Winter in IJsland in groep

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

gletsjers, watervallen en het noorderlicht

Iceland-4

Winters IJsland, dat zijn temperaturen tussen +2°C en -8°C. Relatief mild omdat ze gefabriceerd worden door de ijzige adem van de Noordpool en een warme golfstroom langs de zuid- en westkust. Het zorgt ervoor dat IJsland niet volledig bedolven wordt door een dik pak sneeuw en het volledige jaar rond kan schitteren. En dat schitteren mag u letterlijk nemen omdat de goden voor een speciale belichting zorgen: het noorderlicht. Ze zijn soms wat wispelturig op dat vlak, maar in de periode oktober-maart zijn ze op het toppunt van hun kunnen. Een ideale periode dus voor wie een wintervakantie zoekt met een groot tikkeltje meer.

 

Deze Northern Lights Exploratie is ontworpen om de hoogtepunten van IJsland te omvatten en is bedoeld om de kansen op het zien van het ongrijpbare noorderlicht te maximaliseren. De meeste nachten worden doorgebracht in het donker, weg van lichtvervuiling.

aurora borealis Reykjavik

IN GROEP

Ga mee op een begeleide rondreis per bus in het land van vuur en ijs! In internationaal gezelschap ontdekt u de parels van het eiland. Een lokale gids en expert toont u de ongerepte wildernis, de vulkanen en lavavelden, warmwaterbronnen, bergen, fjorden, gletsjers en watervallen. De gids neemt u mee naar de klassieke natuurlijke hotspots en de minderbekende plekjes.

Het beste van Zuid- en West- IJsland

Bezoek Reykjavík, het zwarte lavastrand van Reynisfjara, the Golden Circle, Seljalandsfoss waterval en Skógafoss waterval, gletsjermeer Jökulsárlón en ga op zoek naar het noorderlicht.

 85 tot 98% kans om het noorderlicht te zien tijdens deze reis!

reisperiode: van september tot april

Highlights

  • Jökulsárlón gletsjermeer
  • Lavavelden, watervallen en warmwaterbronnen, vulkaankrater
  • De Golden Circle
  • Blue Lagoon warmwaterbad
  • Lava Show

Dag 1 aankomst

Aankomst en transfer met de Flybus shuttle bus van Keflavik airport naar uw hotel in Reykjavik. Eerste kennismaking met de hoofdstad op eigen houtje.

overnachting in Reykjavik

 

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

Dag 2 Reykjavik stadstour

De gids zal je in groep de hoogtepunten van de opwindende hoofdstad van IJsland laten zien.

Dan gaan we naar het westen. We stoppen in Borgarnes en leren over de vroegste dagen van IJsland in het Settlement Center.

Je krijgt de kans om de Grábrók-vulkaankrater te beklimmen en bezoek Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa.

Dag 3 Snaefellsnes schiereiland

Bezoek aan het vissersdorpje Grundarfjörður, een plaats met een indrukwekkende kustlijn en bergen, meren en watervallen achter het dorp. Een van de meest gefotografeerde en beroemde bergen van IJsland, Kirkjufell, steekt uit in de baai.

Dag 4 Golden circle

in de ochtend pikt de bus en gids u op en start de rondreis.

Begin van de dag met bezoek aan het Thingvellir Nationaal Park (UNESCO werelderfgoed) waar het oudste parlement ter wereld samenkwam op de oevers van IJslands grootste meer. Verder naar de geothermische velden van Geysir met zijn borrelende modderpoelen en de geiser Strokkur. Bezoek aan de indrukwekkende Gullfoss waterval die in de winter voor een gedeelte bevroren is.

’s avonds weer op zoek naar het noorderlicht.

Iceland-12

dag 5: Watervallen aan de zuidkust

Vandaag reizen we langs de zuidkust. In het Lava & Volcano Exhibition Centre leer je over geologie en actieve vulkanen. Verder naar het oosten bezoeken we een van de mooiste volksmusea van IJsland, vlakbij is de Skógafoss-waterval..

Iceland-13

Maak ’s middags een wandeling over het zwarte lavastrand en langs de vogelkliffen bij Reynisfjara.

Ijsland2011 244

We brengen twee nachten door in de buurt van Kirkjubæjarklaustur in de regio Vatnajökull National Park, gelegen in het donker en ideaal voor het zoeken naar het noorderlicht.

Dag 6 : Vatnajökull National Park, gletsjermeer en Ice Cave 

 

Vandaag rijdt u door het gebied van het Vatnajokull Nationaal Park, genoemd naar Europa’s grootste gletsjer. 

Verder naar de Jökulsárlón gletsjermeer waar u kunt genieten van een magnifiek zicht op de drijvende ijsbergen in deze glaciale lagune van 180m diep. Vlakbij ligt de het prachtige Diamond Beach, waar ijsbergen smelten op het zwarte zand voordat ze naar zee drijven.  Terugkeer naar het hotel en overnachting.

optioneel: van oktober tot maart kan je de ijsgrot bezoeken ( 2.5u) 23 000 ISK

Iceland-11

Day 7 zuidkust&  Blue Lagoon

Rit langs de zuidkust, een zeer mooi gebied in de winter. Dit is ook één van de hoofdregio’s voor landbouw en onderweg komt u langs typische boerderijen, vaak met IJslandse paarden. 

IMG_8257

Verder naar het westen bereiken we de hoge maar smalle Seljalandsfoss-waterval die vanaf de berg naar beneden stort. In de middag gaan we genieten van de beroemde Blue Lagoon. We bereiken Reykjavík rond etenstijd voor een laatste nacht.

Overnachting in Reykjavik

Dag 8: vertrek

Eenvoudig ontbijt en per flybus transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.
 

 

 

 

 

 

foto’s: www.baardmanfotografie.com