Florida

Individuele selfdrive - Schrijf je nu in

Selfdrive door de Sunshine state in Amerika in 15 dagen / 14 nachten

Bij deze uitgestippelde individuele rondreis reis je op eigen tempo, aan de hand van een roadbook, waarbij de accommodatie en excursies vooraf door ons gereserveerd zijn. Leun achteruit in de huurwagen, geniet van de landschappen en Amerikaanse cultuur. Niets is zo gemakkelijk als reizen in de USA, met uitstekende wegen en alle westerse voorzieningen, uitstekende wegen, alle voorzieningen en een groot aanbod aan hotels, winkels en restaurants.

Deze rondreis in de U.S.A. wordt op maat gemaakt en kan ook met een verblijf in een villa of appartement.

kaart florida

1 Orlando
2 Cape Canaveral
3 Universal Studios
4 SeaWorld
5 Walt Disney World
6 Clearwater
7 Naples
8 Key Largo
9 Key West
10 Miami

DAG 1: Aankomst FLORIDA (ORLANDO)

Na aankomst op de luchthaven, ophalen van de huurwagen en intrek in het hotel. Overnachting in Orlando

 

DAG 2: KENNEDY SPACE CENTER – DAYTONA – ORLANDO         

Volledige dag voor bezoek aan Cape Canaveral, de thuishaven van het NAVO-hoofdkwartier en het John F. Kennedy Space Center. Sinds 1947 is de kaap de voornaamste lanceerbasis van de V.S. voor langeafstandsprojectielen, aardsatellieten en bemande ruimtevluchten.

Een extra bezoek aan Daytona Beach (Museum of Speed) kan vandaag voorzien worden. Overnachting in Orlando

Van Orlando tot Cape Canaveral:  90,68 km

Overnachting in Orlando.

 

DAG 3: UNIVERSAL STUDIOS

Een absolute “must”. Tientallen adembenemende attracties en shows: Ghostbusters, Earthquake, Back to the Future, Jurassic Park,

Twister, E.T., stuntshows en veel meer. Overnachting in Orlando

 

 

DAG 4: SEA WORLD

Een gevarieerd bezoek aan dit schitterend park met prachtige shows van orca’s, dolfijnen, zeehonden,… De nieuwste attracties: Wild Arctic, het Manatee-complex en een frisse duik bij Journey to Atlantis. Overnachting in Orlando

 

DAG 5: ORLANDO – DISNEYWORLD’S MAGIC KINGDOM

Keer eventjes terug naar uw kinderjaren en bezoek het sprookjeskasteel van Sneeuwwitje, reis 10000 mijl onder zee, raak alle frustraties kwijt op de Thunder Railroad Mountain,…

Hoewel de Disney-themaparken meestal geassocieerd worden met Orlando, zijn deze gelegen in Lake Buena Vista, als een gemeente onder supervisie van de Walt Disney Company.

Overnachting in Orlando

 

DAG 6: DISNEYWORLD’S EPCOT CENTER

Een indrukwekkende voorstelling van mens, natuur, technologie en wetenschap voor de volgende decennia. In de World Showcase vindt u paviljoenen van Mexico, Japan, Canada en rondt dit alles af met de spetterende “Illuminations” Show. Overnachting in Orlando

 

 

DAG 7: ORLANDO – CLEARWATER BEACH              180 km

Op weg naar de krijtwitte stranden van St. Petersburg kan u het prachtige park van Cypress Gardens bezoeken of een halte voorzien aan het Afrikaanse themapark BUSCH GARDENS te Tampa.

Clearwater heeft een ogenschijnlijk eindeloos aanbod aan entertainment, schitterende natuur en outdoor activiteiten, zowel op het land als op zee. Geniet van casual en luxe dineren, bruisende activiteiten en de rijke geschiedenis en erfgoed van het gebied in een mild, gematigd klimaat. Met rustige briesjes, bieden de stranden mijlen met suiker-wit zand en kristalhelder water. Deze stranden behoren tot een van de mooiste van Amerika. Na de drukte van Orlando vindt u rust en ontspanning aan het strand.

