De nationale parken van Amerika

individuele selfdrive - Schrijf je nu in

Canyon explorer

in samenwerking met logo usa travel

rondreis in 14 dagen door de U.S.A.

Ongerepte natuur en hemelse kleurenspektakels: Een prachtige reis in het hart van het Amerikaanse Westen die de liefhebbers van uitgestrekte gebieden zal betoveren.

IMG_2493

Pluspunten:
– 7 nationale parken: Grand Canyon, Bryce Canyon, Lake Powell, Canyonlands, Zion, Capitol Reef en Arches
– Bezoek aan Monument Valley
– Mogelijke treinreis in Durango

Tips:
– Ervaar de Grand Canyon tijdens een helikoptervlucht
– Het is mogelijk om in New York, Chicago of Washington een tussenstop te maken zonder vluchtsupplement te betalen

 

Ongerepte landschappen met een variatie aan begroeiing, natuurlijke meesterwerken en geologische formaties van Moeder Natuur: de Nationale Parken in het wilde westen zijn uniek in de wereld en overdonderen je met hun grootsheid. De reis start in Las Vegas waar je je kan uitleven in een wereld van casino’s, spektakel en showbizz.

Niets is zo gemakkelijk als reizen in de USA, met uitstekende wegen en alle westerse voorzieningen, uitstekende wegen, alle voorzieningen en een groot aanbod aan hotels, winkels en restaurants. Bij deze uitgestippelde individuele rondreis reis je op eigen tempo, aan de hand van een roadbook, waarbij de accommodatie en excursies vooraf door ons gereserveerd zijn. Leun achteruit in de huurwagen, geniet van de indrukwekkende landschappen en val van de ene verbazing in de andere. De afstanden kunnen iets langer zijn, maar het rijden op zich is een genot, het is er rustig rijden en iedere keer als je denkt het mooiste landschap gezien te hebben, verrast een volgend weids uitzicht je weer.

 

bekijk hier ons filmpje van onze reis:

 

 

reisroute

 

programma:

 

Dag 1 Las Vegas

Vertrek in België in de voormiddag naar Las Vegas.

Las Vegas ligt te midden van een woestijnachtige, door de zon geblakerde vlakte in Nevada. De strip is die immense boulevard die dit pretpark voor volwassenen van noord naar zuid doorkruist. De stad telt 50 trouwkapellen, jaarlijks worden er 130.000 huwelijksvergunningen uitgereikt.

De stad is het koninkrijk van de kitsch, het is de meeste geflipte stad van States. Alles is er mogelijk, dat is de reden waarom je Las Vegas toch een keertje in leven moet bezocht hebben.

IMG_3153

 

Dag 2 Las Vegas – Route 66 – Grand Canyon

Ten zuiden van Las Vegas passeer je de Hoover Dam.

Op Highway 40, bevind je je op een stuk van de ‘Historic route 66’. De route 66 was een historische autoweg in de verenigde staten die begon in Chicago en eindigde aan het strand van Santa Monica bij Los Angeles.

route-66-2

 

IMG_3004

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Je kan hier het rim trail bewandelen, rijden op de historisch hermit road of klimmen naar de top van de stenen watchtower voor een panoramisch zicht dat zich op heldere dagen tot 160km kan uitstrekken.

 

Dag 3 en 4 Grand Canyon – Lake Powell 

In de buurt van de stad Page kan je Horseshoe bend bezoeken. Op deze plek maakt de machtige Colorado rivier een hoefijzervormige bocht. Antelope Canyon is een slot canyon, een kloof met hoge verticale wanden, die erg dicht bij elkaar staan. Page is de stad gelegen aan Lake Powell, een immens kunstmeer gevormd door de Glen canyon dam in de Colorado rivier. Je kan in het meer zwemmen of er een boottocht op maken. De Glen Canyon Dam is een waterkrachtcentrale langs highway 89.

img_28022

 

 

Dag 5 Monument Valley

Vandaag rit naar Monument Valley, het meest aansprekende voorbeeld van de overweldigende schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Het silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als decor gediend bij tientallen films en vele commercials.

Tegen de avond bereikt u Cortez. 

