Andalusië4Kids – Spanje

Individueel - Schrijf je nu in

8-daagse rondreis met huurwagen met bezoek aan Sevilla, de bergen en de kust

Dag 1 : Brussel – Malaga

Vlucht Brussel-Malaga en ophalen van uw huurwagen. Traject naar Sevilla. Installatie in hotel San Gil**** in Sevilla.

Dag 2 : Sevilla

Ontbijt. Wandeling langs de kathedraal en de voormalige Moorse minaret de ‘Giralda’. Bezoek aan de joodse wijk ‘Barrio Santa Cruz’ met witgekalkte huisjes, sinaasappelbomen, pittoreske pleintjes en patio’s. Ontdekking van het Moorse meesterwerk ‘Real Alcazar’ met zijn Arabisch geïnspireerde paleisruimtes. In de namiddag staat het Park van Maria Luisa en Plaza de España op het programma. Dit park werd aangelegd ter gelegenheid van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling. Het grandioze Plaza de España is een halfcirkelvormig gebouw dat met typische materialen is afgewerkt. Het is hier echt een paradijs met arcades, fonteinen en bruggetjes. Overnachting in hotel San Gil.

Dag 3 : Sevilla – Olvera – Montejaque (153 km)

Na het ontbijt, vertrek richting Olvera. In Olvera staan fietsen voor u klaar. U kunt er fietsen langs de Vias Verdes, oude spoorwegbeddingen die omgevormd werden tot mooie, comfortabele fietspaden. De fietspaden lopen doorheen tunnels en over bruggen en laten u op een actieve manier kennismaken met deze mooie bergachtige omgeving. In de namiddag traject naar Montejaque. Installatie in Casa Vagon Olvera***. Het is gebouwd in de stijl van een Andalusisch wit dorpje met pittoreske landelijke huisjes. Mogelijkheid om nog wat te relaxen aan het zwembad.

Dag 4 : Montejaque

Bezoek aan het prachtige witte bergstadje Ronda. Maak een wandeling door de smalle straatjes tussen witte huizen en langs mooie kerken en paleizen. Spectaculair in Ronda is de Puente Nuevo, de brug met de 3 bogen die over het ravijn gespannen is en die het stadje in tweeën splitst. De arena voor stierengevechten is de oudste en één van de best bewaarde van heel Spanje en zeker een bezoekje waard. Overnachting.

Dag 5 : Montejaque – Estepona (82 km)

Traject naar Estepona gelegen aan de Costa del Sol. Onderweg kunt u een stop inlassen in de mondaine jachthaven Puerto Banus. Vervolgens bezoek aan het oude centrum van Marbella met pittoreske kerkjes, bloeiende sinaasappelbomen en smalle straatjes. Vrije lunch in Marbella. In de namiddag rijdt u verder naar Estepona. Check-in in een familiekamer in Elba Estepona****.

Dag 6 : Estepona

Ontbijt. Traject naar Tarifa waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee samenkomen. Een 2-uur durende boottocht in Tarifa, een ideale locatie om dolfijnen te spotten. Ga in de namiddag ook eens een kijkje nemen op de stranden van Tarifa naar de vele spectaculaire kitesurfers. Overnachting in Elba Estepona.

Dag 7 : Estepona

Na het ontbijt, kun je nog wat genieten van de faciliteiten van uw hotel, een dagje aan het strand doorbrengen of rondkuieren in de jachthaven van Estepona. Overnachting.

Dag 8 : Estepona – Malaga (80 km) – Brussel

Na het ontbijt, check-out. Terugtocht naar Malaga en inleveren van uw huurwagen. Terugvlucht Malaga-Brussel.