Australië & Nieuw-Zeeland

individuele rondreis - Schrijf je nu in

Individuele rondreis

Sydney05

Dag 1: vertrek

Vlucht naar Sydney.

Dag 2: Sydney

Welkom in Australië! Na aankomst transfer naar het hotel.

Sydney01

overnachting in Sydney

Dag 3: Sydney

Vanochtend na het ontbijt maakt u een sightseeing tour door de stad, waarbij u het historische gebied genaamd ‘the Rocks’ bezoekt. Hier belandde de eerste vloot in 1788 om er de eerste Europese nederzetting op te richten. Dit stadsdeel werd uiteindelijk een strafkolonie. The Rocks vormt een perfecte smeltkroes van het verleden en het heden.

opera

Verder naar het Sydney Opera House, het icoon van Sydney. Daarna stopt u bij het wereldberoemde Bondi Beach. In de namiddag keert u terug naar de Circular Quay, de kade waar het operagebouw zich bevindt. Hier vandaan vertrekken de veerdiensten naar alle bestemmingen. Hier start onze namiddagcruise met lunch aan boord van een catamaran. Van op het schip hebt u een prachtig zicht op de natuurlijke haven van Sydney, met het operagebouw en de Sydney Harbour brug.

Avondmaal en overnachting in Sydney

Dag 4: Blue Mountains

Na het ontbijt ontdekt u de hele dag de schoonheid van de Blue Mountains. Dit vredige gebergte staat in sterk contrast met het drukke stadsleven van Sydney. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed vandaar dat deze bergen “de Blauwe Bergen” heten.

Bezoek aan het Featherdale Wildlife Park, waar een grote variatie aan dieren te bewonderen is: kangoeroes, koala’s, wallaby’s, Australische reptielen, Tasmaanse duivels, wombats en verschillende soorten vogels.

De bus brengt u naar de top en daar nemen we het steilste treintje ter wereld. De ‘scenic railway’ daalt 310m af met een helling met 52°, naar een oeroud regenwoud op de bodem van de Jamison Valley.

Rit terug naar Sydney voor avondmaal en overnachting in  Sydney

Dag 5: Sydney – Ayers Rock

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Sydney voor de vlucht naar Ayers Rock. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Deze namiddag bezoek aan Mt. Olga om de spectaculaire rotsformaties te zien van Kata Tjuṯa, ook wel de Olga’s genaamd. Het is een formatie van een dertigtal rotsen, waarvan de hoogste meer dan 500 meter hoog is.

Olgas03

Op het einde van de namiddag keert u terug naar het hotel om u op te frissen. ’s Avonds geniet u van de ‘Sounds of Silence’, in het stilste restaurant ter wereld. Met de geluiden van didgeridoo’s op de achtergrond, zien we de zon ondergaan boven Kata Tjuta. Na de zonsondergang smult u van een Northern Territory gourmet barbecue, onder een geweldige sterrenhemel. Een astronoom geeft uitleg over de sterrenbeelden en planeten van het zuidelijk halfrond.

Overnachting in hotel in Ayers Rock

Dag 6: Ayers Rock

Ontbijt. Vandaag staat u vroeg op om de Ayers Rock bij zonsopgang te aanschouwen.   In 1985 werden de Aborigines, in plaats van de regering, de rechtmatige eigenaars van de rots.

AyersRock02

Voor de lokale Aborigines, de Anangu, is Uluṟu een belangrijke religieuze plaats. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis en zijn met elkaar verbonden via de mythologie in de Tjukurpa.

Transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Cairns . Aankomst in Cairns, de hoofdstad van het tropische noorden.

Cairns is een populaire reisbestemming vanwege het tropische klimaat en de nabijheid van vele attracties. Het Groot Barrièrerif ligt op slechts anderhalf uur reizen per boot.met palmbomen, maar heeft ook designershops en gourmetrestaurants.

Avondmaal en overnachting in Cairns.