 

 

 

DAG 8: CLEARWATER BEACH

Een dagje lekker “niksen”, of bezoek het ongewone maar prachtige Salvador Dali Museum gecombineerd met een wandeling langs strand of ga winkelen op de beroemde ‘Pier’ van St. Petersburg.

 

 

 

 

DAG 9: FORT MYERS / NAPLES        275 km

Er is een overvloed aan attracties op weg naar het zuiden: Het beroemde J. Ringling Museum, The Old Timer Cars Museum in Sarasota, The Home of Thomas Edison in Ft. Myers enz.

 

Logies ofwel in de familiebadplaats Fort Myers of in het drukke en “rijkere” Naples -.Napels is een populaire, mondaine en charmante strandbestemming. Om in het historisch centrum te winkelen zijn Fifth Avenue South en Third Street South het middelpunt met tal van kunstgaleries, chique kledingboetieks en interieurwinkels. Ook al is het een drukke en kosmopolitische stad, Naples biedt eenvoudig toegang tot het afgelegen Ten Thousand Islands en de wildernis van de Everglades. De stad Napels is, met meer dan 45km fietspaden en fietsvriendelijke wegen, een fiets- en voetganger vriendelijke stad.

 

 

DAG 10: FORT MYERS / NAPLES

Heerlijk ontspannen aan zee of rond het zwembad, genieten van een boottocht, schelpen zoeken op de stranden van Sanibel en Captiva, een trip door de Everglades Wonder Gardens, enz.

 

 

DAG 11: KEY West    250 km

 

Deze Cubaanse getinte stad staat bekend om zijn door palmbomen omzoomde straten, het architecturale karakter van de 19de -eeuwse huizen en Ernest Hemingway’s huis. Wandel in de voetsporen van Thomas Edison, Lou Gehrig, Harry Truman en Tennessee Williams. De Cubaanse sfeer werd in de tijd van de booming sigarenindustrie in de lokale cultuur gebracht. Er kunnen tal van watersporten worden beoefend, zoals, vissen, snorkelen, duiken, etc. Downtown Key West biedt lokale galeries, musea en winkels voor unieke cadeaus.

 

 

DAG 12: Key largo 160 km

Key Largo ligt aan het noordelijk uiteinde van de Florida Keys, ingesloten tussen de waterrijke wildernis van Everglades National Park in het westen, en John Pennekamp Coral Reef State Park in het oosten, het eerste onderwaterpark in de Verenigde Staten. De Florida Reef is een beschermd gebied van 205km² met levend koraalrif, kreeften, paling, kwallen, barracuda’s en scholen zilverachtige witvissen en zou één van de mooiste in de wereld zijn.

 

Ga snorkelen of maak een trip met een glassbottom boat in het domein van John Pennekamp Coral Reef.

 

 

DAG 13: MIAMI BEACH  280km

 

Miami is nog steeds een van ’s werelds meest trendy en flitsende hot spots. De levendige en contrasterende gebieden van Miami zijn geweven tot een fascinerend en gevarieerd tapijt. De meeste vakantiegangers verblijven in Miami Beach, zo dicht mogelijk bij het water.

 

Ten zuiden van de stad kan u extra stops voorzien o.a. aan Coral Castle, het mooie Vizcaya

Castle, Parrot Jungle, of voorzie een ‘shopping’ stop aan BAYSIDE, gelegen vlakbij de cruise-terminal.

 

 

DAG 14: MIAMI BEACH

Heerlijk ontspannen bij het zwembad, tijd om te winkelen of voor een frisse duik in zee.

 

 

DAG 15: Vertrek uit MIAMI

Einde van deze fantastische trip. Afgeven van de wagen op de luchthaven voor uw vertrek.

 

 

Deze reis kan eveneens starten in Miami en eindigen in Orlando of u maakt een round trip. Prijs op aanvraag via uw reiskantoor.