Antarctica poolexpeditie 2024

van 16 tot 29 februari 2024 - Schrijf je nu in


Traditiegetrouw stelt Asteria een exclusief programma dat de Belgische ontdekkingen op Antarctica verkent voor. Naast traditionele hoogtepunten komt u op plaatsen die voor anderen verborgen blijven, met aandacht voor talrijk geplande landingen. Ze maken een eigen reisroute in samenspraak met de kapitein en het expeditieteam en begeleiden de reis persoonlijk van vertrek tot terugkeer.
Antarctica overtreft alle verwachtingen. Als een oneindig klein stipje dwaalt u er rond in een grenzeloos en overweldigend decor dat niemand kan beheersen. IJs, wind, fauna en flora bepalen waar u stapt of stopt. En dat maakt het net zo bijzonder. Zo groots. Zo fascinerend. U wil het vastleggen en delen. Maar beelden en woorden volstaan niet. Antarctica laat zich niet vangen in een plaatje. Elke trip naar de Zuidpool is een combinatie van gebeurtenissen, omstandigheden en ervaringen. Het is een voorrecht om hier als mens te kunnen zijn.

Voor ons Belgen is een reis naar Antarctica ook een beetje thuiskomen: onze landgenoot Adrien de Gerlache ontdekte tijdens zijn Belgica-expeditie de Gerlache Straat. Hij gaf heel wat gebieden Belgische namen: Vlaanderen Baai, Gent Eiland, Antwerpen Eiland, Brabant Eiland, … In het spoor van de Belgische poolontdekker Adrien de Gerlache vaart u naar het einde van de wereld om een glimp op te vangen van dit ongerepte witte continent.

Verder ook op het programma:

 Het Neumayer en Lemaire kanaal
 Spot Arctisch wildlife
 Diverse zodiaclandingen

 

programma Antarctica 2024 | 14 dagen

 

Dag 1: BRUSSEL – BUENOS AIRES

Uw Antarctica-avontuur start op Brussels Airport met een vlucht naar Madrid. Daarna volgt de intercontinentale nachtvlucht naar Buenos Aires..

Dag 2: BUENOS AIRES – USHUAIA (O + D)

Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht naar Ushuaia vanuit Madrid worden een stadsrondrit en lunch voorzien. Na de binnenlandse vlucht Buenos Aires-Ushuaia pikt u uw bagage op en volgt de transfer naar het hotel voor een overnachting in hotel Arakur & Spa. Zo kan u ontspannen na de lange vlucht.

We laten de bewoonde Ushuaai, op het onderste topje van Zuid-Amerika

Dag 3: USHUAIA – BEAGLE KANAAL (O + L + D)

De dag start met een ceremonie aan het standbeeld van Adrien De Gerlache in Ushuaia, gevolgd door een bezoek aan het Maritiem Museum. ’s Middags is er tijd voor shopping en een vrije lunch.

's Avonds vaart u door het beroemde Beagle Kanaal

Omstreeks 16u scheept u in aan boord van de MV Sea Spirit waar u kennismaakt met de staf van de poolexpeditiecruise. ’s Avonds vaart u door het beroemde Beagle Kanaal.

Dag 4: DRAKE PASSAGE (O + L + D)

U vaart via de Drake Passage naar het Antarctisch Schiereiland. De Drake Passage is de zee-engte die berucht is om haar soms felle weersomstandigheden. Met 800km vormt het de kortste oversteek naar Antarctica (30 tot 50u varen).

Tijdens de oversteek kan u zowel een ‘Drake Shake‘ (ruwe zee) als een ‘Drake Lake‘ (rustige wateren) ervaren of iets ertussen in.

Dag 5: DRAKE PASSAGE (O + L + D)

Wanneer de eerste ijsbergen in de verte opduiken, groeit de opwinding bij het naderen van het witte continent. De magie van Antarctica wordt voelbaar. Zo’n 41 miljoen jaar geleden ontstond deze zee-engte en kwam het huidige Zuid-Amerika los van Antarctica. Daardoor ontstond een vrijwel gesloten koude zeestroom rondom Antarctica.