Dag 7: Great Barrier Reef

Ontbijt. Vandaag ontdekt u het Groot Barrièrerif, het grootste koraalrif ter wereld. Het rif omvat 1500 vissoorten, 400 types van koraal en meer dan 30 soorten walvissen en dolfijnen. Het is een nationale schat en een natuurlijk wereldwonder.

MichaelmasCay02

In de ochtend zeilt u af met de catamaran naar Michaelmas Cay. Dit is een unieke zandbank die een beschermd gebied vormt voor 14 verschillende soorten trekvogels, goed voor in totaal 28 000 vogels.  Lunch aan boord. Vanuit een bootje met glazen bodem, zijn de koralen ook heel goed te bewonderen.

MichaelmasCay

In de namiddag terugkeer naar Cairns en de rest van de dag vrij.

Avondmaal.

Overnachting in hotel in Cairns.

Dag 8: Kuranda

Na het ontbijt gaat u aan boord van de Kuranda Scenic Rail voor een spectaculaire tocht. De spoorlijn kronkelt door de Macalister bergen. We steken diepe ravijnen over om bij het dorp Kuranda in het regenwoud aan te komen.

CairnsKuranda03

In Kuranda gaat u naar rainforestation Nature Park, gelegen in een weelderige tropische omgeving. In een excursie met een amfibievoertuig, een army duck uit WOII, leren we over ecologie in het regenwoud, zowel op het land als in het water.

Haka

De Pamagirri Aboriginal dansers voeren een dans op in het natuurlijk amfitheater. Een wandeling leert ons de aboriginal cultuur en vaardigheden kennen: werpen met een speer en een boemerang.

Na een tropische BBQ lunch, terug naar Kuranda om aan boord te gaan van de Skyrail Rainforest Cableway. De skyrail is een unieke regenwoudervaring: u gaat met een gondelbaan, die slechts enkele meters boven de bomen zweeft, waarbij u een uniek uitzicht heeft over de kust bij Cairns en de Barron Gorge.

CairnsSkyrail02

Terugkeer naar Cairns

Dag 9: Cairns – Auckland

Ontbijt. U neemt afscheid van Australië en vliegt naar Auckland in Nieuw-Zeeland. Auckland staat bekend als de “City of Sails” omdat er in de haven circa 135 000 jachten liggen.

Avondmaal en overnachting in Auckland

Dag 10: Auckland

Ontbijt. Voormiddag sightseeing tour om en rond de stad Auckland. Een eerste hoogtepunt is Mount Eden, een vulkanische kegel met een met gras begroeide krater. Mount Eden is het hoogste punt van Auckland City en biedt een fantastisch uitzicht over

Bezoek aan het Auckland museum over de inheemse volkeren van Nieuw-Zeeland. Hier wordt het verhaal verteld van de Pacific People, de Mâori, de Pakeha, de mensen van Oceanië en andere nieuwkomers.

Namiddag vrij om de stad verder te verkennen.

Avondmaal en overnachting in Auckland.

Dag 11: Auckland – Waitomo – Rotorua

Na het ontbijt vertrek zuidwaarts, door het groene landschap van de Bombay Hill en door de Waikato Vallei naar Rotorua. Eerste stop bij de Waitomo Glowworm Caves voor een geleid bezoek.

HobbitonSet7-1024x649

Daarna verder naar Matamata voor een bezoek aan de Hobbiton Movie set. Ervaar het echte Middle-Earth van de set van Lord of the rings met een ritje door de pittoreske schapenboerderij met een spectaculair zicht op de Kaimai bergen.
Avondmaal en overnachting in Rotorua

Dag 12: Rotorua

Ontbijt. In Rotorua brengt u een bezoek aan Te Puia, gesitueerd in de Whakarewarewa Geothermal Valley. Dit 60ha groot domein omvat oa. geisers waaronder de wereldbekende Pohutu geiser, silicaterrassen, borrelende modderpoelen.

Bij Rainbow Springs, het grootste beschermd gebied van kiwi, zien we deze unieke dieren van zeer kortbij, alsook de tuatara, het enige echte Nieuw-Zeelands reptiel.

