Winter in IJsland

30 januari 2022 - Schrijf je nu in

gletsjers, watervallen en het noorderlicht

Iceland-4

Winters IJsland, dat zijn temperaturen tussen +2°C en -8°C. Relatief mild omdat ze gefabriceerd worden door de ijzige adem van de Noordpool en een warme golfstroom langs de zuid- en westkust. Het zorgt ervoor dat IJsland niet volledig bedolven wordt door een dik pak sneeuw en het volledige jaar rond kan schitteren. En dat schitteren mag u letterlijk nemen omdat de goden voor een speciale belichting zorgen: het noorderlicht. Ze zijn soms wat wispelturig op dat vlak, maar in de periode oktober-maart zijn ze op het toppunt van hun kunnen. Een ideale periode dus voor wie een wintervakantie zoekt met een groot tikkeltje meer.

 

Het leven op het platteland valt tijdens de winter zo goed als stil waardoor ook het geluid herleid wordt tot de essentie. De natuur is nu duidelijk hoorbaar en het vertelt een verhaal. Een verhaal van oneindig bruisende golven, donderende watervallen, fluitende stoomzuilen, opschrikkende vogels,… het verhaal van de stilte

aurora borealis Reykjavik

IN GROEP

Ga mee op een begeleide rondreis per bus in het land van vuur en ijs! In internationaal gezelschap ontdekt u de parels van het eiland. Een lokale gids en expert toont u de ongerepte wildernis, de vulkanen en lavavelden, warmwaterbronnen, bergen, fjorden, gletsjers en watervallen. De gids neemt u mee naar de klassieke natuurlijke hotspots en de minderbekende plekjes.

 

Hoogtepunten van de zuidkust

Bezoek Reykjavík, het zwarte lavastrand van Reynisfjara, the Golden Circle, Seljalandsfoss waterval en Skógafoss waterval, gletsjermeer Jökulsárlón en ga op zoek naar het noorderlicht.

Optioneel kan u een noorderlichtcruise maken vanuit Reykjavík of een bezoek brengen aan de ijsgrot (Nov – Maart). 

Highlights

  • Vatnajökull Gletsjer
  • Jökulsárlón gletsjermeer
  • Lavavelden, watervallen en warmwaterbronnen, vulkaankrater
  • De Golden Circle
  • Lava Show
  • Optioneel: Noorderlicht fjord cruise
  • Optioneel: Ice Cave tour

Dag 1 aankomst

Aankomst en transfer met de Flybus shuttle bus van Keflavik airport naar uw hotel in Reykjavik. Eerste kennismaking met de hoofdstad op eigen houtje.

overnachting in Reykjavik

 

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

Dag 2 golden circle

in de ochtend pikt de bus en gids u op en start de rondreis.

Begin van de dag met bezoek aan het Thingvellir Nationaal Park (UNESCO werelderfgoed) waar het oudste parlement ter wereld samenkwam op de oevers van IJslands grootste meer. Verder naar de geothermische velden van Geysir met zijn borrelende modderpoelen en de geiser Strokkur. Bezoek aan de indrukwekkende Gullfoss waterval die in de winter voor een gedeelte bevroren is.

’s avonds geeft de gids uitleg over het noorderlicht.

Overnachting aan de Zuidkust.

Iceland-12

Dag 3 : Vatnajökull National Park, gletsjermeer en Ice Cave 

 

Vandaag rijdt u door het gebied van het Vatnajokull Nationaal Park, genoemd naar Europa’s grootste gletsjer. Een onderdeel van het park is de Skaftafell regio met een buitengewoon prachtige natuur. Verder naar de Jökulsárlón gletsjermeer waar u kunt genieten van een magnifiek zicht op de drijvende ijsbergen in deze glaciale lagune van 180m diep. Vlakbij ligt de het prachtige Diamond Beach, waar ijsbergen smelten op het zwarte zand voordat ze naar zee drijven.  Terugkeer naar het hotel en overnachting.

optioneel: van nov tot maart kan je de ijsgrot bezoeken

Iceland-11

Day 4 zuidkust&  Lava Show

Rit langs de zuidkust, een zeer mooi gebied in de winter. Dit is ook één van de hoofdregio’s voor landbouw en onderweg komt u langs typische boerderijen, vaak met IJslandse paarden. Namiddag wandelen op een zwart lavastrand en langs de vogelrotsen van Reynisfjara beach.Stop aan de spectaculaire watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss.

Ijsland2011 244

Ontdekking van het gebied rond de Strato-vulkaan Eyjafjallajokull, waarschijnlijk één van de meest beroemde vulkanen ter wereld. Als het weer het toelaat kun je de 2 meest gekende vulkanen van de regio zien. Namelijk Mount Hekla en Eyjafjallajokull. Bezoek aan het icelandic lava show waar u uitleg krijgt over de vulkaanuitbarstingen. 

’s Avonds optioneel fjord cruise

Overnachting in Reykjavik

Dag5: vertrek

Eenvoudig ontbijt en per flybus transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.
 

 

 

 

Iceland-13

IMG_8257

 

 

 

 

 

 

foto’s: www.baardmanfotografie.com