachting in het hotel of in de gezellige blokhutten met douche, WC en sauna vlak bij Hotel Jeris.

Dag 2: Husky avontuur en Noorderlicht
Geniet van het mooie ontbijt voor uw vertrek naar de huskyboerderij. Daar kunt u kennis maken met de honden en krijgt u een korte rondleiding door de boerderij. Daarna maakt u een sledetocht van een 15 km met de honden (2 volwassenen per slede, kinderen in de slede van de gids). Na de lunch vertelt de gids u meer over het fascinerend natuurfenomeen: de aurora borealis en de wetenschap en de mythes rond dit verschijnsel. Diner in het hotel. Ga voor u gaat slapen zeker nog eens buiten om te genieten van de sterrenhemel en misschien het noorderlicht. Overnachting in een hotelkamer of blokhut.

Dag 3: Sneeuwschoenen en ijsvissen
Ontbijt in het hotelrestaurant. Vandaag start u met sneeuwschoenen, één van de oudste transportmiddelen van Lapland. Nadien wordt de lunch geserveerd in het hotel restaurant. Deze namiddag neemt uw gids u mee naar het meer waar u uw geluk kan uittesten tijdens het ijsvissen. Voor het diner kan u opwarmen  en relaxen in de sauna. Diner in het hotel. Later op de avond gaat u op uitstap met de Aurora Snow Train. U gaat op zoek naar het noorderlicht terwijl u rondrijdt in een verwarmde slede, onderweg wordt er gestopt voor warme drankjes en een snack bij het kampvuur. Overnachting in hotelkamer of blokhut.

Dag 4: Torassieppi Winter Village en rendieren
Na het ontbijt volgt een busrit van 10 minuten naar de rendierboerderij bij het Torasieppi Winter Village. U bezoekt het 100 jaar oude Lapse huis van een rendierhoeder die u alles vertelt over het leven van een rendier. U kan ook uw handigheid in het lassowerpen proberen en een kort ritje maken op een rendierslede in het Pallas-Ylläs nationaal park. Dan bezoekt u het verbazingwekkende Winter Village met zijn ijsrestaurant en bar en de indrukwekkende ijssculpturen. In het ijsrestaurant gebruikt u de lunch(als het weer het toestaat). Busrit terug naar het hotel. Vrije namiddag. Traditioneel diner rond het open vuur. Overnachting in het hotel/blokhut.

Dag 5: langlaufen en sneeuwscooter avontuur
Na het ontbijt gaat u langlaufen. De loipe start vlak bij het hotel en de gids zal u de basisbeginselen van het langlaufen bijbrengen. Lunch wordt geserveerd in het restaurant. In de namiddag ontmoet u de sneeuwscooter gids die u een briefing geeft over het rijden met een sneeuwscooter en over de veiligheidsmaatregelen. Dan is het tijd om de motoren te starten en de gids te volgen door de besneeuwde wouden, over bevrozen meren en moerassen. U legt ongeveer 30 km af met 2 volwassenen per sneeuwscooter. Diner in het hotelrestaurant.

Dag 6-7: Vrije dagen
Ontbijt in het hotelrestaurant. Tijdens deze vrije dagen worden de lunch en het diner geserveerd in het hotelrestaurant. U kan ook kiezen om een lunchpakket mee te nemen. U kan ontspannen in het hotel of gebruik maken van de Arctic Spa en de rooksauna of er op uit trekken met de sneeuwschoenen of langlaufski’s. De laatste avond wacht u een afscheidsdiner met Lapse specialiteiten in het hotel. Overnachting in het hotel/blokhut.

Dag 8: Afscheid
Ontbijt en dan is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Duur: 8 dagen / 7 nachten  
Vertrekdata: Elke zaterdag en zondag tussen 3/1 en 18/4/21
Prijs per persoon
3/1-19/3/21: € 1690
20/3-18/4/21: € 1480

inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä in aansluiting op lijnvluchten Finnair, 7 overnachtingen in vol pension(van diner dag 1 tot ontbijt dag 8), volledige thermische uitrusting(overall, sokken, laarzen, handschoenen, muts), 1 x inkom voor de Arctic Sauna World, programma zoals vermeld, 1 sneeuwscooter per 2 personen tijdens de sneeuwscootersafari, verzekering voor de sneeuwscooter met franchise van € 800/bestuurder, langlaufuitrusting en sneeuwschoenen voor 1 dag, een gekwalificeerde Engelstalige gids tijdens de excursies.

meer info: https://www.gallia.be/finland/Muonio/jeris_winter_week.html

 

9cc945c6-b286-4d4e-b598-3fce6fd9ae4b

spirit of Lapland Torasieppi 

Een week vol Lapse cultuur, lokale keuken en een selectie van de beste activiteiten terwijl u verblijft in het kleine exclusieve eco-resort Torasieppi.

