Cruise Noorse fjorden

29/5/21 - Schrijf je nu in

...

Tijdens deze cruise zetten we koers naar Noorwegen, hét land van de ongerepte natuur! We varen langs de mooiste zuidelijke fjorden, waar de indrukwekkende landschappen en kusten elkaar opvolgen. De lente is het ideale moment om het natuurspektakel en de watervallen te ontdekken van de majestueuze Geirangerfjord, die diep in het land snijdt en waar in de verte het ijs van de gletsjers te zien is. Meer naar het zuiden staat het dorpje Flåm bekend om zijn kleurrijke huizen en zijn duizelingwekkende tandradbaan. In dit land in harmonie met de natuur contrasteert de eeuwige sneeuw met de velden vol bloemen. Bergen, de toegangspoort tot de fjordenregio, lijkt zo uit een prentenboek te komen met zijn diepblauwe zee, zijn donkergroene bossen en de vuurrode kleur van de houten gebouwen. In Stavanger maakt u kennis met de bijzonder geavanceerde petroleumindustrie, waarop de rijkdom van het land gebouwd is. En tussen deze twee regionale hoofdsteden zijn de landschappen zo adembenemend mooi dat ze voor iedereen aan boord onvergetelijke herinneringen zullen nalaten.

In deze video vertelt de reisleidster alles over cruises naar Scandinavië met het gloednieuwe expeditiejacht  ‘World Explorer’.

...

VERTREK 29/05/2021
DUUR 8 dagen / 7 nachten
TAAL FR/NL
ORGANISATOR Rivages du Monde
SCHEPEN WORLD EXPLORER

imageresizer

concept 

All Ways organiseert cruises voor Belgische passagiers met tweetalige (NL/FR) reisbegeleiding. Sommige afvaarten zijn 100% Nederlandstalig.

Boeiende voordrachten aan boord

Zorgvuldig uitgekozen gastsprekers zorgen ervoor dat uw bestemming geen geheimen meer zal hebben voor u.

Kleine schepen, groot comfort

Het grootste schip verwelkomt 180 passagiers, het kleinste schip 28. Dit zorgt voor een gemoedelijke, familiale sfeer.

Unieke vaarroutes

Aangepaste, kleinere schepen, kunnen in havens aanleggen waar de grote mastodonten niet geraken.

Excursies voor iedereen

Vaak varieert de moeilijkheidsgraad van de excursies, zodat er voor elk wat wils is.

reisroute

 

...DAG 1

Duinkerke (Frankrijk)
 

Transfer per luxe-autocar vanuit de belangrijkste Belgische steden naar de haven van Duinkerke. Inscheping en toewijzing van uw kajuit aan boord van de World Explorer. Diner aan boord.

DAG 2

Varen
 

Maak gebruik van deze dag op zee om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 3

Bergen (Noorwegen)
 

Bergen, dat omringd wordt door fjorden en bergmassieven, is een echt juweeltje aan de Noorse zuidwestkust. Met zijn kleurrijke houten gebouwen, zijn woningen op de heuvelflank en zijn kasseistraatjes is het een van de mooiste steden van het land. De traditionele architectuur in geschilderd hout contrasteert met de blauwe zee en de groene bergen en baadt in een vrolijke en hartelijke sfeer. De schilderachtige kaaien met oude magazijnen zijn Unesco-werelderfgoed en getuigen van de periode waarin Hanzestad Bergen een belangrijke draaischijf was voor de handel met de rest van Europa. Vandaag zijn er musea, winkels, galerijen en restaurants te vinden, waardoor het een populaire en gezellige plek is. Niet ver daarvandaan bevoorraadt de levendige vismarkt al sinds 1276 de lokale bevolking. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 4

Geiranger (Geirangerfjord, Noorwegen)
 

Het dorp Geiranger ligt aan het uiteinde van de gelijknamige fjord. De 16 km lange fjord is de smalste, natuurlijkste en indrukwekkendste van het land en behoort dan ook tot het werelderfgoed van de Unesco. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 5

Flåm (Noorwegen)
 

Ook Flåm ligt op het einde van een zeer smalle fjord, in een diep ingesneden landschap met tal van watervallen. Het is al sinds het einde van de 19e eeuw een populaire toeristische bestemming, die bekendstaat om zijn eeuwenoude boerderijen en vooral om zijn tandradbaan, die op een van de steilste trajecten ter wereld door een fenomenaal mooi landschap rijdt.

