Italië – Authentiek Sicilië

meerdere afreisdata 2024 - Schrijf je nu in

8-daagse rondreis met huurwagen langs de hoogtepunten van Sicilië met overnachtingen in agriturismi.

Dag 1: Brussel – Catania – Alcantara (± 50km)

Rechtstreekse vlucht naar Catania en ophalen van uw huurwagen. Rijd in noordelijke richting naar uw eerste verblijfplaats, Agriturismo Il Borgo of gelijkwaardig. Indien u vroeg aankomt, kunt u nog de indrukwekkende Alcantara kloof bezoeken.
 

Dag 2 & 3: Etna – Taormina

Alcantara is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de imposante en nog steeds actieve vulkaan Etna. Met de auto kunt u tot op 1900m hoogte rijden. Van daaruit kunt u eventueel een kabelbaan nemen of met een Jeep met chauffeur verder rijden tot op 2700m hoogte. Ook een bezoek aan het antieke Grieks-Romeinse theater van Taormina is absoluut uw bezoek waard!
 
 
 

Dag 4: Alcantara – Castelvetrano (± 300km)

 
De reis zet zich verder in westelijke richting naar Castelvetrano. Onderweg kunt u een stop maken in Agrigento en de indrukwekkende Vallei van de Tempels, met zijn 1300 hectare, een van de grootste archeologische sites ter wereld. De vallei staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De komende 2 nachten verblijft u in Case di Latomie of gelijkwaardig.
 
 

Dag 5: Castelvetrano en omgeving

 
U kunt een bezoek brengen aan Selinunte, één van de meest fascinerende archeologische sites van Sicilië. Ook een excursie naar Marsala, gekend voor de zoete wijn, of de zoutpannen van Trapani loont zeker de moeite.
 

Dag 6: Castelvetrano – Alia (± 130km)

 
Zet uw reis verder naar Alia, waar u 2 nachten in Villa Dafne of gelijkwaardig verblijft.
 

Dag 7: Palermo & Cefalù

 
Een bezoek aan de hoofdstad Palermo is een tijdreis door de bewogen geschiedenis van Sicilië. Tot de hoogtepunten behoren het Palazzo dei Normanni, het kapucijnenklooster en de kathedraal. Ook de kathedraal van het nabijgelegen Monreale, met prachtige mozaïeken, is uw bezoek zeker waard.
 
 

Dag 8: Alia – Catania – Brussel (± 160km)

 
Terugrit naar de luchthaven, waar u uw huurwagen inlevert. Terugvlucht naar Brussel.
 
Prijzen en programma van Imagine Travel