Torassieppi is gelegen aan de rand van een groot en rustig meer en in de buurt van een traditionele rendierboerderij. Met zo’n ongerepte ligging, naast het Pallas-Ylläs national park, bent u op de plaats met de beste luchtkwaliteit van gans Europa, waar er ook geen lichtpollutie is. Alles samen betekent dit dat het één van de beste plaatsen is om het noorderlicht te kunnen zien. Na een actieve dag buiten zal de keuken van Torassieppi u verwennen met heerlijke gerechten gemaakt van organische ingrediënten.

Dag 1
Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Torassieppi.Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: Lokale cultuur en noorderlicht kampvuur
Ontbijt in het hotelrestaurant. De gids brengt u naar de rendierboerderij (een korte wandeling) waar een rendierhoeder u meeneemt voor een ritje in een rendierslede. Hij vertelt daarbij over het leven van de rendieren. U brengt daarna een bezoek aan het traditionele guesthouse en het museum, waar u een idee krijgt van hoe het leven hier was voor er gemotoriseerd vervoer en wegen waren. Lunch wordt opgediend in een traditionele kota, rond een houtvuur. Na de lunch heeft u wat vrije tijd voor een rustige wandeling door de Winter Village met Ice Bar, restaurant en sneeuwkamers. Voor het diner gaat u terug naar het hotel.
’s Avonds zal een gids u meer vertellen over het noorderlicht. Die theoretische inleiding wordt gevolgd door een wandeling met de gids naar de beste plaats om het noorderlicht te zien. Daar kan u genieten van het kampvuur en warme chocomelk terwijl u wacht of het noorderlicht tevoorschijn komt.

Dag 3: Husky avontuur, lokale keuken en Aurora Dome
Na het ontbijt gaat u kennis maken met de sympathieke viervoeters die in de huskyboerderij verblijven. De musher zal u inlichten over het leven en de gewoonte van de huskies. Het meest opwindende is wel dat u zelf een hondenslede zal mennen tijdens een 15 km lange tocht door het winterse woud. Lunch in het restaurant. In de vooravond gaat u in de kota, met de gids, leren koken met de lokale ingrediënten. Deze gerechten worden geserveerd in de kota samen met een welverdiend drankje. Na het diner trekt u naar uw Aurora Dome voor een gezellige nacht in deze glamping tent met houtkachel, panoramisch zicht over het meer en met een beetje geluk noorderlicht aan de hemel.

Dag 4: Finse smaken & ritje met de paardenslede 
Geniet van een ontspannen morgen met ontbijt en lunch in het restaurant. In de namiddag leert u, met uw gids, de lokale smaken van Lapland kennen. U krijgt inzicht in het Lapse voedselcultuur en in de speciale lokale smaken. Na het diner in het restaurant geniet u van een tocht met een paardenslede door de stille landschappen. Onderweg geniet u van de sterrenhemel en misschien het noorderlicht.

Dag 5: Sneeuwscooter & boerderij bezoek
Na het ontbijt is het sneeuwscootertijd! Uw gids geeft u een briefing van de veiligheidsinstructies voor dat u vertrekt op een rit van 40 km naar de Harriniva husky boerderij. Tijdens deze safari bezoekt u één van de grootste husky boerderijen in de wereld en geniet u van een lunch in hotel Harriniva voor u terugkeert naar Torasieppi. 2 personen per sneeuwscooter. Diner in het hotelrestaurant.

Dag 6: Sneeuwschoenwandeling en Arctic Sauna World
Na een stevig ontbijt, gaat u per minibus naar het nationale park Pallas-Ylläs. Dit is het grootste heuvelgebied van westelijk Lapland en het is adembenemend mooi. U bezoekt het natuurcentrum waar u alles leert over de regio. Daarna verkent u de regio op sneeuwschoenen. Na die inspanning gaat het naar Jeris waar u een heerlijke lunch wacht en welverdiende ontspanning in de Arctic Sauna World aan de rand van het meer. U kan hier ook zwemmen in het ijsbad en dan weer opwarmen in de meest authentieke sauna: de rooksauna. Diner in het restaurant.

Dag 7: Vrije dag
Vandaag kan u gewoon luieren of aan de gids andere activiteiten vragen: u zal verbaasd staan hoeveel er te doen is “in the middle of nowhere”. Alle maaltijden worden in het restaurant geserveerd en voor de laatste avond is een speciaal afscheidsdiner voorzien.

