Coolcation in Zweden

individuele rondreis mei-sep - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van Imagine Travel

 

Een Coolcation in Zweden is de perfecte ontsnapping uit de zomerse hitte en de drukte van het dagelijkse leven. Verken de charmante dorpjes, de weidse natuur, ga fietsen door het landschap en geniet van de ongeëvenaarde rust en schoonheid van de eilanden van aan de Zweedse westkust. Of u nu houdt van wandelen of fietsen, zonnen of cultuur, Zweden biedt voor iedereen wat wils. Ontsnap naar en ontspan in Zweden en keer terug van een onvergetelijke Coolcation vakantie!

dag 1 : Aankomst aan de Zweedse Westkust

Wanneer u met de eigen wagen reist dan kunnen wij uw ferry van Puttgarden naar het Deense Rødby en uw ticket voor de Öresundbrug voorzien (niet inbegrepen). Reist u met het vliegtuig naar de luchthaven van Göteborg dan kunnen wij uw huurwagen regelen (niet inbegrepen).
Bij aankomst reist u richting Smögen, in de regio Bohuslän, een parel aan de idyllische westkust van Zweden. Deze provincie strekt zich uit van Göteborg tot de Noorse grens. De archipel van meer dan 8000 eilanden en riffen is een waar paradijs voor liefhebbers van seafood, cultuur en wateractiviteiten. Het schilderachtige vissersdorpje Smögen vormt de uitvalsbasis voor uw bezoek aan Bohuslän. De bekendste bezienswaardigheid van het dorp is Smögensbryggan, een loopsteiger die als wandelboulevard dienst doet en waar u langs kleurrijke vissershuisjes, restaurantjes en winkeltjes flaneert.


Afhankelijk van uw aankomst in de regio, kan u uw bezoek beginnen met een bezoek aan Marstrand, dat op ongeveer een uurtje rijden de luchthaven van Göteborg is gelegen. Kuier door het gezellige centrum en bezoek de burcht Carlstent fästning, die midden op het eiland ligt. Deze werd in de 17de eeuw gebouwd door koning Carl X om de pas verworven provincie te beschermen tegen nieuwe aanvallen. Ga verder noordwaarts richting Smögen.


U verblijft 3 overnachtingen in het Hotell Smögens Hafvsbad of gelijkwaardig.

dag 2 : Ramsviklandet natuurreservaat of Klostereilanden

Vlakbij Smögen ligt het natuurreservaat Ramsviklandet. Trek uw wandelschoenen aan en bezoek “Het Koninkrijk van de Rotsen”, zoals Ramsvikslandet ook wel wordt genoemd. Hier zie je duidelijke sporen uit de ijstijd; de reusachtige ketels en sporen van gletsjers zijn er legio. De paden maken deel uit van zowel de Kuststigen als de Soteleden wandelpaden. Lysekil is een bruisend stadje aan de kust waar de Gullmarsfjorden uitmondt in zee. Het ruige rotsgebied Stångehuvud biedt een adembenemend zicht op zee. Het oude stadscentrum met de granietstenen kerk is zeker de moeite waard. Bezoek het Havets Hus, een kleinschalig maar interessant aquarium waar u alles te weten komt over het leven in de Noordzee.
Of rijd richting Strömstad, vlakbij de Noorse grens gelegen, en maak een boottocht naar de Klostereilanden, de meest westelijke plaats van Zweden en grotendeels natuurreservaat met heuse koudwaterkoraalriffen. Een bijzondere plaats om te snorkelen. In het Naturum bezoekerscentrum, dat zich op het zuidelijke Kostereiland bevindt, verneemt u alles over de fauna en flora van dit maritieme park.

dag 3 : Bohuslän

Bohuslän leent zich niet alleen tot het maken van prachtige wandelingen maar ook tot het maken van ontspannende fietstochten. Of ga kajakken of paddleboarden en glijdt tussen de rotsformaties door. Wie weet heeft u wel zin om te duiken of snorkelen, ook dit kan in de regio Bohuslän. Wie het eerder voor kunst heeft kan het Nordic Watercolour Museum bezoeken, een museum met een collectie hedendaagse kunst, gevestigd in Tjörn. Wat het ook wordt, wat u zeker niet mag missen is fika, dé traditonnele Zweedse koffiepauze. Neem er overheerlijke kaneelbroodjes (kanelbulle) bij. Fika is zo goed ingeburgerd in de Zweedse cultuur dat het intussen ook een werkwoord is. Geniet eveneens van de diverse culinaire mogelijkheden die Bohuslän te bieden heeft, vooral al het lekkers uit de zee, met op kop een niet te versmaden garnalensalade (räksallad).

