Eigen groepsreis IJsland

van 7 tot 16 juni 2022 - Schrijf je nu in

het land van vuur, ijs en middernachtzon

download hier het volledige programma

Begeleide rondreis met Tailor Made Travel begeleider Karel Baillieux

 

 

Dag 1 Reykjavik

Vertrek in Brussel  in de namiddag met een rechtstreekse vlucht van Icelandair.

IJsland reis

Eerste kennismaking met de hoofdstad Reykjavik. We maken een stadstour (3 uur)  met o.a. de Hallgrímskirkja, de grootste kerk van IJsland die op een heuvel ligt boven de stad. Voor de architecten zijn de basaltkolommen bij de waterval Svartifoss een grote bron van inspiratie geweest voor dit gebouw.

Overnachting in Icelandair hotel Marina in Reykjavik

Dag 2 Skagafjörður

Hier in de Skagafjörður is een uitgesproken groen en mooi landschap te vinden waar de IJslandse paarden talrijker lijken dan de schapen.

We bekijken de rots van Hvítserkur en vervolgens nemen we een kijkje binnen in het kerkje van Víðimýr.

Overnachting in hotel Kjarnalundur in Akureyri

Dag 3  Walvissen

Voormiddag staat een walvissafari op het programma in Hauganes ( 4 uur) . Hier leven bultruggen, dwergvinvissen, dolfijnen en nog veel meer. Een whale watching trip is een onvergetelijke ervaring!

We bezoeken verder het haringmuseum en de kleine vissersstad Siglufjörður rijden we verder naar Akureyri, waar er vrije tijd is.

Overnachting in hotel Kjarnalundur in Akureyri

ijsland reis

Dag 4        Myvatn

In de ochtend maken we een korte stadstour in Akureyri. Daarna bewonderen we Godafoss of ‘waterval van de goden’.  Het is een zeer mooie plek.

In de omgeving van Mývatn vind je een grote verscheidenheid aan vulkanische verschijnselen.

We verkennen Dimmuborgir, en het kleurrijke solfatarenveld Námaskarð, met zijn stomende (en stinkende!) zwavelbronnen en kokende modderpoelen.

We sluiten de dag af met een warmwaterbad bij Myvatn nature bath, een goede plaats om te ontspannen. 

Overnachting in Sel hotel Myvatn

IJsland-18-2
ijsland reis

Dag 5 Dettifoss, Asbyrgi en het binnenland

Vooraleer we naar Oost-IJsland vertrekken, maken we een stop aan de waterval Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa.

Verder naar Ásbyrgi, een gletsjerkloof en bos in het noorden van IJsland. De hoefijzervormige depressie maakt deel uit van het Vatnajökull National Park. We maken een prachtige wandeling bij de kloof.

Overnachting in Lake hotel Egilsstadir, het eerste stadje dat we tegenkomen

ijsland reis
ijsland reis

Dag 6 Oost-fjorden en Jökulsárlón

We rijden verder naar Jökulsárlón , het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland. Dit is één van de wonderen van de wereld! In het meer drijven witte, lichtblauwe, grijs en zwart gekleurde ijsbergen rond. Ze hebben de meest uiteenlopende vormen.

ijsland

We maken een boottocht op het meer met een amfibievoertuig tussen de ijsbergen waarbij je uitleg krijgt door een lokale gids.

Overnachting in fosshotel glacier lagoon

ijsland reis

Dag 7 Skaftafell Nationaal Park

Vandaag ontdekking van Skaftafell Nationaal Park.  We maken een wandeling naar de waterval Svartifoss (zwarte waterval). Dit is een smalle waterval die omringd is door zwarte basaltkolommen, ontstaan door zeer langzaam afgekoelde lava waardoor het gesmolten gesteente is gekristalliseerd.

Optioneel (betalend): gletsjerwandeling op de Svínafellsjökull, een uitloper van de Vatnajökull.

ijsland reis


Verder naar Fjaðrárgljúfur, de mooiste kloof van IJsland.

ijsland reis

Overnachting in hotel Vik

Dag 8 watervallen  

Voor de kust in zee nabij Vik ligt Reynisdrangar: dit zijn zwarte basaltzuilen van zo’n 66 meter hoog. Men denkt dat het trollen zijn die werden verrast door de eerste zonnestralen toen ze een schip aan wal trachtten te trekken.  We maken een wandeling op het zwarte strand en bij de steile kliffen geef je je ogen de kost aan de vogels. Misschien spot je wel een papegaaiduiker.

IJsland reis
IJsland reis

De Skógafoss, bij het plaatsje Skógar, is een waterval van 60 m hoog en 25 m breed. Hier bezoeken we ook het Skogar museum

ijsland reis

Seljalandsfoss, een waterval van 65 m hoog, wordt vaak op vele foto’s en kalenders afgebeeld en is één van de bekendste watervallen van IJsland. Het is mogelijk om achter de waterval door te lopen.

ijsland reis

We eindigen de dag met een bezoek aan het lava centre, waar je alles leert over de vulkanen in IJsland. Er is een tentoonstelling en een film.

Overnachting in hotel Geysir, gelegen aan de gelijknamige geiser

Dag 9 Golden Circle

Vandaag ontdekken we de klassieke highlights van IJsland.  De drie bekendste hoogtepunten zijn Þingvellir, Gullfoss en Geysir en deze vormen samen de Golden Circle.

ijsland reis

De ‘gouden waterval’ Gullfoss is een imposante, fotogenieke waterval waarbij het water in twee stappen in een lange kloof valt.

Bij Geysir vind je de originele geiser waar ook de naam ‘geiser’ van is afgeleid. Geysir zelf is op dit moment niet actief, maar de nabijgelegen Strokkur spuit elke 5 à 10 minuten enorme hoeveelheden water de lucht in.

ijsland reis

Het nationale park Þingvellir is niet alleen prachtig om doorheen te wandelen, het is ook historisch gezien een zeer belangrijke plaats. Zo werd hier in het jaar 930 ’s werelds eerste parlement opgericht, het Alþingi, en in 1262 werd in Þingvellir besloten dat IJsland onder de macht van Noorwegen zou komen. Deze site is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Ijsland reis

Op naar de hoofdstad Reykjavik voor een bezoek aan het Nationaal Museum van IJsland. Hier kunnen bezoekers een inzicht krijgen in de geschiedenis van het land door middel van ruim 3000 voorwerpen, waaronder unieke stukken uit de Vikingtijd.  

Overnachting in Icelandair hotel Marina in Reykjavik

ijsland reis

Dag 10 vertrek

Rit naar de luchthaven van Keflavik in de ochtend

vertrek Keflavik   07u40

Aankomst Brussel  12u55

ijsland reis