Dag 8: Afscheid
Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Duur: 8 dagen/7 nachten
Vertrekdata: Elke zaterdag en zondag tussen 3/1-9/4/21
Grootte groep: min. 2 personen
Prijs per persoon in tweepersoonskamer: 
A: 3/1-19/3/21: € 1950
B: 20/3-9/4/21: € 1740

inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä indien Finnair vluchten, 7 overnachtingen in Torassieppi waarvan 1 nacht in Aurora Dome, vol pension (van diner dag 1 tot ontbijt dag 8), volledige thermische uitrusting, programma met excursies zoals vermeld

meer info:https://www.gallia.be/finland/muonio/authentic_lapland.html

aa4c98a2-ffa0-4d61-8b6c-241dc2a04410

Time out short break 

5 dagen / 4 nachten in Harriniva :

Husky en sneeuwscootersafari met overnachtingen

Speciaal kort pakket Zondag – Donderdag, Maandag – Vrijdag

Comfortabele accommodatie en goed Laps eten zijn de basiselementen van een succesvolle reis. De belangrijkste Lapse activiteiten – sneeuwscootersafari en huskysafari zijn inbegrepen – de rest kan u zelf nog invullen! Deze korte trip is ook geschikt voor beginners.

Dag 1 – Aankomst
Aankomst in de luchthaven van Kittilä, transfer naar Muonio. Overnachting in gezellige dubbele kamers of blokhutten met douche/WC in Harriniva, Jeris of Torasieppi. Diner in het hotel restaurant.

Dag 2 – Husky safari
Ontbijt in het hotel. De ochtend is vrij om zelf de omgeving te verkennen. In de namiddag maakt u kennis met de husky’s. De gids geeft uitleg over de hondenboerderij met wel 400 honden! Na rij- en veiligheidsinstructies start de husky safari (2 personen per slede, ongeveer 15 kilometer). Terugkeer naar het hotel. Sauna, diner en overnachting.

Dag 3 – Vrije dag
Ontbijt in het restaurant. Deze dag is vrij. U kan gaan skiën, een sneeuwschoenentocht ondernemen of een ander programma op voorhand bijboeken of aan de receptie (wildernis kookles, avond safari met rendieren om het Noorderlicht te zien,… Sauna, diner en overnachting in het hotel.

Dag 4 – Sneeuwscooter safari
Ontbijt in het restaurant. ’s Ochtends vrije tijd om op eigen houtje te gaan skiën of een andere activiteit bij te boeken. ’s Middags ontmoet u de gids die u rij- en veiligheidsinstructies geeft voor de sneeuwscooter. De safari over bevroren meren en door besneeuwde bossen, toont u het prachtige gebied op zijn best. U rijdt ongeveer 30 kilometer, met 2 personen per scooter.  Na deze actieve dag wacht er een heerlijke sauna op u! Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5 – Vertrek
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Prijs per persoon in dubbele kamer:
13/12-17/12/20, 21/3-18/4/21: € 685
3/1-19/3/21: € 755 

Inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers luchthaven Kittilä indien Finnair vluchten, 4 overnachtingen in dubbele kamer in Hotel Harriniva, Hotel Jeris of Torasieppi in half pension, dagelijks gebruik van hotelsauna tussen 17u en 19u (apart voor mannen en vrouwen). Sneeuwscootersafari (30km, 2 personen per scooter), husky safari (15km, 2 personen per team), thermische kledij. Verzekering voor de sneeuwscooter met eigen aansprakelijkheid voor max € 800. Een geldig rijbewijs is noodzakelijk voor het rijden met de sneeuwscooter.

meer info: https://www.gallia.be/finland/Muonio/time_out_5-daagse_short_break_.html

 

IMG_3731

 

Kerst in stadshotels in Rovaniemi 23/12-26/12/20 – 4 dagen/3 nachten

Een unieke gelegenheid om deze feestelijke dagen door te brengen in de thuisregio van de Kerstman. Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, is gelegen op de Poolcirkel en wordt ook wel de poort tot Lapland genoemd. Het is één van de meest bekende wintersportplaatsen in Finland, niet in het minst omdat hier de echte Kerstman woont. Kerst wordt hier op de typisch Finse manier gevierd: gezelligheid, geen overdaad, versieringen maar eerlijke eenvoud zijn de kern.  Laat je echter betoveren door de indrukkende natuur die voor de gelegenheid zijn, ongetwijfeld mooiste, winterkleed heeft aangetrokken.