De meest spectaculaire zeevogel is de albatros met een spanwijdte tot 3,5m

U heeft de kans om albatrossen, reuzenstormvogels, walvissen en dolfijnen te spotten. De meest spectaculaire zeevogel is de albatros met een spanwijdte tot 3,5m.

Dag 6: GERLACHE STRAAT – LEMAIRE KANAAL (O + L + D)

Ontdekking van de Gerlache Straat met talrijke landingen op ‘Belgische locaties’. Tijdens de Belgica-expeditie werd deze 200km lange zeestraat ontdekt. Veel van de nieuw ontdekte eilanden, kapen, gebergten, baaien en kanalen kregen ‘Belgische’ namen toebedeeld: Gent Eiland, Antwerpen Eiland, Brabant Eiland, Luik Eiland, Vlaanderen Baai of Solvay Bergen. Het gebied staat bekend om zijn indrukwekkende natuur met tal van gletsjers, steile gebergten, prachtige kanalen, toegankelijke eilanden en wateren met een rijk dierenleven.

Uiteraard varen we door het Lemaire-kanaal met zijn adembenemende panorama’s en bezoeken we enkele wetenschappelijke basissen die u inzicht geven in hun dagelijkse werking op het witte continent. Het kanaal is 1.600m breed. Goed voor 11km wispelturig water tussen Booth Eiland en het vasteland. Kaap Renard, het baken aan bakboord, markeert de toegang. Deze basalten tweelingpiek wordt op menig navigatiekaart als Una’s Tits vermeld. Het gebied wordt ook ‘Kodak Gap’ genoemd omwille van zijn fotogenieke karakter. U treft hier diverse zeezoogdieren aan zoals dwergvinvissen, zeeluipaarden, krabbeneters,…

Het gebied wordt ook 'Kodak Gap' genoemd omwille van zijn fotogenieke karakter

Dag 7: DECEPTION ISLAND (O + L + D)

De verzonken vulkaankrater op Deception Island bood de perfecte beschutting voor – in die volgorde – een haven, een walvisstation, wetenschappelijke basissen en de filmploeg van David Attenborough die hier begin jaren ’90 de grootste kinbandpinguïnkolonie ter wereld kwam filmen voor de BBC-documentaire ‘Life in the Freezer‘. Niet te geloven dat hier 20 jaar lang (1910-1931) tienduizenden walvissen werden afgeslacht en verwerkt tot olie.

Het gebied wordt ook 'Kodak Gap' genoemd omwille van zijn fotogenieke karakter

Walvisolie was begin 20ste eeuw een kostbaar goedje en werd gebruikt als brandstof voor verlichting of als grondstof voor margarine. Het was ook gegeerd door Zwitserse horlogemakers. De olie behoudt immers ook zijn smerende eigenschappen bij vrieskoude. Vandaag de dag is Whalers Bay een groot openluchtmuseum waarin artefacten van de walvisindustrie verspreid liggen op of onder de metersdikke aslaag. Vooral de ruïnes van houten hutten en verlaten traanstokerijen spreken tot de verbeelding. Veertig jaar geleden liet de vulkaan de laatste keer van zich horen.

Dag 8: PORT LOCKROY (O + L + D)

Het eiland Goudier was ooit een veilige haven voor walvisjagers, Britse spionnen en wetenschappers. Vandaag is Port Lockroy een uitstalraam voor the UK Antarctic Heritage Trust, dat het Britse erfgoed op het Antarctisch schiereiland voor verder verval behoedt.

 

 

We bezoeken enkele wetenschappelijke basissen zoals het Britse Port Lockroy

Naast het museum dat de authentieke sfeer van de Britse basis uit de jaren ’50 ademt, vindt u er ook een postkantoor en souvenirshop.

Dag 9: ANTARCTICA STATIONS (O + L + D)

Antarctica kent geen autochtone bevolking met uitzondering van de bemanning op de wetenschappelijke basissen. We plannen ook een bezoek aan een of meerdere van deze basissen. De Belgische Prinses Elisabethbasis ligt aan de andere kant van de Zuidpool en kan bijgevolg niet bezocht worden.

