Baku

individuele citytrip - Schrijf je nu in

I love baku

 

Baku, hoofdstad van Azerbeidzjan die ook ‘stad van de wind’ genoemd wordt. Ze beschikt over een fenomenale architectuur en rijke geschiedenis en is aan een razendsnelle (stads)ontwikkeling bezig. Baku wordt zelfs door sommigen ‘het nieuwe Dubai aan de Kaspische zee’ genoemd. De oude omwalde stad staat op de Unesco wereld erfgoedlijst! 

Baku is een gebalanceerde mix van Parijs en Dubai, met historisch klassieke gebouwen en brede boulevards.

 

Dag 1                    BRUSSEL – BAKU

 

Vertrek naar Baku. Bij aankomst transfer naar het hotel. Afhankelijk van het vluchtschema , volgt er nog een eerste verkenning van de stad.

 

Dag 2                    binnenin Baku

Ontbijt waarna volle dag bezoek aan de oude en nieuwe stad Baku.

We starten de ontdekkingstocht met de moderne gebouwen, waarvan het bekende het Heydar Aliyev Cultural Centre van Architecte Zaha Hadid. Zowel de buitenkant als het interieur zijn verbluffend!

Het glas en beton staan in schril contrast met de schilderachtige oude stad, afgeschermd door een stadsmuur ( “Unesco World Heritage” ) Langs smalle en kronkelende straatjes lopen we naar het Shirvanshah paleis dat uit de 15de eeuw dateert met een mausoleum, een moskee en een badhuis. Iets verderop houden we halt aan de Maagdentoren.

binnenstad baku

 

 

Voor een adembenemend 360° zicht op de oude stad moet je wel een honderdtal treden trotseren, maar het loont de moeite. 

 

 

Vanavond trek je op verkenning door de prachtig verlichte stad.

Ze zijn een icoon van de stad geworden en bepaalt mee de skyline: de Flame Towers. De torens zijn 200m hoog en bestaan uit 70.000 m² glas dat ’s avonds spectaculair verlicht wordt, afwisselend in de nationale kleuren of als glinsterende vlammen. De vorm van het gebouw verwijst naar de vertaling van Azerbeidzjan, nl.  “het land van de eeuwige vlammen”.

 

 

Dag 3                    buiten Baku

 

In de voormiddag vervolgen we ons bezoek aan de binnenstad van Baku.

yanar dag

In de namiddag maken we een uitstap naar Yanar Dag, een heuvel met aardgas waar al duizend jaren vlammetjes uit de grond komen!

We bezoeken ook nog Ateshgah, de vuurtempel, waar het eeuwige vuur brandt op het vijfhoekige binnenplein.

In de omgeving van Baku kan je Gobustan bezoeken. Er bevindt zich een uitzonderlijke collectie van meer dan 6.000 rotstekeningen die getuigen van 40.000 jaar rotskunst. In het gebied zijn ook overblijfselen te vinden van bewoonde grotten, nederzettingen en begraafplaatsen. 

 

gobustan Baku

gobustan Baku

Even verderop zijn er modderpoelen.

gobustan Baku

Dag 4: vrij

 

Na het ontbijt check je uit en is er vrije tijd om de stad verder de ontdekken.

 

Je gids begeleidt je naar de luchthaven voor de terugreis naar huis. Ongetwijfeld zal je nog geregeld terugblikken op je ervaringen in Baku.

 

bekijk hier het filmpje van de flame towers by night: