Andalusië

individuele trip - Schrijf je nu in

Individuele rondreis per wagen

malaga plaza detoros

Kennismaking met de eeuwenoude steden en de Moorse architectuur, de populaire stranden, maar ook de kleinere witte dorpen, de heerlijke mediterrane keuken en het zachte klimaat. Namen als ‘Mezquita, Alhambra en Alcazar’ spreken tot de verbeelding!

Bij deze uitgestippelde individuele rondreis reis je op eigen tempo, aan de hand van een roadbook, waarbij de accommodatie en excursies vooraf door ons gereserveerd zijn. Leun achteruit in de huurwagen, geniet van de indrukwekkende landschappen en val van de ene verbazing in de andere.

andalusie

  • Maak op weg naar Sevilla een stop in Ecija of het pittoreske Carmona
  • Breng een bezoek vanuit Baeza aan het prachtige historische centrum van Ubeda
  • Stop zeker in het Parque Natural de Sierra Magina tussen Granada en Baeza
  • In Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre kan een demonstratie worden bijgewoond van Paardendressuur
  • Ga vanuit Jerez de la Frontera door een prachtig landschap op zoek naar de ‘witte dorpen’ zoals Arcos de la Frontera en Grazalema
  • Verleng de route met enkele nachten aan de Costa del Sol
  • Andalusië kun je perfect bezoeken in onze wintermaanden
  • bezoek het Alhambra in Granadagranada monastery of san jeronimo

Mogelijk programma:

Málaga           1 nacht

Haar status als hoofdstad van de Costa del Sol heeft het één van Spanje’s belangrijkste vakantiebestemmingen gemaakt. Hoewel het meer relaxed is dan Madrid of Barcelona, ​​is Málaga nog steeds het centrum voor de immens populaire Costa del Sol regio, die in de zomer wordt overspoeld met toeristen en de stad heeft zeker geprofiteerd van de zon en strand, met veel nieuwbouw hotels en faciliteiten gericht op toeristen. Echter, Málaga biedt ook een aantal echt interessante historische en culturele bezienswaardigheden in de oude stad en zijn omgeving aan de kust is nog steeds mooi.

 

 

 

Granada                  2 nachten                     126,23 km

Aan de voet van de Sierra Nevada, ligt één van de meest interessante steden in het oosten van Andalusië. De stad heeft haar Al-Andalus erfgoed, Renaissance architecturale pareltjes en de meest moderne faciliteiten. Bij een wandeling door de verschillende “barrios”, verspreid over de regio’s Noord-, Midden- en Zuid, zult u de verschillende bouwstijlen en de verschillende beschavingen zien die hier al sinds de oudheid hebben gewoond.

 

granada alhambra

granada nasrid palace

 

 

Baeza              1 nacht                                   130,07 km

Deze stad in de provincie Jaen domineert een landschap van olijfbomen. Baeza, dat als historisch en artistiek belang werd verklaard, huisvest een ongelooflijk erfgoed aan renaissance architectuur waar sierlijk gehouwen stenen vermengd worden met de traditionele witgewassen huizen.

baeza cathedraal

baeza palace

 

 

Córdoba        2 nachten                             138,84 km

De hoofdstad van de provincie Cordoba heeft vele gezichten. Iberisch en Romeins in de vroege dagen maar een kalifaat in de Moorse tijden geeft Cordoba een uniek karakter met overblijfselen van al deze inwoners. Nu is het ook een moderne stad en is gekend als de warmste stad van Europa.

cordoba

cordoba mezquita

 

 

Sevilla                        2 nachten                   139,97 km

De levendige en drukke hoofdstad van Andalusia, gelegen aan de oevers van de Guadalquivir Rivier, heeft een rijk Moors erfgoed, en was oorspronkelijk een welvarende haven die handel voerde met de Amerika’s. De vele musea, kunstgalerijen, kerken en andere historische gebouwen maken eenbezoek aan deze stad een buitengewone ervaring. Een wandeling door de verschillende “Barrios”, meer specifiek Casco Antiguo – opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk gedeelte, Macarena, Triana, Los Remedios en het Zuiden, Sevilla Internationale Luchthaven – Nervión en het Oosten, Palmera-Bellavista en Sevilla Noord, zal je verschillende bouwstijlen en de verschillende volken tonen die hier hebben geleefd sinds de oudheid.

sevilla el alcazar

sevilla catherdal

xevilla

sevilla metropol parasol

 

 

Jerez de la Frontera 2 nachten                    95,31 km

Jerez de la Frontera, bekend om zijn wijnen, de paarden en de flamenco, onderhoud een historisch centrum dat is uitgeroepen tot een Historisch Artistiek Gebied. Een van de meest nobele steden in Cádiz mengt de pracht van aristocratische paleizen met de smaakvolle typische Andalusische huizen.

 

           

Cádiz               1 nacht                                   35,82 km

Als het oudste beschaafde centrum in West-Europa, biedt Cádiz nog steeds vele historische bijzonderheden. De prachtige ligging op een klein schiereiland in de Baai van Cádiz heeft een bijzondere sfeer en de vele historische gebouwen bieden de bezoekers de gelegenheid om door de vele smalle steegjes te wandelen.

     cadiz

cadiz2      

Ronda                        1 nacht                                   143,49 km

Deze stad in de regio Málaga ligt aan weerszijden van de Tajo del Ronda, een smalle kloof van meer dan 150 meter diep. De zogenaamde “stad van de kastelen” staat op een gunstige plek die men met een citadel verdedigde als haar meest toegankelijke plaats.

    

       

Málaga                                              102,02 km

Vertrek vanuit Malaga naar huis

Je reist graag in eigen tempo maar weet niet goed hoe er aan te beginnen? Dan zijn onze zorgvuldig uitgewerkte individuele rondreizen met voorgestelde route zeker iets voor jou. Ze besparen je een hoop opzoekwerk over wat je best kan bezoeken of waar het best kan overnachten, dat hebben wij reeds voor je gedaan.

Bij een uitgestippelde rondreis per huurwagen of camper wordt de accommodatie voor elke etappe vooraf voor jou gereserveerd. de klasse van hotel en vooral ook de ligging is bepalend voor de prijs. Bij reservatie van een selfdrive ontvang je steeds een roadbook met documentatie, routebeschrijving met reisafstanden en tips voor onderweg

Reisroute, foto’s en beelden zijn Euram