Almirante Brown, de Argentijnse basis in Paradise Harbour
De naam Paradise Harbour werd begin 20ste eeuw gebruikt door de walvisvaarders die in de omgeving opereerden. Ze waren onder de indruk van de paradijselijke omgeving gedomineerd door indrukwekkende ijsbergen en torenhoge bergen die reflecteren in het heldere water. Vandaag hijsen de Argentijnen er elke zomer hun vlag.

Arctowski, de Poolse wetenschappelijke basis is genoemd naar Henryk Arctowski. Een Poolse geoloog/scheikundige die als dank voor zijn deelname aan de Belgica-expeditie o.l.v. Adrien de Gerlache, een schiereiland naar hem kreeg vernoemd in de buurt van Wilhelmina Baai. De Maagd Maria in een kapelletje gebeeldhouwd uit walvisbot waakt er nu over de moderne helden. Niet een militair hier, maar 30 wetenschappers die er onderzoek doen in de meest uiteenlopende disciplines.

Arctowski, de Poolse wetenschappelijke basis is genoemd naar Henryk Arctowski. Een Poolse geoloog/scheikundige die als dank voor zijn deelname aan de Belgica-expeditie o.l.v. Adrien de Gerlache, een schiereiland naar hem kreeg vernoemd in de buurt van Wilhelmina Baai. De Maagd Maria in een kapelletje gebeeldhouwd uit walvisbot waakt er nu over de moderne helden. Niet een militair hier, maar 30 wetenschappers die er onderzoek doen in de meest uiteenlopende disciplines.

González Videla Station, op het Chileense Waterboat Point met het witte weerstationnetje. Hier heeft iemand de hardste job op heel Antarctica. Om de 3u, 24/7 de hele zomer lang, moet steeds dezelfde man de data noteren. Net buiten de basis liggen de overblijfselen van de hut van een Britse expeditie. Bagshaw en Lester brachten er de winter van 1922 door in hun achtergelaten boot die ze tot hut verbouwden.

Zodiaccruises voeren u langs machtige ijsbergen

Dag 10: MV SEA SPIRIT (O + L + D)

Regelmatig wordt de route het moment zelf nog aangepast volgens de weers- en ijsomstandigheden of volgens de bezienswaardigheden. Wanneer we onderweg iets uniek opmerken, aarzelen we niet om de reisroute aan te passen indien mogelijk.

Dag 11-12: DRAKE PASSAGE (O + L + D)

Overstreek van het Antarctisch schiereiland via de Drake Passage

Dag 13: USHUAIA (O + L + D)

Aankomst in Ushuaia, rond de middag terugvlucht naar Buenos Aires en nachtvlucht naar Brussel via Madrid. Na het ontschepen in Ushuaia wordt een transfer naar de luchthaven voorzien voor de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires, al dan niet met een stop in Trelew.

Dag 14: USHUAIA – BUENOS AIRES – BRUSSEL (O + L + D)

In de late namiddag aankomst in Brussel waar u afscheid neemt van de groep na een magisch avontuur.

PROGRAMMA

Dag 1: BRUSSEL – BUENOS AIRES

Uw Antarctica-avontuur start op Brussels Airport met een vlucht naar Madrid. Daarna volgt de intercontinentale nachtvlucht naar Buenos Aires..

Dag 2: BUENOS AIRES – USHUAIA (O + D)

Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht naar Ushuaia vanuit Madrid worden een stadsrondrit en lunch voorzien. Na de binnenlandse vlucht Buenos Aires-Ushuaia pikt u uw bagage op en volgt de transfer naar het hotel voor een overnachting in hotel Arakur & Spa. Zo kan u ontspannen na de lange vlucht.

We laten de bewoonde Ushuaai, op het onderste topje van Zuid-Amerika

Dag 3: USHUAIA – BEAGLE KANAAL (O + L + D)

De dag start met een ceremonie aan het standbeeld van Adrien De Gerlache in Ushuaia, gevolgd door een bezoek aan het Maritiem Museum. ’s Middags is er tijd voor shopping en een vrije lunch.

's Avonds vaart u door het beroemde Beagle Kanaal

Omstreeks 16u scheept u in aan boord van de MV Sea Spirit waar u kennismaakt met de bemanning. ’s Avonds vaart u door het beroemde Beagle Kanaal.