Gudvangen (Noorwegen)
 

In de namiddag zetten we koers naar Gudvangen, een dorp uit de Vikingtijd in een ingesloten vallei aan het einde van een fjord. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies vanuit Flåm. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 6

Stavanger (Noorwegen)
 

In de voormiddag varen we doorheen de Zuid- Noorse wateren naar de prachtige baai van Stavanger. De vierde grootste stad van Noorwegen is sinds 1969 de hoofdstad van de petroleumindustrie, toen ten zuidwesten van de stad het eerste olieveld werd ontdekt. In de stad van het zwarte goud bevindt zich ook het Noorse petroleummuseum. Het historische centrum bestaat uit heel wat musea, de Sint Svithun-kathedraal, die tussen 1100 en 1125 in Anglo-Normandische stijl gebouwd werd, en de best bewaarde houten wijk van Europa, met zo’n 170 woningen opgetrokken uit naaldhout. Daarnaast is Stavanger een bijzonder aangename universiteitsstad. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 7

Varen
 

Maak gebruik van deze zeedag om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en diner aan boord .

DAG 8

Duinkerke (Frankrijk)
 

Ontbijt aan boord. Ontscheping en vertrek per luxeautocar naar de belangrijkste Belgische steden.

het schip: world explorer

Bekijk hier het filmpje over het schip:

 

De gloednieuwe World Explorer werd opgeleverd in augustus 2019. Dit schitterende expeditiejacht is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het milieuvriendelijke, ruime en gezellige schip is ideaal om samen te reizen en weg te dromen tijdens unieke cruises op mensenmaat.

De World Explorer is door ervaren cruisespecialisten speciaal ontworpen om de wereld en de natuur te ontdekken. Het schip beschikt dan ook over tal van binnen- en buitenlocaties om volop te genieten van de prachtige omgeving. Of u nu kiest voor het ruime observatiedek (dek 8) of comfortabel wilt genieten in het observatiesalon (dek 7), overal bent u verzekerd van uitzonderlijk mooie panoramische uitzichten.

Het is ook mogelijk om u terug te trekken in de gezellige bibliotheek, die de klok rond open is, om op uw gemak een boek te lezen, te kaarten, te schaken of Scrabble te spelen. Of geniet van deugddoende momenten samen in het Explorer-salon, met een vers kopje koffie of een goed glas. De sprekers aan boord geven tijdens de cruise lezingen in het elegante en perfect uitgeruste auditorium, dat beschikt over een groot scherm en comfortabele zetels.

En om helemaal tot rust te komen beschikt de World Explorer over een wellness by l’Occitane (betalend) met behandelingen en massages, een goed uitgeruste fitnesszaal en een hardlooppiste (buiten). Aan het verwarmde buitenzwembad met zijn vele ligstoelen bevinden zich ook twee jacuzzi’s en een buitensnackbar, waar tussendoortjes en salades kunnen worden besteld. Onder de centrale koepel van het observatiesalon werd bovendien een hoogtechnologisch, cirkelvormig beeldscherm geplaatst, waarop live te zien is wat zich afspeelt onder water, gefilmd door een camera onder de romp. De beelden, die vaak de peilloze diepte onder het schip tonen, zorgen in combinatie met de voorbijglijdende landschappen voor een unieke zintuiglijke ervaring. 

Categorie 1, dek 3: Expeditie kajuit met vast venster