Eigen groepsreis Sardinië

van 14 tot 21 mei 2022 - Schrijf je nu in

Begeleide rondreis 

download hier het volledige programma

La Maddalena sardinie

 

Van veel plekjes rondom de Middellandse Zee bestaan de mooie beelden alleen in reclamefolders, maar op Sardinië tref je ze nog in het echt aan: parelwitte stranden, een azuurblauwe zee, idyllische baaien en bovendien: weinig bezoekers.

sardinie

De enige streek die door het internationale toerisme ontdekt werd, is de Costa Smeralda, waar de jetset van Europa graag vertoeft in luxevilla’s aan een indrukwekkend strand. Ook deze streek in het noordoosten bezoeken wij, maar we beperken ons niet tot dit deel.

Dag 1: Brussel – Olbia

rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Olbia

Transfer naar Hotel Iti Colonna du Golf 4**** en check-in van de kamers.

Avondmaal en overnachting.

westkust sardinie

Dag 2: Bezoek aan Castelsardo & Saccargia

Per autocar rijden we via de panoramische kustlijn, langsheen Santa Teresa met een bezoek aan Castelsardo, een sfeervol vissersdorp met uitzicht over de Golf van Asinara.

We maken een wandeling in de oude burcht met bezoek aan de Katedraal van Sant’antionio Abate.

Na de lunch rijden we richting Saccargia met een bezoek aan de basiliek van Santissima Trinità.

Avondmaal en overnachting in het Hotel Carlos V 4**** te Alghero.

Dag 3: Monte Minerva – Torralba & Bosa

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Alghero richting het binnenland, een route met een fantastisch uitzicht op de baai van Alghero tijdens het eerste deel en nadien prachtige bossen en valleien met een ongerepte vegetatie tot aan Villanova Monteleone om Monte Minerva te bereiken.

Monte Minerva is een bosgebied dat wordt gekenmerkt door een rijke vegetatie en waar het mogelijk is enkele zeldzame vogelsoorten te bewonderen zoals de steenarend en de vale gier.

Korte wandeling door een antieke rozentuin met bijzondere gemodelleerde hagen van olijf en liguster.

Brunch in de locanda waarna we in de richting van Torralba vertrekken voor ons bezoek aan de site Nuraghe Santu Antine waar u verschillende overblijfselen uit het Bronzen tijdperk kunt bewonderen.

We zetten onze excursie verder en rijden richting Bosa, een klein stadje gelegen aan de westkust van Sardinië vlakbij de enige bevaarbare rivier die dit eiland kent, de Temo rivier.

bosa sardinie

Tenslotte keren we terug richting Alghero en rijden we langs de prachtige kustweg Bosa- Alghero. We eindigen met een wijndegustatie in de wijnkelder Leda di Ittiri, vlakbij het centrum van Alghero.

Avondmaal en overnachting in het  Hotel Carlos V 4*

Dag 4: Bezoek aan de stad Alghero en Pozzo di Santa Cristina

Na het ontbijt, stadsbezoek van Alghero. De nauwe straten in het centrum van de stad en de vissershaven hebben hun karakteristieke uitstraling behouden.

Vrije tijd om de stad te ontdekken en vrije lunch.

Na de lunch vertrek richting Oristano met een stop aan de archeologische site van Santa Cristina. Deze site bestaat uit een heiligdom vlak bij een christelijk kerkje gewijd aan Santa Cristina en een nuraghe met nederzetting.

Avondmaal en overnachting in het Horse Country Resort in Oristano.

Dag 5: Sinis en Giara

Na het ontbijt vertrek vanuit Arborea waar we starten met een sightseeing rit langs de lagunes van Arborea en Santa Giusta. Met een beetje geluk kunnen we de roze flamingo’s in het water van de lagunes bewonderen.

Tharros sardinie

In San Giovanni bezoeken we de oude byzantijnse kerk gevolgd door een panoramische treinrit (oud boemmeltreintje)  waar we zowel de archeologische site Tharros kunnen bewonderen, de Aragonisische toren van San Giovanni en Capo San Marco.

Met de zee aan twee zijden is Tharros één van de interessantste archeologische sites van het Middellandse Zeegebied.

Vervolgens vertrek naar de Marmilla regio. Picknick-lunch op het hoogplateau van de Giara met typische streekgerechten.

Na de lunch:  wandeling op het Hoogplateau Giara

Transfer richting Oliena voor avondmaal en overnachting in Hotel Nuraghe Arvu 4*

Dag 6: Mamoiada, Nuoro & Orgosolo

Na het ontbijt, vertrek naar Mamoiada, gevolgd door een bezoek aan de stad en het Sardijns masker museum. Vervolgens gaan we landinwaarts waar het weelderige landschap.

We zetten de excursie verder naar de regio Nuoro, met haar vele authentieke bergdorpjes, tradities, uitmuntende Sardijnse keuken en de Cannoau wijn. Hier wordt al snel duidelijk waarom Sardinië deel uitmaakt van de Blue Zones; plaatsen op aarde waar de inwoners dankzij hun dagelijkse levenswijze langer, gezonder en vitaler leven. Ook komen we langs het Gennargentu nationaal park, dat gelegen is in een ruig berggebied.

Traditionele lunch met de schaapherders in Orgosolo.

In de namiddag bezoeken we het dorp Orgosolo dat beroemd is vanwege haar muurschilderingen.

Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Hotel Iti du Golf 4*

Dag 7: La Maddalena – Caprera & Porto Cervo

Na het ontbijt nemen we de ferry voor een overtocht naar de archipel La Maddalena en Caprera.

Terugkeer per ferry naar Palau. We zetten de excursie verder naar de badstad Porto Cervo. Avondmaal en overnachting in Hotel Iti du Golf.

Het centrum van het gezellige havenstadje La Maddalena heeft vele restaurants, terrassen en winkeltjes met Sardijnse specialiteiten. Vervolgens gaan we naar het eiland Caprera via een 600 m lange brug.

Bezoek aan het museum en terugkeer naar La Maddalena voor de lunch (vrij).

Dag 8: Costa Smeralda – Olbia – Zaventem

Na het ontbijt en de check-out bezoeken we de badstad Porto Cervo, het Saint-Tropez van Italië. Hier ontdekken we de betoverende Costa Smeralda en worden we ondergedompeld in de “high society cultuur”. In Porto Cervo maken we een panoramische rit met een toeristisch treintje door de straatjes waar de luxe villa’s zijn van bekende filmsterren, zangers …

Vrije lunch waarna er tijd rest om te genieten van de leuke terrasjes, de talloze winkeltjes en de mooie omgeving. Omstreeks 18 uur volgt de transfer naar de luchthaven van Olbia voor de terugvlucht naar Brussel.

Olbia vertrek om 21u20 met vlucht SN3108

Zaventem aankomst om 23u25