Dag 4: DRAKE PASSAGE (O + L + D)

U vaart via de Drake Passage naar het Antarctisch Schiereiland. De Drake Passage is de zee-engte die berucht is om haar soms felle weersomstandigheden. Met 800km vormt het de kortste oversteek naar Antarctica (30 tot 50u varen).

Tijdens de oversteek kan u zowel een ‘Drake Shake‘ (ruwe zee) als een ‘Drake Lake‘ (rustige wateren) ervaren of iets ertussenin.

Dag 5: DRAKE PASSAGE (O + L + D)

Wanneer de eerste ijsbergen in de verte opduiken, groeit de opwinding bij het naderen van het witte continent. De magie van Antarctica wordt voelbaar. Zo’n 41 miljoen jaar geleden ontstond deze zee-engte en kwam het huidige Zuid-Amerika los van Antarctica. Daardoor ontstond een vrijwel gesloten koude zeestroom rondom Antarctica.

De meest spectaculaire zeevogel is de albatros met een spanwijdte tot 3,5m

U heeft de kans om albatrossen, reuzenstormvogels, walvissen en dolfijnen te spotten. De meest spectaculaire zeevogel is de albatros met een spanwijdte tot 3,5m.

Dag 6: GERMACHE STRAAT – LEMAIRE KANAAL (O + L + D)

Ontdekking van de Gerlache Straat met talrijke landingen op ‘Belgische locaties’. Tijdens de Belgica-expeditie werd deze 200km lange zeestraat ontdekt. Veel van de nieuw ontdekte eilanden, kapen, gebergten, baaien en kanalen kregen ‘Belgische’ namen toebedeeld: Gent Eiland, Antwerpen Eiland, Brabant Eiland, Luik Eiland, Vlaanderen Baai of Solvay Bergen. Het gebied staat bekend om zijn indrukwekkende natuur met tal van gletsjers, steile gebergten, prachtige kanalen, toegankelijke eilanden en wateren met een rijk dierenleven.

Uiteraard varen we door het Lemaire-kanaal met zijn adembenemende panorama’s en bezoeken we enkele wetenschappelijke basissen die u inzicht geven in hun dagelijkse werking op het witte continent. Het kanaal is 1.600m breed. Goed voor 11km wispelturig water tussen Booth Eiland en het vasteland. Kaap Renard, het baken aan bakboord, markeert de toegang. Deze basalten tweelingpiek wordt op menig navigatiekaart als Una’s Tits vermeld. Het gebied wordt ook ‘Kodak Gap’ genoemd omwille van zijn fotogenieke karakter. U treft hier diverse zeezoogdieren aan zoals dwergvinvissen, zeeluipaarden, krabbeneters,…

Het gebied wordt ook 'Kodak Gap' genoemd omwille van zijn fotogenieke karakter

Dag 7: DECEPTION ISLAND (O + L + D)

De verzonken vulkaankrater op Deception Island bood de perfecte beschutting voor – in die volgorde – een haven, een walvisstation, wetenschappelijke basissen en de filmploeg van David Attenborough die hier begin jaren ’90 de grootste kinbandpinguïnkolonie ter wereld kwam filmen voor de BBC-documentaire ‘Life in the Freezer‘. Niet te geloven dat hier 20 jaar lang (1910-1931) tienduizenden walvissen werden afgeslacht en verwerkt tot olie.

Het gebied wordt ook 'Kodak Gap' genoemd omwille van zijn fotogenieke karakter

Walvisolie was begin 20ste eeuw een kostbaar goedje en werd gebruikt als brandstof voor verlichting of als grondstof voor margarine. Het was ook gegeerd door Zwitserse horlogemakers. De olie behoudt immers ook zijn smerende eigenschappen bij vrieskoude. Vandaag de dag is Whalers Bay een groot openluchtmuseum waarin artefacten van de walvisindustrie verspreid liggen op of onder de metersdikke aslaag. Vooral de ruïnes van houten hutten en verlaten traanstokerijen spreken tot de verbeelding. Veertig jaar geleden liet de vulkaan de laatste keer van zich horen.

Dag 8: PORT LOCKROY (O + L + D)

Het eiland Goudier was ooit een veilige haven voor walvisjagers, Britse spionnen en wetenschappers. Vandaag is Port Lockroy een uitstalraam voor the UK Antarctic Heritage Trust, dat het Britse erfgoed op het Antarctisch schiereiland voor verder verval behoedt.