‘s Avonds brengt de Maori-familie in het dorpje Marae u een cultureel totaalspektakel. De traditionele hangi-maaltijd (ondergronds koken) in buffetstijl wordt daarbij omkaderd door zang en dans (waaronder de bekende Haka), culturele wetenswaardigheden en een avondwandeling in het woud.

Overnachting in Rotorua

Dag 13: Rotorua – Queenstown

vlucht van Rotorua naar Queenstown, op het zuidelijke eiland

De stad Queenstown ligt genesteld tussen woeste bergpieken en glooiende heuvels. De ‘avonturenhoofdstad’ van Nieuw-zeeland is een terechte bijnaam voor deze stad aan de noordoostoever van het Wakatipumeer. Het uitgestrekte meer en de snelstromende rivieren vormen de perfecte ambiance voor activiteiten als wintersport, wandelen, raften

Lake_Wakatipu_640_8696

Overnachting in Queenstown

Dag 14: Fjordland National Park

Vandaag zet u koers naar Te Anau, de ideale uitvalsbasis voor excursies in het Fjordland National Park. Dit park is UNESCO wereld erfgoed en een van de grootste wildernissen van het zuidelijk halfrond. De omgeving is spectaculair met watervallen, levendige rivieren, hoge pieken en diepe dalen uitgesneden door gletsjers uit de ijstijd en een prachtig regenwoud.

Lake Wakatipu

U ontdekt de fjord van de Milford Sound aan boord van een luxe-catamaran. U kan zowel binnen als buiten genieten van een prachtig uitzicht op de omringende bergen. Het open bovendek is de ideale plek om zeehonden, pinguins en dolfijnen te spotten (naargelang het seizoen).

Avondmaal en overnachting in Queenstown

Dag 15:  Queenstown

Vrije dag in Queenstown met optionele activiteiten: tochtje met een jetboot of een bezoek aan het historische goudstadje Arrowtown , met meer dan 60 gerestaureerde huizen uit de 19° eeuw die zorgen voor het historische kader.

Queenstown_from_Bob's_Peak

Overnachting in  Queenstown

Dag 16 : Queenstown – Frans Josef

Na het ontbijt vertrek voor een rit door het spectaculaire landschap van de westkust. Eerste hoogtepunt is de Kawarau Gorge, waarna we het centrale Otago gebied met wijngaarden en schapenboerderijen doorkruisen.

Volgend hoogtepunt zijn de gletsjermeren Wanaka en Hawea.  U rijdt door Mount Aspiring National Park, het derde grootste park van het land. Binnen het 2500 km² grote park varieert het landschap van met sneeuw en gletsjers bedekte bergen tot kale rostwanden, ideaal voor wandelaars en klimmers.

Ice tunnel Franz Josef Glacier

Na het stadje Makarora neemt u de kronkelende Haast Pas, waarna het regenwoud met zijn talrijke rivieren en watervallen het landschap bepaalt. Verder via het stadje Fox naar Franz Joseph, een klein afgelegen dorp op de rand van Westland National Park , deel van UNESCO South West New Zealand World Heritage area.

Optioneel: een helikoptervlucht boven de Fox en Franz Josef gletsjers en landen op het ijs, een unieke belevenis.

Avondmaal en overnachting in Franz Josef

Dag 17: Franz Josef – Christchurch

Dan steken we het zuideiland over van de west- naar de oostkust. Deze route is gekend als de Arthur’s Pass en werd oorspronkelijk gebruikt door de Maori’s die op zoek gingen naar jade aan de westkust.

In het gelijknamige dorpje gaan we aan boord van de TranzAlpine train.  We passeren ook spectaculaire kloven, de vruchtbare gronden van de Canterbury plains en steken wijde riviervalleien over.

Overnachting inChristchurch

Dag 18 : Christchurch

Vrije tijd in Christchurch.

In de namiddag vertrek naar de luchthaven van Christchurch voor vlucht terug.

Dag 19: Brussel

Aankomst.