Java en Bali

individuele rondreis - Schrijf je nu in

Javaanse mysteries: 15-daagse individuele rondreis met chauffeur en gids

Borobudur Temple at sunset. Yogyakarta, Java, Indonesia.

Dag 1 : Brussel – Doha

Vertrek vanuit Zaventem met de Qatar Airways vlucht naar Doha.

Dag 2 : Doha – Jakarta (a)

Doorverbinding naar Jakarta. Bij aankomst, onthaal en transfer naar hotel Alila Jakarta****.

Dag 3 : Jakarta – Bandung (o-m-a)

Vandaag ontdekt en beleeft u de levendige hoofdstad van Indonesië: Jakarta. Het is een stad van contrasten met in het zuiden wolkenkrabbers en het noorden wordt gekenmerkt door koloniale gebouwen. Bezoek aan de oude stad van Batavia die een groot aantal oude koloniale gebouwen bezit. Het voormalig Nederlands Stadshuis en het Museum Wayang zijn daar enkele van. In de namiddag rit naar bandung met onderweg een bezoek aan de Botanische tuin van Bogor. De weg gaat langs de PUncak Pas met een landschap van theeplantages, fruittuinen, en op de achtergrond vulkanen. Aankomst in de late namiddag en installatie in het hotel Grand Preanger****.

Dag 4 : Bandung (o-m-a)

Het bezoek begint met de Tangkuban Perahu een van de meest beroemde en makkelijkst bereikbare vulkanen van West-Java. Verder naar de warmwaterbron Ciater die wordt gevoed door het vulkanisme in deze regio. Deze warmwaterbaden zijn waarschijnlijk een van de beste in de buurt van Bandung. Hierna stop in het dorp Saung Angklung Udjo, waar muziekinstrumenten uit bamboe vervaardigd worden.

Dag 5 : Bandung – Kutoarjo – Wonosobo (o-m-a)

Vandaag vertrekt u voor een authentieke treinreis door het schilderachtige WestJava. De rit gaat langs smaragdgroene rijstvelden en kleine dorpjes. We stappen uit in Kutoarjo en rijden verder naar het gezellige bergstadje Wonosobo. Installatie in hotel Kresna Gallery***.

Dag 6 : Wonosobo – Dieng – Borobodur – Yogyakarta (o-m-a)

Tijdens de voormiddag bezoek aan het Dieng Plateau, waar de oudste tempels van Indonesië zich bevinden. Verder naar Yogyakarta met onderweg bezoek aan het boeddhistische heiligdom van Borobodur uit de 8ste eeuw, gebouwd in 5 terrassen met in totaal 555 Boeddhabeelden. De top is de Grote Stoepa die 40m boven de grond staat. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs en strekken zich uit over een totale lengte van 6km. Aankomst in de namiddag en installatie in uw hotel Melia Purosani****+.

Dag 7 : Yogyakarta (o-m-a)

In de voormiddag bezoek aan de hindoetempels van Prambanan, o.m. de Loro Jonggrang uit de 9de eeuw met hun verfijnde bas-reliëfs over het Ramayana epos. De centraal gelegen Shivatempel torent uit boven de kleinere schrijnen en over het openluchtmuseum. In de namiddag bezoek aan de bruisende stad Yogyakarta. Yogya is een hoofdstad waar oude tradities en moderniteit elkaar kruisen. De stad noemt zichzelf de voorhoede van Javaanse cultuur. Bezoek aan het Kraton, het paleis van de sultan uit 1770. Tot slot maakt u nog een stop bij Tamansari of waterkasteel.  


Dag 8 : Yogyakarta – Bromo (o-m-a)

U reist verder per trein naar Mojokerto (ongeveer 4u). Aankomst en verder per wagen naar Bromo, de rit levert fantastische landschappen op. Overnachting in Jiwa Jawa Resort bromo

Dag 9 : Bromo – Surabaya – Denpasar – Ubud (o-m)

Begin de ochtend om 4 uur, begin je reis naar Bromo om te genieten van een onvergetelijke mooie en prachtige zonsopgang; een uitkijkpunt met het beste uitzicht op Mount Bromo (afhankelijk van het weer). Daarna rijdt u naar Mount Bromo. Na een steile klim van 245 trappen kom je bovenaan de nog actieve Bromo vulkaan.

Terug naar het hotel voor ontbijt gevolgd door een transfer naar de luchthaven van Surabaya voor de binnenlandse vlucht naar Denpasar ( Bali) Onthaal en transfer naar Ubud. Installatie in hotel Radha Phala Resort****.

Dag 10 : Ubud (o-m) BALI

Na het ontbijt rit naar Batubulan voor het bijwonen van een voorstelling van de Barong dans of de Kecak dans. Een Barong dans is een goede introductie tot de wereld van de Balinese dans, vaak geïnspireerd door religie. Deze dans legt uit hoe de Balinezen omgingen met goed en kwaad, beiden universele krachten die constant en met uiterste zorgvuldigheid in balans moesten gehouden worden. Daarna terugkeer naar Ubud met onderweg bezoek aan het kunstenaarscentrum en kloppend hart van de Balinese kunsttraditie. Lunch onderweg. Rest van de middag is vrij.

Dag 11 : Ubud (o-m)

Bezoek aan Gunung Kawi. Dit is een site waarbij 11de eeuwse tombes uitgegraven zijn in een rots. Om het te bereiken, moet u afdalen van een steile trap van 300 treden. Het is een indrukwekkende plek in een weelderige vallei. Het tempelcomplex bezit een ongewone kruisweg, een binnenplaats, kamers en cellen,… Hierna bezoek aan Kintamani waar u te Penelokan kunt genieten van het panoramisch uitzicht over de krater van de vulkaan Batur. Vertrek naar de Pura Besakih, de grootste en heiligste tempel van het eiland, gebouwd op de zuidhelling van de berg Gunung Agung. Besakih en omgeving kan gemakkelijk omschreven worden als de heiligste plaats op het eiland, bezaaid met religieuze schrijnen en tempels, gewijd aan koningen en goden.

Dag 12 : Ubud – Nusa Dua (o-m)

Vrije voormiddag om te genieten van Ubud: de markt, het koninklijk paleis, het woud der heilige apen, de modewinkeltjes, de plaatselijke ambachten en de rijstvelden van Tegallalang… Tijdens de namiddag vertrek richting het zuiden met bezoek aan de Taman Ayun tempel in Mengwi. De Koninklijke tempel is één van de belangrijkste tempels in Bali. Dit indrukwekkende complex staat op een eiland in een rivier.

Hierna verder naar de westkust om Tanah Lot, de beroemde tempel in de branding van het water en van de zonsondergang te genieten. Tegenwoordig is het een mysterieuze plek, zeker als het hoogtij is en de plaats volledig omringd wordt door water. Bij aankomst installatie in hotel Sadara Boutique Beach Resort*****.

Dag 13 : Nusa Dua (o)

Vrije dag aan het strand.

Dag 14 : Nusa Dua – Denpasar – Doha (o)

Vrije voormiddag. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Denpasar voor de vlucht naar Doha.

Dag 15 : Doha – Brussel

Aansluitende vlucht naar Zaventem