We bezoeken enkele wetenschappelijke basissen zoals het Britse Port Lockroy

Naast het museum dat de authentieke sfeer van de Britse basis uit de jaren ’50 ademt, vindt u er ook een postkantoor en souvenirshop.

Dag: ANTARCTICA STATIONS (O + L + D)

Antarctica kent geen autochtone bevolking met uitzondering van de bemanning op de wetenschappelijke basissen. We plannen ook een bezoek aan een of meerdere van deze basissen. De Belgische Prinses Elisabethbasis ligt aan de andere kant van de Zuidpool en kan bijgevolg niet bezocht worden.

Almirante Brown, de Argentijnse basis in Paradise Harbour
De naam Paradise Harbour werd begin 20ste eeuw gebruikt door de walvisvaarders die in de omgeving opereerden. Ze waren onder de indruk van de paradijselijke omgeving gedomineerd door indrukwekkende ijsbergen en torenhoge bergen die reflecteren in het heldere water. Vandaag hijsen de Argentijnen er elke zomer hun vlag.

Arctowski, de Poolse wetenschappelijke basis is genoemd naar Henryk Arctowski. Een Poolse geoloog/scheikundige die als dank voor zijn deelname aan de Belgica-expeditie o.l.v. Adrien de Gerlache, een schiereiland naar hem kreeg vernoemd in de buurt van Wilhelmina Baai. De Maagd Maria in een kapelletje gebeeldhouwd uit walvisbot waakt er nu over de moderne helden. Niet een militair hier, maar 30 wetenschappers die er onderzoek doen in de meest uiteenlopende disciplines.

Arctowski, de Poolse wetenschappelijke basis is genoemd naar Henryk Arctowski. Een Poolse geoloog/scheikundige die als dank voor zijn deelname aan de Belgica-expeditie o.l.v. Adrien de Gerlache, een schiereiland naar hem kreeg vernoemd in de buurt van Wilhelmina Baai. De Maagd Maria in een kapelletje gebeeldhouwd uit walvisbot waakt er nu over de moderne helden. Niet een militair hier, maar 30 wetenschappers die er onderzoek doen in de meest uiteenlopende disciplines.

González Videla Station, op het Chileense Waterboat Point met het witte weerstationnetje. Hier heeft iemand de hardste job op heel Antarctica. Om de 3u, 24/7 de hele zomer lang, moet steeds dezelfde man de data noteren. Net buiten de basis liggen de overblijfselen van de hut van een Britse expeditie. Bagshaw en Lester brachten er de winter van 1922 door in hun achtergelaten boot die ze tot hut verbouwden.

Zodiaccruises voeren u langs machtige ijsbergen

Dag 10: MV SEA SPIRIT (O + L + D)

Regelmatig wordt de route het moment zelf nog aangepast volgens de weers- en ijsomstandigheden of volgens de bezienswaardigheden. Wanneer we onderweg iets uniek opmerken, aarzelen we niet om de reisroute aan te passen indien mogelijk.

Dag 11-12: DRAKE PASSAGE (O + L + D)

Overstreek van het Antarctisch schiereiland via de Drake Passage

Dag 13: USHUAIA (O + L + D)

Aankomst in Ushuaia, rond de middag terugvlucht naar Buenos Aires en nachtvlucht naar Brussel via Madrid. Na het ontschepen in Ushuaia wordt een transfer naar de luchthaven voorzien voor de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires, al dan niet met een stop in Trelew.

Dag 14: USHUAIA – BUENOS AIRES – BRUSSEL (O + L + D)

In de late namiddag aankomst in Brussel.

Asteria Expeditions is marktleider in België voor reizen naar de Noord- en Zuidpool.
Na succesvolle poolexpedities in 20202018201620122009 en 2008 naar Antarctica en in 2018, 2016, 2010 en 2005 naar Spitsbergen en Groenland, zijn we bijzonder opgetogen onze nieuwe ‘Antarctica Expeditie 2020‘ voor te stellen.

