Winter in IJsland

begeleide groepsreis - Schrijf je nu in

gletsjers, watervallen en het noorderlicht

Iceland-4

Winters IJsland, dat zijn temperaturen tussen +2°C en -8°C. Relatief mild omdat ze gefabriceerd worden door de ijzige adem van de Noordpool en een warme golfstroom langs de zuid- en westkust. Het zorgt ervoor dat IJsland niet volledig bedolven wordt door een dik pak sneeuw en het volledige jaar rond kan schitteren. En dat schitteren mag u letterlijk nemen omdat de goden voor een speciale belichting zorgen: het noorderlicht. Ze zijn soms wat wispelturig op dat vlak, maar in de periode oktober-maart zijn ze op het toppunt van hun kunnen. Een ideale periode dus voor wie een wintervakantie zoekt met een groot tikkeltje meer.

 

Het leven op het platteland valt tijdens de winter zo goed als stil waardoor ook het geluid herleid wordt tot de essentie. De natuur is nu duidelijk hoorbaar en het vertelt een verhaal. Een verhaal van oneindig bruisende golven, donderende watervallen, fluitende stoomzuilen, opschrikkende vogels,… het verhaal van de stilte

aurora borealis Reykjavik

IN GROEP

Ga mee op een begeleide rondreis per bus in het land van vuur en ijs! In internationaal gezelschap ontdekt u de parels van het eiland. Een lokale gids en expert toont u de ongerepte wildernis, de vulkanen en lavavelden, warmwaterbronnen, bergen, fjorden, gletsjers en watervallen. De gids neemt u mee naar de klassieke natuurlijke hotspots en de minderbekende plekjes.

 

Hoogtepunten van de zuidkust

Bezoek Reykjavík, het zwarte lavastrand van Reynisfjara, the Golden Circle, Seljalandsfoss waterval en Skógafoss waterval, gletsjermeer Jökulsárlón en ga op zoek naar het noorderlicht.

Optioneel kan u een noorderlichtcruise maken vanuit Reykjavík of een bezoek brengen aan de ijsgrot (Nov – Maart). 

Highlights

  • Vatnajökull Gletsjer
  • Jökulsárlón gletsjermeer
  • Lavavelden, watervallen en warmwaterbronnen, vulkaankrater
  • De Golden Circle
  • Lava Show
  • Optioneel: Northern Lights fjord cruise
  • Optioneel: Ice Cave tour

Dag 1 aankomst

Aankomst en transfer met de Flybus shuttle bus van Keflavik airport naar uw hotel in Reykjavik. Eerste kennismaking met de hoofdstad.

’s Avonds vertelt de gids u over het noorderlicht.

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

Dag 2 golden circle

 

Begin van de dag met bezoek aan het Thingvellir Nationaal Park (UNESCO werelderfgoed) waar het oudste parlement ter wereld samenkwam op de oevers van IJslands grootste meer. Verder naar de geothermische velden van Geysir met zijn borrelende modderpoelen en de geiser Strokkur. Bezoek aan de indrukwekkende Gullfoss waterval die in de winter voor een gedeelte bevroren is. overnachting in de omgeving van de Zuidkust.

Iceland-12

Dag 3 : Vatnajökull National Park, Glacier Lagoon, Diamond Beach & Ice Cave tour

 

Vandaag rijdt u door het gebied van het Vatnajokull Nationaal Park, genoemd naar Europa’s grootste gletsjer. Een onderdeel van het park is de Skaftafell regio met een buitengewoon prachtige natuur. Verder naar de Jökulsárlón glaciale lagune waar u kunt genieten van een magnifiek zicht op de drijvende ijsbergen in deze glaciale lagune van 180m diep. Vlakbij ligt de het prachtige Diamond Beach, waar ijsbergen smelten op het zwarte zand voordat ze naar zee drijven. Verder richting Svinafellsjokull, een kleine gletsjertong afkomstig van de grote Vatnajökul. Terugkeer naar het hotel en overnachting.

Iceland-11

Day 4 zuidkust&  Lava Show

Rit langs de zuidkust, een zeer mooi gebied in de winter. Dit is ook één van de hoofdregio’s voor landbouw en onderweg komt u langs typische boerderijen, vaak met IJslandse paarden. Stop aan de spectaculaire watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss.

Ijsland2011 244

Ontdekking van het gebied rond de Strato-vulkaan Eyjafjallajokull, waarschijnlijk één van de meest beroemde vulkanen ter wereld. Als het weer het toelaat kun je de 2 meest gekende vulkanen van de regio zien. Namelijk Mount Hekla en Eyjafjallajokull. Bezoek aan het LAVA center waar u uitleg krijgt over de vulkaanuitbarstingen.

’s Avonds optioneel fjord cruise

Overnachting in Reykjavik

Dag5: vertrek

Eenvoudig ontbijt en per flybus transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.
 

 

Bezienswaardigheden IJsland

FJORDEN, GLETSJERS en IJS

Aanschouw de dramatische fjorden, gletsjers en kleine vissersdorpen.

IMG_8017

Voorbij Höfn ligt Jökulsárlón, een gletsjermeer met drijvende ijsbergen. Een magische plek! Misschien ziet u de zeehonden zwemmen tussen de ijsschotsen. Wandeling op het zwarte strand tussen de gestrandde ijsblokken.

 

Verder langs de zuidkust, naar het grootste Nationaal Park van Europa, Vatnajokull, met de hoogste bergen van IJsland.

 

ZUIDKUST

Mooie rit door de eindeloze lavavelden, over zwarte stranden, langsheen kliffen, gletsjers en watervallen.

In het kleinde dorpje Skógar buldert de mooie Skógafoss waterwal 60 meter naar beneden.

Iceland-13

Verder naar het westen bezoek aan het Eyjafjallajökull Information Center, waarna stop bij de betoverende waterval Seljalandsfoss, waar je achter door kan wandelen.

IMG_8257

 

THE GOLDEN CIRCLE
Vandaag ontdekt u de klassiekers :Geysir, met zijn broertje Strokkur geiser die elke 5-10 minuten uitbarst. Gullfoss, de ” gouden waterval“, ligt even verderop.

De rit gaat verder naar het volgende hoogtepunt: Thingvellir National Park, een UNESCO werelderfgoedsite.

 

Reykjavík:stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de meest noordelijk gelegen hoofdstad.

 

 

foto’s: www.baardmanfotografie.com