dag 4 : Göteborg

Een bezoek aan de tweede grootste stad van Zweden mag niet ontbreken. Vandaag staat een boottocht op de kanalen van Göteborg per paddanboot, een platte open boot, op het programma. Na de vrije lunch is het tijd om samen met een gids op fika-wandeling te gaan en de daad bij het woord te voegen. Fika is zoals gezegd een belangrijke gebeurtenis voor de Zweden. Een dag zonder fika is een dag niet geleefd! Designliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Röhsska museum en autoliefhebbers in het Volvomuseum. U reist door naar Varberg, waar u 4 nachten verblijft in het Clarion Collection Fregatten hotel of gelijkwaardig.

dag 5 : Varberg

Varberg ligt op zo’n uurtje rijden ten zuiden van Göteborg en staat bekend om z’n breed scala kuuroorden en badhuizen. Vergeet dus zeker uw badkledij niet! Een verkwikkende duik nemen aan het Varbergs Kallbadhus is een must-do. Dit badhuis met Arabische uitstraling staat op palen in zee en vormt het belangrijke trekpleister. Naast het badhuis bevindt zich het Barnens badstrand, een strand waar gezinnen met kinderen graag vertoeven. Men vindt er een aantal speeltoestellen en uiteraard kan men er gezellig pootje baden. Vlakbij bevindt zich de vesting van Varberg, een imposant fort gebouwd eind 13de eeuw als verdediging tegen de Deense koning. De vesting is zeker een bezoekje waard.

dag 6 : Zon, zee en strand

De regio rond Varberg kent verschillende stranden waar het heerlijk vertoeven is. Op een uurtje ten zuiden van Varberg ligt trouwens het langste zandstrand van Zweden, tussen de badplaatsen Skummeslövsstrand en Mellbystrand. Dit 12 km lange strand nodigt uit tot het maken van een flinke wandeling. U kunt ook een fiets huren of de wandelschoenen aantrekken en hiken de regio die meerdere uitgestippelde routes aanbiedt. Wist u dat u in de buurt van Varberg ook goed kust windsurfen en kiten?

dag 7 : Natuurgebieden langs de kust

Wanneer u houdt wandelen dan heeft de regio Halland veel te bieden. Vanaf de top van het natuurreservaat van Haverdal, met de wellicht hoogste zandduin van Zweden (36m), heeft men prachtig zicht over het beukenbos en de zee. Grimsholmen ligt ten zuiden van Falkenberg; hier kan u heerlijk wandelen tussen kustweiden, heide en dennebossen en langs kliffen vanwaar prachtige panorama’s zicht ontplooien. Oh, en vergeet de fika niet!

dag 8 : Terugreis

Vandaag reist u terug per eigen wagen of met uw vlucht naar Brussel.

Hotell Smögens Hafvsbad ****

Ligging

Hotell Smögens Hafvsbad ligt op de rotsen met prachtig zicht op Skaggerak en op 10 minuutjes wandelen van de haven van Smögen, aan de westkust van Zweden, in Bohuslän.

Kamers

De 76 kamers zijn er voorzien van tv en zithoek, badjas en slippers, badkamer met haardroger, toiletartikelen en bad of douche. De Scandinavische inrichting, met houten vloer, maakt het verblijf er extra aangenaam. De kamers liggen op zo’n 100m van het hoofdgebouw.

Faciliteiten

Het hoofdgebouw werd in 1900 opgetrokken in hout. Het hotel beschikt over een gym, wellnesscentrum waar u talrijke behandelingen en binnenzwembad, een restaurant met geweldig uitzicht op de kustlijn en zee, privé parking.

Clarion Collection Hotel Fregatten ****

Ligging

Het Clarion Collection Fregatten geniet een centrale ligging in Varberg, vlakbij het Kattegat en op korte wandelafstand van de ferryterminal en het station. Het strand en de promenade liggen op 200m van het hotel en 400m van het centrum van de stad waar u winkels, restaurants en cafés vindt.

Kamers

De modern uitgeruste kamers zijn er voorzien van een badkamer met douche of bad en haardroger, bureau, tv, telefoon en strijkijzer.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een eigen restaurant, parking, fitnessruimte met onder andere sauna, bar en overal is er gratis Wi-Fi. In de namiddag kunt er u fika nemen. Het hotel is tevens huisdiervriendelijk (tegen betaling).