Dag 1: Woensdag 23 december 2020: Brussel- Rovaniemi
Lijnvluchten Brussel-Helsinki 7u30-11u00 en dan de vlucht naar Rovaniemi 12u10-13u30. In Rovaniemi neemt u bij aankomst de bus naar Rovaniemi. De rest van de dag kan u gebruiken om Rovaniemi te verkennen, een wandeling te maken en misschien een bezoek te brengen aan het Arktikum of Korundi museum. ‘s avonds wacht u een lekker diner om uw buikje te vullen. Daarna geniet u van een heerlijke nachtrust.  

Dag 2: Donderdag 24 december 2020
Hopelijk goed uitgeslapen geniet u van het ontbijt. Vandaag wacht u een adrenalinerijke activiteit. De wildernis sneeuwscootersafari(2u) is de beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze safari ervaart u hoe heerlijk het is om met een sneeuwscooter langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen te rijden. Geniet van het prachtige uitzicht over het rivierdal vanaf de heuveltoppen. Een pauze en een warm drankje houden uw motor draaiende. Nadien heeft u tijd om te gaan skiën op het Ounasvaaran skigebied of om de publieke bus te nemen naar Santa Claus Village(7 km). ’s avonds wacht een bezoek van de Kerstman en een feestelijk diner en overnachting in uw hotel.

Dag 3: Vrijdag 25 december 2020
Ontbijt. Vandaag maakt u kennis met de lievelingen van de meeste Lapland reizigers. Na een korte autorit vanuit de stad komt u aan bij een huskyfarm, waar u wordt begroet door het geblaf van de enthousiaste honden. Voordat de reis begint, krijgt u instructies om de slede te besturen zodat u goed voorbereid vertrekt. U maakt de sledetocht(1u15) steeds met zijn tweeën per slede. Halverwege kan u wisselen van plaats zodat iedereen zowel kan genieten van het gevoel de honden aan te sturen als van de natuur terwijl u in de slede zit. Al zittend neemt u ook de mooiste foto’s. Na terugkeer op de boerderij kunt u rond een kampvuur, onder het genot van warm bessensapje, nog even napraten met de huskyfokker. Hij vertelt u alles over deze bijzondere pooldieren. Vrije tijd om wat te relaxen.  Feestelijk diner en overnachting in uw hotel.

Dag 4: Zaterdag 26 december 2020
Ontbijt en vrije tijd tot het tijd is om terug naar België te vertrekken. Rond 12u neemt u de openbare airportbus of een taxi naar de luchthaven. Retourvluchten Rovaniemi-Helsinki 14u10-15u30 en Helsinki-Brussel 16u40-18u20.

meer info: https://www.gallia.be/Finland/Lapland/Rovaniemi/Kerst.htm

prijzen per persoon, per arrangement 2020
incl. vlucht
per volwassene in een classic tweepersoonskamer 1849,00

Inbegrepen:
– Lijnvluchten met Finnair Brussel-Rovaniemi-Brussel
– Luchthaventaksen (€ 157 p/p zoals bekend op 3/3/20)
– 3 overnachtingen met ontbijt
– 1 half pension diner
– 2 feestelijke diners(bij Santa Claus hotel zijn hierbij aperitief en 1 glas wijn, bier of softdrink inbegrepen)
– 2 excursies vermeld in het arrangement inclusief transfers vanaf en tot het pick up punt 
– thermische kledij tijdens de safari’s (overall, laarzen, sokken, muts en handschoenen)
– Engelstalige gids tijdens de uitstappen en activiteiten. 
– BTW en taksen

Niet inbegrepen:
• persoonlijke uitgaven en niet-inbegrepen maaltijden.
• dranken bij de maaltijden(behalve indien anders vermeld)
• transfers luchthaven-hotel-luchthaven
Opgelet: Transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v. gebeurt best met de Airport Bus (www.airportbus.fi) of taxi.  220162ce-b158-4e89-b5ed-b8d26b21028f-1

 

 

Nieuwjaar in Saariselkä

31/12/20-3/1/21 – 4 dagen/3 nachten

Saariselkä is een kleinschalig toeristisch dorp dat er in geslaagd is om zijn menselijk formaat, zijn vriendelijkheid en zijn typische Lapse identiteit te behouden. Hier moet je zijn als je wilt genieten van een weldoende rust in een prachtige omgeving met heel wat mogelijkheden voor activiteiten. U verblijft buiten het centrum, midden in de besneeuwde natuur.