IMG_2936

Dag 6 Mesa Verde National Park

Vandaag bezoek aan de site van Mesa Verde. De Anasazi indianen hebben tussen de 6e en de 13e eeuw de opbouw van hun huizen onder de kliffen van de canyon gebouwd.

 In het gebied van de “Four Courners”, het kruispunt tussen Colorado, Arizona, New-Mexico en Utah, ligt Durango. Het is ideaal gelegen om de geschiedenis van het Amerikaanse Westen te ontdekken.

Overnachting in het cowboystadje Durango.

Dag 7 Durango 

Durango biedt talrijke vakantie ideeën in één enkele bestemming. Van de Western Experience met de antieke ruïnes, de culturele en artistieke rijkdom van de regio tot de avontuurlijke sporten, het agrotoerisme en de speciale events. In Durango vindt elke reiziger zeker iets naar zijn of haar hart. Durango & Silvertown Narrow Gauge Railroad is doorheen de wereld erkend als één van de meest schilderachtige treinexcursies in Noord Amerika. Herleef de geschiedenis met de bijhorende muzikale sfeer tijdens een spectaculaire reis aan boord van deze historische stoomtrein, gevoed met kolen en in dienst sinds 1882.

Dag 8  Canyonlands National Park

Geniet ten volle van deze dag om het park van Canyonlands te bezoeken. Vergeet zeker ook het Needles district niet, bekend om het meest kleurrijke deel van het park. Klim tot Needle point en u zal een adembenemend zicht krijgen.

Hier is het mogelijk om per 4×4 de regio te ontdekken alsook te raften op de Colorado rivier.

Overnachting in Moab

Dag 9 Arches National Park

Duizenden jaren wind en regen hebben de roestkleurige rotsen van deze streek uitgehouwen tot meer dan 2000 natuurlijke rotsbogen. Dankzij het warme woestijnklimaat is het nationaal park Arches een erg speciaal park dat u elke tijd van het jaar kan bezoeken. Of u nu de fiets, trektochten, wandelingen of paardrijden verkiest, Arches biedt u talrijke verscheiden activiteiten aan. Indien u de tijd heeft, kan u tegen de late namiddag het pad volgen tot de alom bekende Delicate Arch om te genieten van het adembenemend panorama dat Arches nationaal park beroemd heeft gemaakt. Weinig kan tippen aan het prachtig uitzicht dat u bij zonsondergang kan bewonderen.

Overnachting in Moab

Dag 10 Capitol Reef National Park

Rustig dagje rijden door Capitol Reed National Park, minder gekend maar hier is de natuur nog volledig intact.  Maak een stop aan de Capitol Gorge en Cathedral valley en voor een prachtig uitzicht in Gooseneck. Alvorens in Bryce aan te komen doorkruist u Dixie National Forest, Escalante Canyon en het Kodachrome Basin.

Zet uw reis voort richting het nationaal park van Bryce, uitgeroepen tot het mooiste van de Verenigde Staten.

Dag 11 Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. De canyon is niet echt een ravijn, maar een serie van grillig gevormde rotsformaties in allerlei kleurschakeringen, variërend van wit, pastelroze, vurig oranje en rood tot knalrood. De omgeving is prachtig voor wandelingen of ritjes te paard. Vanaf de rand ervaart u een natuurlijk schouwspel bij zonsopgang en –ondergang!

Overnachting in Bryce Canyon.

Dag 12 Zion National Park – Las Vegas

Spectaculaire rit van Bryce naar Zion National Park. Het park wordt gekenmerkt door geërodeerde rotsen met merkwaardige groeven. In Bryce canyon ontdekte u de canyon van bovenaf, maar hier is het omgekeerd want je begint op de bodem en je kan zo naar boven klimmen. Zion is de naam van de smalle canyon die de Virgin River in de loop van 13 miljoen jaar heeft uitgehold.

Overnachting in Las Vegas.

IMG_2448

Dag 13 Las Vegas

Bezorg uw huurwagen terug aan de luchthaven voor uw terugvlucht naar België 

Dag 14 Brussel

aankomst ’s anderendaags

foto’s: www.baardmanfotografie.com