Asteria Expeditions staat bekend om het uitzonderlijk niveau van haar expeditie cruises. Elke reis wordt nauwkeurig voorbereid en klanten ontvangen telkens een uitgebreide reisbeschrijving. De ideale start voor een overgetelijk avontuur naar Antarctica.

Elke reis is uniek. Wij volgen geen standaardroutes, maar zetten telkens zelf de reisroute uit, geïnspireerd door Adrien de Gerlache. Naast klassieke hoogtepunten op Antarctica, brengen wij u naar plaatsen die voor andere Antarcticareizigers verborgen blijven.

MV SEA SPIRIT, IJSVERSTERKT EXPEDITIE CRUISESCHIP

Zoals trekvogels die we zien in Arctica en Antarctica volgt de MV Sea Spirit de zon en migreert in de zomer noordwaarts en in de winter zuidwaarts, altijd klaar voor spontane ontdekkingen: een school walvissen, een pinguïnkolonie of een fenomenale gletsjer. Dit expeditieschip is erg manoeuvreerbaar en in staat in de smalle fjorden en kleine baaien van Antarctica te navigeren.

Sea Spirit, expeditie cruiseschip

WAAROM EEN SCHIP MET EEN CAPACITEIT VAN SLECHTS 100 PASSAGIERS?

De Sea Spirit is een van de kleinere expeditie cruiseschepen en uitermate geschikt voor onze expeditie. Sinds 2009 is het omwille van milieuaspecten voor grotere cruiseschepen met zware bunkerolie immers verboden om rond te varen in Antarctica. Bovendien is het op Antarctica slechts toegelaten om maximaal 100 passagiers ineens aan land te brengen. Wanneer u kiest voor een schip met een grotere capaciteit, bvb. 200 passagiers, dan zal u niet elke dag aan land kunnen gaan. Voor schepen met een capaciteit van meer dan 500 personen geldt zelfs een volledig landingsverbod. Bron: IAATO ‘International Association of Antarctica Tour Operators ).

Asteria Expeditions voorziet tijdens deze poolcruise minstens 1 of zelfs 2 landingen per dag. Dit afgewisseld met zodiaccruises, lezingen aan boord en ontspanningsmomenten.

Toch moet de Sea Spirit niet inboeten aan luxe en comfort. Aan boord creëren we een vriendelijke en gastvrije sfeer voor al onze gasten. We gaan allemaal aan boord met slechts een doel: een onvergetelijk wildernisavontuur beleven en een echte poolavonturier worden. Het schip heeft een ijsversterkte romp en uitschuifbare stabilisatievinnen om nog comfortabeler te kunnen varen.

Sea Spirit, expeditie cruiseschip

Tijdens deze 14-daagse poolcruise naar Antarctica vaart de Sea Spirit door onbewoonde gebieden waar geen aanlegsteigers voorzien zijn. Om aan land te komen, beschikt de MV Sea Spirit over een vloot van 9 snelle zodiacs. Hiermee kunnen alle passagier ineens aan land worden gebracht.

OPENBARE RUIMTES

Openbare ruimtes zijn toegankelijk voor alle passagiers tijdens de reis. Deze ruimtes omvatten de receptie, de Oceanus Lounge voor presentaties en filmvoorstellingen, het scheepsrestaurant en de Outdoor Bistro op het Sports Deck, de Club Lounge met een cocktailbar en live muziek, de scheepsbibliotheek met een ruime collectie poolliteratuur en de brug. Aan boord heerst een open brug beleid, dit wil zeggen dat u welkom bent op de brug voor een praatje met de kapitein en de officieren. Bekijk de unieke landschappen uit deze speciale kijkhoek.

OCEANUS LOUNGE

In de Oceanus Lounge worden voorstellingen en lezingen georganiseerd door de expeditiestaff aan boord. Een voor een experten in hun vakgebied: biologen, glaciologen, ornithologen, geologen… Allen even gepassioneerd om hun kennis met u te delen. Na een dag vol avontuur kan u in deze ruimte ook terecht voor de nabeschouwing met de hoogtepunten. Ook onze eigen Belgische stafleden geven lezingen gedurende de reis.

