Groepsreis Namibië 2024

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

Nederlandstalig – max. 18 personen

namibië
namibië

Waag je op 3,5 miljard jaar oud land. Dit onbedwingbare land, de ‘grote dorst’  bestrijkt 900 000 km2 en herbergt een variatie aan landschappen en dieren. Duin 45 kan zelfs de meest verwoede prater het zwijgen opleggen. Deze 105 meter hoge rode zandduin vormt samen met de kleiige Sossusvlei, Deadvlei en de impressionante Sesriem Canyon de hoogtepunten van het Namib-Naukluft National Park. Ook het charmante kuststadje Swakopmund met de dolfijne Walvisbaai staan op het programma, evenals de zandstenen orgelpijpen in de thuishaven van de respectabele woestijnolifanten, het Damaraland. Ontmoet de innemende, traditionele Himba’s, en tijdens safari’s de fascinerende wilde dieren. 

Namibie

 

Dag 1: Vertrek Brussel

Vanuit België vertrekt uw vlucht richting Namibië met overstap.

 

Dag 2: Aankomst in Windhoek

Aankomst in de luchthaven van Windhoek waar u wordt verwelkomd door de gids van Live To Travel. We rijden in zuidelijke richting naar de Kalahari. In de namiddag vertrekken we met 4×4’s doorheen de rode duinen voor een aperitief bij zonsondergang.

Namibië


Overnachting: Windhoek Country Club Resort & Casino • Standaard kamer • Ontbijt


Dag 3: Safaribeleving in Timbila Nature Reserve

namibië


Overnachting: Camp Namibia • Glamping tent • Volpension


Dag 4-5: Safari in Etosha Nationaal Park

Verder naar Etosha Nationaal Park. Etosha is met een oppervlakte van 22.270 km² één van de grootste en belangrijkste wildparken van zuidelijk Afrika. Zebra’s, springbokken, leeuwen, olifanten, giraffen,….en zoveel meer zijn hier talrijk aanwezig. Ga in uw eigen wagen op zoek naar wilde dieren of opteer voor een begeleide safari in open voertuig.

namibië

 

namibië


Overnachting: Toshari Lodge • Standaard kamer • Halfpension + picknicklunch dag 5


Dag 6: Door naar het ruige Damaraland

namibië


Overnachting: Twyfelfontein Country Lodge • Standaard kamer • Halfpension


Dag 7: Aankomst in Swakopmund

Swakopmund, een populaire Duits getinte kuststad gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Namib Woestijn. De Duitse invloed is vooral te merken aan de gebouwen en geven de stad een aparte sfeer. In de namiddag hebben we wat tijd om deze aangename stad aan de kust te voet te ontdekken. U kan de lokale ambachtenmarkt bezoeken aan de voet van de vuurtoren, een terrasje doen of een wandeling langs het zandstrand maken.

Swakopmund is Namibië’s avonturenhoofdstad. Hier kan u zich wagen aan sandboarden, quadbiken of skydiven. Een bvanuit Walvisbaai is eveneens de moeite waard. 

namibië


Overnachting: SeaSide Hotel & Spa • Standaard kamer • Halfpension


Dag 8: Bootsafari met zeehonden en dolfijnen

Walvisbaai zeesafari . We gaan hierbij  op zoek naar dolfijnen en zeehonden.

Wat u vaak gaat zien:

Kaapse pelsrob, Tursiops Dolfijnen, Havisidedolfijnen, grote witte pelikanen, zeemeeuwen, flamingo’s, bruine randkwallen, aalscholvers, sterns en meer!

namibië


Overnachting: SeaSide Hotel & Spa • Standaardkamer • Halfpension + lunch aan boord


Dag 9: Tocht richting Namib Naukluft

Vandaag reizen we richting de Namib Woestijn.  

Een nacht in de woestijn is een onvergetelijke ervaring die je minstens 1 keer in je leven moet meemaken.

namibië


Overnachting: Le Mirage Resort & Spa • Standaard kamer • Halfpension


Dag 10: Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon

 

namibië

Bezoek deze betoverende omgeving met ook de Sesriem Canyon, Dune  45 en Dune 7. De duinen zijn soms meer dan 300 m hoog en behoren tot de hoogste zandduinen ter wereld. De kleurschakeringen van de duinen variëren van geel over feloranje tot vuurrood. Een adembenemend schouwspel! Met wat geluk kunnen we zelfs kennismaken met de struisvogels, springbokken, gemsbokken en bergzebra’s.

 

namibië

Namib Naukluft: De toegangspoort gaat open bij zonsopgang en van de ingang tot Sossusvlei is het nog 1 uur rijden (65km). De Sossuvlei is een enorme kleipan in het centrum van de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Bij de spectaculaire dooivlei staan duizend jaar oude versteende bomen temidden een witte vlakte omgeven door een oranje woestijnlandschap.


Overnachting: Le Mirage Resort & Spa • Standaard kamer • Halfpension


Dag 11: De rode duinen van de Kalahari

namibië


Overnachting: Lapa Lange Game Lodge • Standaard kamer • Halfpension


Dag 12: Vertrek vanuit Windhoek


Dag 13: Aankomst in Brussel

 

 

 

 

reisroute, foto’s en afbeeldingen van Live to Travel , Aalst