Groepsreis Namibië 2022

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

Nederlandstalig kleine groep

namibië

Waag je op 3,5 miljard jaar oud land. Dit onbedwingbare land, de ‘grote dorst’  bestrijkt 900 000 km2 en herbergt een variatie aan landschappen en dieren. Duin 45 kan zelfs de meest verwoede prater het zwijgen opleggen. Deze 105 meter hoge rode zandduin vormt samen met de kleiige Sossusvlei, Deadvlei en de impressionante Sesriem Canyon de hoogtepunten van het Namib-Naukluft National Park. Ook het charmante kuststadje Swakopmund met de dolfijne Walvisbaai staan op het programma, evenals de zandstenen orgelpijpen in de thuishaven van de respectabele woestijnolifanten, het Damaraland. Ontmoet de innemende, traditionele Himba’s, en tijdens safari’s de fascinerende wilde dieren. 

Dag 1 – vertrek naar Windhoek

Vanuit België vertrekt uw vlucht richting Namibië met overstap.

 Dag 2 – Windhoek – Kalahari

Aankomst in de luchthaven van Windhoek waar u wordt verwelkomd door de gids van Live To Travel. We rijden in zuidelijke richting naar de Kalahari. In de namiddag vertrekken we met 4×4’s doorheen de rode duinen voor een aperitief bij zonsondergang.

 
 Ontbijt en Diner

300 km

Windhoek – Kalahari

 Dag 3 tot 4 – Kalahari – Namib Naukluft

De reis gaat verder naar het Namib Naukluft Nationaal Park. De volgende ochtend verkennen we de betoverende omgeving rond Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon. 

 Le Mirage Resort & Spa 5*     of gelijkwaardig
 Ontbijt en Diner
 

320 km

Kalahari - Namib Naukluft

 Dag 5 – Namib Naukluft – Swakopmund

We rijden door de woestijn naar de Atlantische kust en komen aan in Swakopmund, een sfeervol stadje waar u zich in Duitsland waant. In de namiddag heeft u tijd om de stad te verkennen.

 Hansa Hotel     of gelijkwaardig
 Ontbijt en Diner
 

370 km

Namib Naukluft - Swakopmund

 Dag 6 – Swakopmund

‘s Ochtends  vertrekken we op boottocht in Walvisbaai op zoek naar zeehonden, dolfijnen, pelikanen en flamingo’s. Geniet van verse oesters en een glaasje ‘fonkelwyn’ aan boord. De rest van de dag vrij voor ontspanning of optionele activiteiten (bv. quadbiken).

 Hansa Hotel  3.5*   of gelijkwaardig
 Ontbijt en Diner

70 km

Swakopmund

 Dag 7 tot 8 – Swakopmund – Damaraland

Damaraland is een  een ruw maar prachtig gebied in Namibië. Vandaag rijden we langs spectaculaire landschappen richting Twijfelfontein. De volgende dag ontdekken we de UNESCO Werelderfgoed- site van Twyfelfontein met haar oeroude rotstekeningen en –gravures. We bezoeken verder de Organ Pipes, zandsteenformaties in de vorm van orgelpijpen, en de vulkanische rotsen van de Burnt Mountain.

 Twijfelfontein Lodge 4*   of gelijkwaardig
 Ontbijt en Diner

335 km

Swakopmund - Damaraland

 Dag 9 – Damaraland – Palmwag

Na het ontbijt rijden we naar Palmwag, een kleine oase in het noordwesten van Damaraland. In dit gebied leven de zeldzame woestijnolifanten. Hopelijk spotten we er onderweg of bij de lodge!

 

 Palmwag Lodge  4*  of gelijkwaardig
 Ontbijt en Diner
 

115 km

Damaraland - Palmwag

 Dag 10 tot 11 – Palmwag – Etosha NP

Vandaag maken we kennis met de Himba’s, één van de laatste stammen in Afrika die vasthouden aan hun traditionele levensstijl, met een begeleid dorpsbezoek. ’s Namiddags bereiken we Etosha Nationaal Park, één van de grootste en belangrijkste wildparken van Zuidelijk Afrika. Bij aankomst heeft u tijd om te relaxen. De volgende ochtend vertrekken we een volledige dag op safari in open 4×4 (incl. picknick).

 Toshari Lodge  3*  of gelijkwaardig
 Ontbijt en Diner

275 km

Palmwag - Etosha NP

 Dag 12 – Etosha NP – Erindi Game Reserve

Na het ontbijt rit naar Erindi Game Reserve, beroemd voor zijn hoge concentratie wildleven. Op het programma staat een namiddagsafari in het reservaat.

 Erindi Old Traders Lodge   4*  of gelijkwaardig
halfpension
 

290 km

Etosha NP - Erindi Game Reserve

 Dag 13 – Erindi Game Reserve – Windhoek

Ontspannen voormiddag en nadien rit naar Windhoek voor de terugvlucht 

225 km
Erindi Game Reserve - Windhoek

 Dag 14 – Aankomst 

 

thuiskomst.