Island hopping Griekenland

individuele rondreis - Schrijf je nu in

griekenland island hopping

12 dagen klassieke Cycladen:  Mykonos, Naxos, Paros en Santorini

Als je denkt aan Griekenland, dan denk je automatisch aan witte huisjes met blauwe luikjes, witte kerkjes met blauwe koepels en vooral de Egeïsche zee.  Dat zijn de Cycladen!  Een Island Hopping is de ideale manier om verschillende eilanden te combineren in deze eilandengroep. Elk eiland heeft zijn eigenheid, zijn eigen cultuur en pittoreske dorpjes met een wirwar van straatjes waar het leuk is te flaneren. Bij deze klassieke combinatiereis verblijf je op de 4 bekendste eilanden in de Cycladen: het mondaine Mykonos, het groene Naxos, het rustige Paros en het schilderachtige Santorini.

Details

  • 2 nachten Mykonos,
  • 3 nachten Naxos, 
  • 3 nachten Paros, 
  • 3 nachten Santorini, 
  • Afreis dagelijks met Aegean Airlines via Athene of elke zondag met TuiFly (rechtstreeks).
  • Prijs afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij en hotels – vraag je offerte aan.  Richtprijs zie hieronder.

route

Dag 1-3 Mykonos

Aankomst in Mykonos en check-in in het hotel. Mykonos is één van de populairste eilanden in de Cycladen met mooie zandstranden en een bruisend nachtleven. De gezellige hoofdplaats heeft talrijke winkeltjes, restaurants en bars. Niet te missen zijn de kleine windmolentjes op de heuvel, de kunstenaarswijk Klein Venetië en het witte Panagia Paraportiani kerkje. Vanuit Mykonos moet je beslist een excursie doen naar het nabijgelegen eilandje Delos om de archeologische site te bezoeken. Twee nachten verblijf in het hotel San Marco.

griekenland island hopping
griekenland island hopping

Dag 3-6 Naxos

Ferry-overtocht Mykonos-Naxos. Het grootste en een van de groenste eilanden van de Cycladen is één van de eerste waar met marmer werd gewerkt. Naxos heeft voor elk wat wils: mooie stranden, uitgaansmogelijkheden en een mooie natuur met bergen en vruchtbare dalen. In Naxos stad zijn er verschillende wijken waaronder de haven, de hotelwijk, de oude stad met het Venetiaanse Kastro en de Portara (de poort van Apollo). De Tragaia vallei is een paradijs voor wandelaars. Drie nachten verblijf in het hotel,Iria Beach.

griekenland island hopping
griekenland island hopping

Dag 6-9 Paros

Ferry overtocht Naxos-Paros.  Het vruchtbare Paros is het 3de grootste eiland van de Cycladen. Het was in de oudheid al beroemd om zijn marmer. Paros heeft gezellige badplaatsen zoals Parikia en het kosmopolitische Naoussa met zijn talrijke boetiekjes, restaurants en bars. De dorpjes in het binnenland, tegen de heuvels aangebouwd met wijn- en olijfgaarden, hebben hun charme van weleer weten te bewaren. Je verblijft in hotel Saint Andrea Seaside Resort in Naoussa. Drie nachten verblijf in het hotel Saint Andreas Seaside

griekenland island hopping

griekenland island hopping

Dag 9-11 Santorini

Ferry-overtocht naar Santorini, veruit het mooiste eiland van Griekenland. Dit vulkanisch eiland werd in 3000 VC door de Minoërs gekoloniseerd. In 1425 VC was er een vulkanische uitbarsting waardoor het oorspronkelijk ronde eiland halvemaanvormig werd. Aan de westkant van het eiland is er een spectaculaire klif waar de witte dorpjes tegenaan gebouwd werden. De zonsondergang in Oia is adembenemend. Santorini is een waar paradijs voor honeymooners, fotografen en levensgenieters. Je logeert drie nachten in hotel El Greco, van waar je een prachtig zicht hebt over de Caldera.

griekenland island hopping
griekenland island hopping

Dag 12 Santorini-Brussel

Terugvlucht naar Brussel.

route

reisprogramma,afbeeldingen en foto’s van Essential Greece