 

Dag 1: Donderdag 31 december 2020
Lijnvluchten Brussel-Helsinki 11u40-15u15 en Helsinki-Ivalo 16u40-18u20. Bij aankomst wacht u een transfert naar het hotel. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2-3: Vrijdag 1 januari tot zaterdag 2 januari 2021
Vol pension en overnachtingen in het hotel.
Tijdens deze 2 dagen geniet u van volgende activiteiten: 
– sneeuwscootersafari into the Fell ca. 2u
– authentic Siberian Husky experience ca. 2u
– Reindeer experience ca. 2u
– aurora hunting safari met de wagen ca. 3u
– Wilderness diner 
– een privé moment met bubbelbad en sauna
Daarnaast geniet u van de onvergetelijke natuur in winterkleed, de gezelligheid van deze periode van het jaar en met wat geluk van het noorderlicht.

Dag 4: Zondag 3 januari 2021
Na het ontbijt heeft u de morgen vrij tot de transfert naar de luchthaven van Ivalo voor vlucht Ivalo-Helsinki 13u55-15u25 en Helsinki-Brussel 16u40-18u20.

Inbegrepen in het arrangement 31/12/20-3/1/21
– Lijnvluchten met Finnair Brussel – Ivalo – Brussel 
– Luchthaventaksen (€ 157 p/p zoals bekend op 3/3/20)
– transfers heen/terug luchthaven Ivalo – Star Arctic Hotel
– 3 overnachtingen
– vol pension van de avond van aankomst tot de middag op de dag van vertrek
– sneeuwscootersafari into the Fell ca. 2u
– authentic Siberian Husky experience ca. 2u
– Reindeer experience ca. 2u
– aurora hunting safari met de wagen ca. 3u
– Wilderness diner
– privé moment met bubbelbad en sauna
– thermische kledij tijdens alle safari’s.
– alle safari’s met Engelstalige gids
– alle taksen, dienstvergoedingen, BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen:
• persoonlijke uitgaven
• dranken bij de maaltijden

Meer info: https://www.gallia.be/Lapland/Saariselka-nieuwjaar.htm

Per volwassene in een scenic view suite 2210,00

a3d65161-0c4c-4ba7-9754-72147235fa56-1

Activiteiten in het hoge noorden:

Sneeuwschoenwandeling

U maakt een rustige sneeuwschoenwandeling in het nabijgelegen National Park Pallas. Een gids neemt je mee op een tocht door het park met de zuiverste lucht van Europa. Een picnic lunch is voorzien rond het haardvuur in een typische hut.

IMG_3476

aurora excursie

op zoek naar het Noorderlicht met een gids

 

Sledetocht met husky’s

Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. Onderweg geniet u van de indrukwekkende stilte rondom u en hoort u enkel het kraken van de slede in de sneeuw en de enthousiaste honden.

IMG_3547

IMG_3560


Rendiertocht

De rendierherder zal u wat meer vertellen over deze prachtige dieren. Natuurlijk staat ook een tocht met de slede op het programma.

IMG_3654

Sneeuwscootertocht

U wordt er extra uitgerust met een helm en na een korte instructieles vertrekt u op sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken.

IMG_3532

Ijsvissen

De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. In deze periode van het jaar is de vis al heel wat actiever en is de kans reëel dat u werkelijk een vis zal vangen.

Langlaufen

Alle materiaal is voorhanden en na een korte uitleg kunt u zelf kennis maken met deze typische middelen van vervoer.

IMG_3510

Sauna

Tijd om te relaxen in de arctic spa met sauna, jacuzzi en een dip in het ijskoude water

IMG_3642

Type accommodatie:

Comfortabele hotelkamer

Aangenaam verblijven in een de warmte van een gezellig familiehotel in het centrum

IMG_3691

Gezellige chalet

Een gezellige chalet vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. De accommodatie is ver weg van de stad gelegen aan een rivier, waar natuur centraal staat en hier is de kans groot om het wonderbaarlijke natuurfenomeen van het Noorderlicht waar te nemen.

IMG_3483

Iglo

Een overnachting in een iglo is een unieke ervaring! U slaapt in warme en comfortabele slaapzakken in een koude iglo. Door het iglo-effect blijft de binnentemperatuur constant met slechts enkele graden onder nul, terwijl het ’s nachts buiten heel hard kan vriezen. Voor wie echt koud zou krijgen in de loop van de nacht, is er altijd een verwarmde ruimte beschikbaar.

IMG_3496

Aurora dome

U kan ook kiezen om in een glazen iglo te overnachten. Bij de standaard glazen iglo’s voor maximaal 3 personen beschikt kan u gebruik maken van de toiletfaciliteiten in een nabijgelegen gebouw. Deze unieke constructie laat u toe om vanuit uw bed de sterrenhemel te observeren en hopelijk ook het Noorderlicht.

IMG_3666

foto’s: www.baardmanfotografie.com