In de Oceanus Lounge worden voorstellingen en lezingen georganiseerd door de expeditiestaff aan boord

SCHEEPSRESTAURANT

In het open-seating-restaurant kan u terecht voor een verfijnde internationale keuken, bereid door een team van getalenteerde chefs. Elke ochtend serveert men een uitgebreid ontbijtbuffet. Tijdens het diner heeft u keuze uit verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Ook vegetarische keuzes worden aangeboden. Bij goed weer wordt een alternatieve lunch aangeboden op het achterdek.

In het open-seating restaurant van de Sea Spirit kan u terecht voor een verfijnde internationale keuken, bereid door een team van getalenteerde chefs

OUTDOOR BISTRO

De Outdoor Bistro is gestitueerd op dek 5. Bij goed weer wordt hier een alternatieve lunch aangeboden in openlucht. U kan er terecht voor een hamburger, soep, pasta, salade of dessert. Tijdens uw lunch geniet u op het achterdek van de Arctische omgeving.

CLUB LOUNGE

’s Avonds kan u terecht in de Club Lounge voor een drankje en live muziek. Het is de perfecte plaats om uw ervaringen uit te wisselen met de medepassagiers en de expeditiestaf. De bar beschikt over panoramische ramen die een uniek zicht bieden op het poollandschap. Verder is er ook een kleine fitnessruimte aan boord en kan u op het buitendek genieten van het bubbelbad.

's Avonds kan u terecht in de Club Lounge voor een drankje en live muziek

SCHEEPSBIBLIOTHEEK

De bibliotheek van de Sea Spirit is een rustige, gezellige plek om te lezen en te ontspannen tijdens een partijtje schaak. Het heeft een uitgebreide selectie uitgebreide collectie aan poolliteratuur, dvd’s, tijdschriften, referentiemateriaal en kranten. De bibliotheek bevindt zich naast de Club Lounge op dek 4.

Bij goed weer wordt in de Outdoor Bistro een alternatieve lunch aangeboden

EXTRA’S

Kajakken in de poolgebieden is een van de meest bijzondere manieren om de omgeving te verkennen. Vergezeld door een gids, peddelt u tussen ijsbergen, pakijs, pinguïns, walvissen en zeehonden. Droomt u ervan om onder de blote Antarctische sterrenhemel te slapen met het gekraak van het ijs op de achtergrond? Beide extra’s worden door Asteria Expeditions aangeboden zonder meerprijs.

UW KAJUIT AAN BOORD VAN DE MV SEA SPIRIT

De ijsversterkte Sea Spirit beschikt over 54 stijlvolle kajuiten voor maximum 114 passagiers. Alle kajuiten bieden buitenzicht en zijn voorzien van benedenbedden en een eigen badkamer. De ruimte varieert van 21m² tot 43m². Elke kajuit heeft individuele verwarming, een kleine koelkast, een kluis, een TV en zetel. De 15 kajuiten op dek 5 en 6 hebben een privé-balkon. Ongeacht het type kajuit u verkiest, kan u steeds genieten van een vriendelijke en gastvrije sfeer en een onberispelijke hotelservice.

Klik op de foto’s hieronder voor een groter beeld.

Triple Suite – 23m²

Voorbeeld Triple Suite aan boord van de MV Sea Spirit
Plattegrond Triple Suite aan boord van de MV Sea Spirit

De 6 Triple Suites bieden ruimte voor 3 personen. De totale oppervlakte bedraagt 21 m². Deze kajuiten beschikken over 2 aparte bedden en een comfortabel slaapbank. De aparte bedden kunnen indien gewenst omgebouwd worden naar 1 Queen Size bed. De Triple Suites bevinden zich op het Oceanus Deck en beschikken over een vierkant raam.

Main Deck Suite- 23m²

Voorbeeld Main Deck Suite aan boord van de MV Sea Spirit
Plattegrond Main Deck Suite aan boord van de MV Sea Spirit

De 23 m² grote Main Deck Suites bieden ruimte voor 2 personen. Deze 6 kajuiten beschikken over 2 aparte bedden die indien gewenst omgebouwd kunnen worden tot 1 groot bed. Deze suites bevinden zich op onderste dek en hebben 2 of 3 rond patrijspoorten met buitenzicht. Ze bevinden zicht op hetzelfde dek als het scheepsrestaurant.

Classic Suite – 21m²

Voorbeeld Classic Suite aan boord van de MV Sea Spirit
Plattegrond Classic Suite aan boord van de MV Sea Spirit

Met een oppervlakte van 21 m² hebben deze kajuiten 2 aparte bedden en een comfortabel bank. De 2 aparte bedden kunnen indien gewenst omgebouwd worden naar een Queen Size bed. De 12 Classic Suites bevinden zich op het Oceanus Deck waar lezingen worden gehouden en beschikken over een vierkant raam voor een beter zicht op de omgeving

Superior Suite – 20m²

Voorbeeld Superior Suite aan boord van de MV Sea Spirit
Plattegrond Superior Suite aan boord van de MV Sea Spirit

Superior Suites bevinden zich op het Club Deck (dek 4). Deze kajuiten hebben een gemiddelde oppervlakte van 20 m² en beschikken over 2 aparte bedden of 1 Queen Size bed. Dit is het enige dek waarop u volledig rond het schip kan wandelen. Op dit dek bevindt zich tevens de Club Lounge, waar u tercht kan voor een drankje en een babbel met uw medepassagiers of de staffleden.

Deluxe Suite – 24m²

Voorbeeld Deluxe Suite aan boord van de MV Sea Spirit
Plattegrond Deluxe Suite aan boord van de MV Sea Spirit

De 15 Deluxe Suites bevinden zich op het Sports Deck (dek 5). Een schuifdeur geeft toegang tot een klein balkon. Een oppervlakte van 24 m² betekent voldoende ruimte. Kies uit 2 aparte bedden of 1 Queen Size bed. Deze suites hebben ook een inloopkast of een kledingkast. Tevens vindt u op dit deck de fitnessruimte en de jacuzzi op het buitendek.

Premium Suite – 30m²

Voorbeeld Premium Suite aan boord van de MV Sea Spirit
Plattegrond Premium Suite aan boord van de MV Sea Spirit

De 6 Premium Suites bevinden zich op het bovenste dek. Met een royale oppervlakte van 30 m² zijn ze erg ruim. Ze beschikken over met twee aparte bedden of een Queen Size bed. Verder is een ook een aparte hoek voorzien met schrijftafel en extra kastruimte. Via een glazen schuifdeur is er toegang tot een eigen balkon met stoelen en een ligzetel.

Owner’s Suite – 43m²

Owner's Suite aan boord van de MV Sea Spirit
Plattegrond Owner's Suite aan boord van de MV Sea Spirit

Zeer ruime (43 m²) suite op het Sun Deck boven de brug. De glazen schuifdeuren leiden naar een privé-terras over de volledige breedte van het schip, wat zorgt voor een panoramisch zicht om de spectaculaire omgeving.

Deze unieke suite beschikt over een slaapgedeelte met King Size bed, kleine keuken met kolekast en koffiezet en een woongedeelte met zithoek en een speel- en vergaderruimte. In de badkamer is ruimte voor eenbubbelbad. Muziek beluistert u op het Bose systeem. Films bekijkt u op een van de 2 televisies. Er is een kleine selectie DVD’s voorzien alsook wat leesboeken.

Gedetailleerd dekplan van de MV Sea Spirit

Geografie: Met een oppervlakte van 14,2 miljoen km² past België er 447 keer in. Het vasteland wordt omringd door 3 oceanen: de Grote, Atlantische & Indische oceaan. De Noor Roald Amundsen stond als eerste op de geografische zuidpool op 14 december 1911. Voor 98% bedekt met ijs en een totaal van 30 miljoen km³ tekent het voor 90% van alle ijs op onze planeet. Als alle ijs op Antarctica zou smelten, stijgt het niveau in de oceanen met zo’n 60m.

Het Antarctisch schiereiland: Dit is slechts een klein stukje van het Antarctisch continent, maar wel het allermooiste. Én met de grootste concentratie aan dierenleven. Pinguïns, walvissen en zeehonden komen samen aan de kustlijn van de peninsula om er zich te voeden en om te broeden. Bovendien zijn de temperaturen hier tijdens de zomer (onze winter) best aangenaam vergeleken met de rest van Antarctica.

Reisroute, foto’s en beelden zijn van Asteria Expeditions Brugge